Ploeg 1e NationaleMaandelijks Archief: AUGUSTUS 2013


OPEL HAECK DRONGEN MET AMBITIE!

 

Visie

Opel Haeck Drongen blijft vasthouden aan de visie waarbij spelers uit de eigen jeugdwerking kansen worden geboden in de eerste ploeg. In 2013/2014 zullen maar liefst zes van de acht basisspelers van de eerste ploeg producten zijn uit de Drongense jeugdopleiding, weliswaar van verschillende leeftijden. Dries Degraeve (26), Maarten Melkebeke (26), Kevin Weytens (23), Frederic De Vogelaere (22), Matthias Boone (21) en Bram Carrette (21) worden op sleeptouw genomen door de klasrijke routiniers Jelle Van Parys (29) en captain Andy Wyckaert (34). De ruimere kern wordt verder gevormd met spelers uit de tweede ploeg (actief in 2e nationale) en spelers van de bovenbouw van de jeugdwerking (-20 en -17), wat ook weer aantoont dat er doorgroeimogelijkheden zijn binnen de clubwerking. Kristof Janssens, voor wie permanent minivoetbal combineren met veldvoetbal te risicovol is omwille van zijn kraakbeenletsel, zet als goalie een stap opzij voor het jonge talent Matthias Boone.


2012/2013 als basis voor 2013/2014

Vorig seizoen kwam Kristof onze ploeg na nieuwjaar uit de penibele situatie (9 punten op 33 in de heenronde van de competitie) redden. Hij was in de terugronde 8 wedstrijden beschikbaar en zijn inbreng deed iedereen beter spelen. Bovendien hadden intussen alle spelers het spelsysteem van coach Gert Desot zeer goed opgenomen. Ook het inpassen van Jelle Van Parys in deze speelwijze was uitermate belangrijk. Jelle, die door omstandigheden bij de seizoenstart dacht aan stoppen met minivoetbal, had in november weer de microbe te pakken en hij knokte zich na enkele puike wedstrijden met de tweede ploeg naar een verdiende basisplaats bij de Drongense eliteploeg. In de wedstrijden waarin Kristof Janssens niet kon aantreden werd Matthias Boone een rijtje achteruit geschoven om Kristof in doel te vervangen. Tegen sterke opponenten (thuis tegen Maldegem en uit tegen Lovendegem en Oostkamp) vervulde Matthias zijn taak met bravoure en ook het spelsysteem met veel beweging bleef moeiteloos overeind. Uiteraard moeten we er ons bewust van zijn dat vertrouwen een belangrijke factor is die het spelniveau optrekt. Het vertrouwen was er al van bij de eerste wedstrijd in de terugronde toen een gelijkspel werd behaald tegen leider Maldegem en het geloof in eigen kunnen verhoogde nog toen daarna 4 overwinningen op rij werden behaald. Nadien werd zowel in Merelbeke als in Oostkamp gelijk gespeeld. De laatste vier wedstrijden werden voor eigen publiek afgewerkt in de Drongense sporthal Keiskant en de Drongense geoliede machine draaide op volle toeren. Volgende overwinningen en scores maken dit overduidelijk: Erwetegem (10-5), Kortrijk (10-0), Latem (10-4) en De Pinte (9-3). Het hoeft wel gezegd dat de ploeg dan al in de middenmoot vertoefde en de matchen zonder enige prestatiedruk konden worden aangevat.


Ambitie

Bij Drongen heeft men veel moed geput uit de prachtige terugronde en hoopt men in 2013/2014 terug te kunnen meedingen naar de hoofdprijzen. Het clubbestuur en de sportieve staf zijn echter alert en blijven met beide voeten op de grond. Onze club heeft in de voorbije jaren heel wat naam en faam verworven in het minivoetbalwereldje en heeft intussen een mooie trofeeŽnkast bijeen geshot. Zoals in alle ploegsporten is de top halen een doel van alle ambitieuze clubs. Eenmaal dit doel bereikt volgt nog een veel moeilijkere opdracht, namelijk bevestigen en zich aldus bij de top blijven handhaven. Opel Haeck Drongen behaalde 11 seizoenen op rij een plaats bij de top 4. Maar door de mindere resultaten van de heenronde was dit vorig seizoen net niet meer haalbaar. Drongen wil weliswaar snel weer meedraaien bij de top, maar is zich bewust van de moeilijkheidsgraad. We zagen immers in het minivoetbal heel wat clubs ups en downs meemaken. Absolute toppers als Latem en Appels zijn intussen in tweede klasse beland en de huidige toppers Maldegem en Erwetegem moesten destijds hun status verlaten en waren genoodzaakt een ommetje te maken in tweede nationale om nadien pas sterk terug te keren. De Drongense Opelbrigade speelt sedert 1992 onafgebroken in eerste nationale en wil, niettegenstaande de duidelijke nivellering in eerste nationale, de handschoen opnemen om de ambitie na te streven.


