Ploeg 1e NationaleWAT BRENGT HET SEIZOEN NA DE DUBBEL?

 

Terugblik: weer zo'n superseizoen!

Minivoetbalclub Opel Haeck Drongen heeft al jaren dezelfde ambitie, namelijk in de reguliere competitie een plaatsje veroveren bij de eerste vier, wat recht geeft tot deelname aan de play-offs voor de kampioenstitel en in de Beker van België zo ver mogelijk doorstoten, hopelijk tot in de finale.

De competitiestart met 7 punten op 15 was niet denderend en vooral de onrust in het verdedigend compartiment was opvallend. Een bijsturing toonde al meteen verbetering aan en aan het einde van de heenronde rangschikte de Opelbrigade zich met 22 punten op 33 op de belangrijke vierde plaats. De ploeg zat halfweg het seizoen ook nog in de bekertrommel en coach Gert Desot beloofde het Drongense bestuur aan het einde van het seizoen “een prijs te pakken”. Het niveau werd in de terugronde nog beter, maar toch moest Opel Haeck Drongen op de laatste speeldag van de reguliere competitie in Kortrijk nog waakzaam zijn om de vierde plaats veilig te stellen. Intussen had de ploeg zich, na overwinningen tegen MVC Aalter, Synergie Merelbeke en Jong CBL Kortrijk, geplaatst voor de finale van de Beker van België. Deze wetenschap is ongetwijfeld een pluspunt om de play-offs voor de kampioenstitel aan te vatten. Eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat San Siro Boys Deftinge de reguliere competitie had beheerst en ook in de bekerfinale was Deftinge onze opponent. De eerste wedstrijd van de eindronde tussen Deftinge en Drongen werd een billijk gelijkspel. Daarna won Drongen in Zwalm en verloor Deftinge van Merelbeke. Hierdoor werd Deftinge, die de play-offs met 3 bonuspunten startte, door Drongen bijgebeend. In de laatste wedstrijd wonnen beide ploegen, zodat Deftinge en Drongen (elk 7 punten) op woensdag 25 mei in Merelbeke een testwedstrijd voor de titel moesten afwerken. Een vol gelopen Merelbeekse sporthal zag Drongen zijn 5e kampioenstitel in 1e nationale binnenhalen, na een verdiende 4-7 overwinning. Twee dagen later stonden beide teams weer tegenover elkaar in de bekerfinale in de Gentse Tolhuisarena. Ook daar trok Opel Haeck Drongen aan het langste eind (4-1). De grote schare Drongense supporters mochten juichen en vierden hun 3e “dubbel” in de clubgeschiedenis. Met 5 kampioenstitels en 3 bekerwinsten in de voorbije 12 jaar mag de Drongense club fier zijn op deze ongeëvenaarde successen.

 

Vooruitblik: grote uitdaging voor nieuwe coach

Thierry Simoens, die in zijn spelerscarrière Opel Haeck Drongen heel wat successen bezorgde, wordt de nieuwe coach van de eerste ploeg. Omdat zijn voorganger Gert Desot met zijn spelersgroep vorig seizoen "de dubbel" behaalde, staat Thierry voor een grote uitdaging. Dit evenaren is zo goed als onmogelijk. De nieuwe coach is echter bijzonder tevreden met het spelerspotentieel dat het bestuur hem ter beschikking stelt. Van de kern van vorig seizoen zullen wellicht Kevin Kesteloot (veldvoetbal) en Matthias Boone (kwetsuur tot einde heenronde) niet, of voorlopig niet, inzetbaar zijn. Alle andere spelers van vorig seizoen zijn terug beschikbaar en met  Jordy Wauters, Kristof Janssens, Nicolas De Craemer en de volledige versterkte tweede ploeg erbij krijgt onze coach een zeer kwaliteitsvolle groep waarmee hij aan de slag kan. Thierry zet echter zijn eerste stappen als coach in het minivoetbal en het bestuur zal hem tijd geven om zich in te werken. Bovendien weet de geroutineerde bestuursgroep dat prijzen wegkapen in het minivoetbal niet op bestelling gaat. Het is voor weinig clubs weggelegd om trofeeën binnen te rijven. Is Opel Haeck Drongen dan niet ambitieus? Jawel, zoals in de eerste zin van dit artikel al vermeld, wordt er altijd gestreefd naar een plaatsje bij de eerste vier. Als men in dat opzet slaagt kan alles, zoals recent nog werd bewezen.

 

Visie: eerste ploeg en tweede ploeg vormen één sterk geheel!

Naast de eerste ploeg in 1e nationale heeft Opel Haeck Drongen ook een tweede ploeg onder de roepnaam De Lelie Drongen, gesponsord door het gelijknamige Schoonmaakbedrijf De Lelie. Deze ploeg is actief in 2e nationale. En ook hier komt een ex-speler van de club als nieuwe coach aan het roer. Dries Degraeve, die als jonge snaak al mocht proeven van de eerste kampioenstitel in 2004, wordt als 29-jarige de jonge coach van het tweede team. Het feit dat Dries wegens een rugletsel als speler niet meer actief kan zijn heeft deze beslissing uiteraard bespoedigd. Het bestuur en coach Thierry Simoens zijn uiterst tevreden met Dries als coach. Voor Opel Haeck Drongen zijn beide trainers "van het huis" en ook dat is een belangrijke factor. Zij hebben samen al een duidelijke visie over de samenwerking uitgewerkt, waar ook de bestuursgroep zich perfect kan in vinden. Beide Drongense ploegen worden als één spelerskern beschouwd met Thierry als T1 en Dries als T2. Op de wedstrijden zijn beiden uiteraard de T1 van hun ploeg, maar in de voorbereiding naar de wedstrijden toe wordt dit een heel nauwe samenwerking. Concreet betekent dit dat beide ploegen hetzelfde spelsysteem zullen hanteren, wat het doorschuiven van spelers in beide richtingen vergemakkelijkt.

 

Telkens twee thuiswedstrijden bekijken in sporthal Keiskant Drongen

Al heel wat jaren staat de Drongense sporthal Keiskant bekend als de thuiszaal van onze club. Op vrijdagavond kan u er om 20 uur onze tweede ploeg De Lelie Drongen in 2e nationale aan het werk zien. De eerste ploeg van Opel Haeck Drongen staat steeds geprogrammeerd om 21 uur. Breng dus op vrijdag eens een bezoekje aan de sporthal Keiskant waar u telkens 2 minivoetbalwedstrijden kan bekijken en daarna in het cafetaria gezellig kan nakaarten met onze spelers, tegenstrevers, scheidsrechter, sponsors en bestuur.


innovaeditor/assets/Ploegfotos/DSC_0213.JPG

Deel deze pagina met je vrienden:Vind ons op facebook


Zondag, September 4, 2016

gepost door Opel Haeck Drongen om 11:28 || topic GeneralPalmares eerste ploegadmin*   


Zoekopties