Ploeg 1e Nationale2017/2018: GEEN TROFEE, MAAR TOCH MOOI SEIZOEN! WAT BRENGT ONS 2018/2019?

 

Voor aanvang van het minivoetbalseizoen 2017/2018 kon de redactie van deze brochure nog uitpakken met "6e kampioenstitel in hoogste reeks; 5e keer in voorbije 10 seizoenen; 2e titel op rij". Een palmares om heel fier op te zijn, maar uiteraard kan men niet altijd in de prijzen vallen. De jaarlijkse terugkerende ambitie van Opel Haeck Drongen is een plaatsje bemachtigen bij de eerste vier van de reguliere competitie, wat dan recht geeft op deelname aan de eindronde met de kampioenstitel als inzet. De Drongense Opeljongens eindigden derde, waardoor ze opnieuw slaagden in hun opzet. De Drongense club verzekerde zich immers voor de 16e keer in de voorbije 17 seizoenen van deelname aan de play-offs. Geen enkele ploeg deed ooit beter.

 

In de play-offs begon Drongen met een nipte zege in Deftinge en een gelijkspel tegen titelfavoriet Merelbeke. Met nog 1 wedstrijd voor de boeg beschikte Merelbeke over de beste kaarten in een spannende eindstrijd. De Merelbekenaars hadden 1 punt voorsprong op Zwalm en Drongen, die het tegen elkaar moesten opnemen. Merelbeke moest Deftinge bekampen en was bij winst kampioen. Wat normaliter een apotheose moest worden, werd een anticlimax. Deftinge gaf forfait, waardoor Synergie Merelbeke kampioen werd zonder de laatste match te moeten spelen. Op dergelijke manier kampioen worden was enerzijds niet leuk voor Merelbeke en anderzijds werden Zwalm en Drongen alle kansen ontnomen. Een seizoenseinde zoals men het in de minivoetbalwereld nog nooit had meegemaakt en zoals men het nooit meer wil meemaken. In de bekercampagne moesten de Drongenaars in de kwartfinale hun meerdere erkennen in Synergie Merelbeke, de latere kampioen en bekerwinnaar. Los van de stupide ontknoping voor de kampioenstitel, mag het Drongense bestuur tevreden zijn met de geleverde prestaties van spelers en sportieve staf. Er mag immers niet vergeten worden dat de club in 2017/2018 niet meer op de diensten van de routiniers Andy Wyckaert en Kristof Janssens kon rekenen. Andy en Kristof waren niet alleen knappe en sterke minivoetballers, maar ook leiders van het team. Bovendien moesten Kevin Kesteloot en Sven Smekens zo goed als het volledige seizoen worden gemist wegens zware kwetsuren opgelopen in het veldvoetbal. We hopen dat beiden in 2018/2019 weer snel het Opel Haeck-shirt kunnen aantrekken.

 

Dit brengt ons naadloos bij het nieuwe seizoen. Onze club ziet twee basisspelers andere oorden opzoeken. Maarten Melkebeke gaat, wegens beroepsactiviteiten, dichter bij huis spelen en trekt naar Domino Trappen Oudenaarde. Hiermee verliest Drongen niet alleen een kwaliteitsvolle speler, maar tevens een brok routine. Ook het jonge supertalent Lorenzo Berwouts verlaat onze club. Hij stapt over naar kampioen Merelbeke, waar ook zijn broer actief is. Bij Drongen weet men dat er door andere clubs altijd naar spelers van Drongen wordt gehengeld en bovendien geldt in het minivoetbal per seizoen de vrijheid van de speler. Door het vertrek van Maarten en Lorenzo staan coach Thierry Simoens en de sportieve staf, net als vorig seizoen, voor een moeilijke taak. Eerst om het kwaliteitsverlies te compenseren en daarna om van de vernieuwde ploeg opnieuw een sterk geheel te maken. 

 

De eerste stap van deze opdracht leidde tot volgende inkomende transfers. Tommy Jacobs komt over van Synergie Merelbeke om vanaf 2018/2019 de Drongense kleuren te verdedigen. Jelle Van Parys, vorig jaar actief bij Zwalm, keert terug naar de oude stal. Ook Nicolas Van Peteghem komt de Drongense rangen vervoegen. Hij is een nieuwkomer in de nationale reeksen van het minivoetbal. Zoals eerder vermeld rekent coach Thierry Simoens ook op de inzetbaarheid van Sven Smekens en Kevin Kesteloot, zodra zij volledig hersteld en wedstrijdfit zijn. De spelerskern zal in 2018/2019 iets ruimer zijn, zeker als je weet dat er ook in onze tweede ploeg potentieel aanwezig is om de stap naar de eerste ploeg te zetten.     

  

Schoonmaakbedrijf De Lelie blijft trouwe sponsor

Onze tweede ploeg, actief in tweede nationale, staat al jaren bekend onder de naam "De Lelie", voorheen als De Lelie Wondelgem en intussen al jaren als De Lelie Drongen. De ploeg maakt deel uit van Minivoetbalclub Opel Haeck Drongen maar was als naam een begrip en gevestigde waarde geworden in het minivoetbal. De vroegere minivoetbalfederatie is intussen toegetreden tot Voetbal Vlaanderen, de Vlaamse vleugel van de KBVB, waar het reglement vermeldt dat binnen eenzelfde club er geen ploegen mogen zijn die een andere (sponsor)naam dragen. De ploeg zal bijgevolg vanaf 2018/2019 Opel Haeck Drongen B heten. De gesprekken met de zaakvoerders van Schoonmaakbedrijf De Lelie verliepen echter zeer constructief en begripvol. De Lelie blijft sponsor van onze club en blijft shirtsponsor van onze tweede ploeg, waarvoor ook langs deze weg onze oprechte dank!

 

Omwille van beroepsredenen kan bestuurslid Jan De Vleeshouwer niet meer de garantie bieden om als ploegafgevaardigde tijdig aanwezig te zijn op de competitiewedstrijden van de tweede ploeg. Jan bracht ons hiervan snel op de hoogte zodat we konden uitkijken naar een waardige vervanger. Zijn taak als ploegafgevaardigde zal worden overgenomen door Eddy Degraeve, die enkele jaren terug al puik werk leverde als jeugdcoördinator van onze club. Welcome back, Eddy! Zijn zoon Dries blijft de coach van de tweede ploeg. De voorbije twee seizoenen kan onze club echt genieten van de perfecte samenwerking tussen de coaches Thierry Simoens en Dries Degraeve. Zij hanteren duidelijke afspraken en een goede communicatie, zowel onderling als met alle spelers en beschouwen beide ploegen als één grote spelerskern. 

 

Telkens twee thuiswedstrijden bekijken in sporthal Keiskant Drongen

Al heel wat jaren staat de Drongense sporthal Keiskant bekend als de thuiszaal van onze club. Op vrijdagavond kan u er om 20 uur onze tweede ploeg De Lelie Drongen in 2e nationale aan het werk zien. De eerste ploeg van Opel Haeck Drongen staat steeds geprogrammeerd om 21 uur. Breng dus op vrijdag eens een bezoekje aan de sporthal Keiskant waar u telkens 2 minivoetbalwedstrijden kan bekijken en daarna in het cafetaria gezellig kan nakaarten met onze spelers, tegenstrevers, scheidsrechter, sponsors en bestuur.Deel deze pagina met je vrienden:Vind ons op facebook


Dinsdag, September 25, 2018

gepost door Opel Haeck Drongen om 17:50 || topic GeneralPalmares eerste ploegadmin*   


Zoekopties