Vrijwilligers

Onze club is verheugd dat het nog altijd kan rekenen op een ruime groep gemotiveerde vrijwilligers. Dit is geen evidentie in een tijd waarin steeds minder personen zich willen engageren. Het hoofdbestuur van de club, uiteraard zelf allen vrijwilligers pur sang, wil langs deze weg alle jeugdbestuursleden, jeugdcoaches, jeugdbegeleiders, verantwoordelijken en coaches van de seniorploegen, losse medewerkers, al dan niet deel uitmakend van werkgroepen, bedanken voor de belangeloze inzet voor onze vereniging. Zij vormen immers de gezonde basis van onze club!


Nieuw bestuurslid

MichaŽl Deweerdt, ex-captain van Opel Haeck Drongen en 10 seizoenen lang één van de uitblinkers en ook publiekslieveling van de supporters, diende in mei zijn kandidatuur in om deel uit te maken van de bestuursgroep. De 37-jarige Ronsenaar wil zijn bijdrage leveren om onze club verder uit te bouwen. De kandidatuur werd unaniem aanvaard, meer zelfs, het Drongense bestuur is bijzonder opgetogen over de toetreding van een ex-speler met een schitterende mentaliteit en een enorme staat van verdienste. Het doet plezier als zo iemand spreekt van "opnieuw thuiskomen".


Kevin De Bruyne en Jens Naessens

Wie niet echt vertrouwd is met onze club zal zich wellicht afvragen waarom deze topvoetballers van Chelsea FC en SV Zulte Waregem in onze brochure worden vermeld. Het is heel eenvoudig. Beiden trokken enkele jaren het minivoetbalshirt van Opel Haeck Drongen aan. Vanzelfsprekend zal onze sport altijd in de schaduw staan van grote broer veldvoetbal, maar we blijven er bij dat de twee complementair zijn. Onze club is dan ook fier dat Kevin en Jens enkele seizoenen bij onze jeugdploegen waren aangesloten. Alle verdienste van wat zij nu al hebben bereikt in het voetbal ligt uiteraard bij hen zelf, maar misschien heeft het Drongense minivoetbal een heel klein steentje bijgedragen in hun ontwikkeling. En als Kevin in de krant laat vermelden dat hij "zijn sleepbeweging geleerd heeft in het minivoetbal" dan streelt dit het ego van de club. Kevin en Jens, we wensen jullie verder veel succes aan de top!


Thuiszaal sporthal Keiskant Drongen

Al heel wat jaren staat de Drongense sporthal Keiskant bekend als de thuiszaal van onze club. Op vrijdagavond kan u er om 20 uur onze tweede ploeg in 2e nationale aan het werk zien. De ploeg gesponsord door Schoonmaakbedrijf De Lelie uit Wondelgem onderging een metamorfose omdat we onze jonge beloften in dit team onderbrengen en hen zo op een hoger niveau willen laten meedraaien. Samen met een aantal routiniers denken wij dat deze mix hen verdere progressie kan laten maken en kan klaarstomen voor het grote werk. De eerste ploeg van Opel Haeck Drongen staat steeds geprogrammeerd om 21 uur. Breng dus op vrijdag eens een bezoekje aan de sporthal Keiskant waar u telkens 2 minivoetbalwedstrijden kan bekijken en daarna in het cafetaria gezellig kan nakaarten met onze spelers, tegenstrevers en scheidsrechter.Deel deze pagina met je vrienden:Vind ons op facebook


Zaterdag, Augustus 31, 2013

gepost door Opel Haeck Drongen om 14:32 || topic GeneralPalmares eerste ploegadmin*   


Zoekopties