Ploeg 1e NationaleMaandelijks Archief: AUGUSTUS 2014


FIER OP 4E KAMPIOENSTITEL IN 10 JAAR!

 

Terugblik

De ambitie van Opel Haeck Drongen is reeds jaren zich kwalificeren bij de top 4 van de reguliere competitie, omdat deze plaats recht geeft op deelname aan de play-offs voor de kampioenstitel. Dit was ook zo voor aanvang van het seizoen 2013-2014 en uiteraard is het, zoals wellicht alle eerstenationalers, de bedoeling om zo ver als mogelijk door te stoten in de Beker van België. Het clubbestuur en de sportieve staf wisten echter dat deze ambitie geen gemakkelijke opgave zou worden, vooral rekening houdend met de nivellering die zich de laatste seizoenen in eerste nationale doorzette. Bovendien werd coach Gert Desot van bij de competitiestart geconfronteerd met kwetsuren (sommige langdurige) van basisspelers. In de heenronde werd de schade beperkt en bleef de ploeg uitzicht hebben op de felbegeerde vierde plaats. Op 6 februari stond de ploeg nog op een 6e plaats op 8 punten van leider Oostkamp en op 3 punten van een play-off-ticket. Op dat moment waren er nog 8 ploegen in de running voor de top 4. Van toen af werden alle tegenstanders, ook de hoger gerangschikten Erwetegem, Oostkamp, Merelbeke en Zwalm door Opel Haeck Drongen verslagen. Het enige puntenverlies was een gelijkspel op Oudenaarde. Dit alles resulteerde in een onverhoopte leiderspositie op de voorlaatste speeldag van de reguliere competitie. Deze eerste plaats in de rangschikking wou Drongen in de laatste wedstrijd zeker vasthouden om met drie bonuspunten de eindronde voor de kampioenstitel te kunnen aanvatten. En dit gebeurde ook, zij het via een moeizame 4-3 overwinning tegen hekkensluiter Nazareth. Dit bewijst nogmaals dat eerste nationale een zeer spannende competitie was, waarin alle ploegen aan elkaar gewaagd waren.

In de play-offs zagen de supporters steeds spannende wedstrijden. De Opelboys begonnen met een gelijkspel tegen Zwalm (4-4), wonnen dan met 4-5 in Erwetegem en hadden voor de laatste match in de goedgevulde Drongense sporthal Keiskant voldoende aan een gelijkspel tegen Merelbeke. Het werd uiteindelijk een 4-3 overwinning en de 4e kampioenstitel in 10 jaar was een feit. Opel Haeck Drongen eindigde, na een fantastische remonte, eerste in de reguliere competitie en eerste in de play-offs met 3 punten voorsprong op naaste achtervolger Zwalm. Dan kan alleen maar van een verdiende kampioenstitel worden gesproken en mogen coach, sportieve staf en vooral de spelers fier zijn op hun prestatie! De puike samenwerking coach-spelers en sterke "bank" waren ongetwijfeld doorslaggevende factor in dit succes.

 

Bekerfinale

Ook in de bekercampagne legde de Opelploeg een prachtig parcours af. Na vlotte overwinningen in het Limburgse Zonhoven, tegen ACL Gent, in Real Geraardsbergen en tegen Appels, volgde een superspannende halve finale in Zwalm. Een geruststellende voorsprong ging enkele minuten voor het einde nog verloren, maar in de allerlaatste minuut kon Drongen de zege toch nog naar zich toetrekken. De grote finale in de Tolhuisarena tegen het sterke Synergie Merelbeke kende een eigenaardig verloop. Merelbeke scoorde in de eerste periode aan 100% zodat na 13 min een 0-4 stand op het scorebord prijkte. Hierdoor was Drongen de hele wedstrijd op achtervolgen aangewezen. In de derde periode viel zelfs een 1-7 stand te noteren. In de laatste set greep Drongen met pressingvoetbal de tegenstander bij de keel en werd een 2-7 stand nog omgebogen naar een 6-7 eindscore. Het eindsignaal was een echte zegen voor Merelbeke, want het had op het einde van de match bloed, zweet, en tranen gekost. Maar Drongen gaf ootmoedig toe dat Merelbeke over de hele wedstrijd de verdiende winnaar was.

 

Andy Wyckaert verkozen tot zilveren minivoetballer van het jaar

Tijdens de kampioenenviering op 4 juni werd in de academische zaal Schaubroeck te Nazareth de verkiezing van de minivoetballer van het jaar bekend gemaakt. Andy Wyckaert, captain van Opel Haeck Drongen, was één van de drie genomineerden. Andy (64 punten) moest met 1 puntje de duimen leggen voor Kenneth Fouquet (65 punten) van Zwalm en had zelf amper twee puntjes meer dan Tommy Jacobs (62 punten) van Merelbeke. Wellicht is het nooit spannender geweest. Het bestuur van Opel Haeck Drongen wenst Kenneth proficiat met zijn trofee van minivoetballer van het jaar en heeft ook veel respect voor de technisch vaardige Tommy, maar is bijzonder fier op Andy.

Wie onze captain een heel seizoen aan het werk ziet, weet dat hij op en naast het terrein voor onze club van onschatbare waarde is. Hij is een toonbeeld als speler, enorm nuttig voor de opleiding van de jongeren in onze ploeg en is bovendien een schitterend mens die altijd meedenkt met de clubbelangen. Andy, van harte gefeliciteerd met jouw dik verdiende trofee!

Dat onze ploeg met Maarten Melkebeke (4e), Kristof Janssens (6e) en Jelle Van Parys (9e) nog drie spelers bij de top tien had, bewijst alleen maar de sterkte van de gehele ploeg die bij onze tegenstanders blijkbaar was opgevallen, want het zijn vooral de ploegen en voor een kleiner gedeelte de scheidsrechters die punten geven voor deze verkiezing.

 

Vooruitblik

Wanneer we de bewegingen in de spelerskern onder de loep nemen, valt op dat een viertal spelers niet meer inzetbaar zijn. Kristof Janssens, die al enkele jaren hinder ondervindt van een kraakbeenletsel, kiest enkel voor het veldvoetbal. Ook Kevin Weytens werd aangeraden om veld- en minivoetbal niet te combineren omwille van een knieletsel. Zijn broer Kenneth die vorig jaar al voorrang gaf aan veldvoetbalploeg Sparta Petegem, maar ons in de tweede ronde mee de titel hielp veroveren, geeft nu totale prioriteit aan het naar bevordering gepromoveerde Petegem. Jelle van Parys verlaat Drongen na 6 jaar trouwe dienst voor concurrent Erwetegem, wat niet onlogisch is als je weet dat Jelle al enkele maanden in Lierde woont op 5 min van de Erwetegemse thuiszaal.

Wat stelt Drongen daar tegenover? Onze club shopte bij KBC Lovendegem en haalde Michaël Santens en Kevin Roeland naar Drongen. Michaël moet onze aanvalslinie nog meer trefzekerheid geven en Kevin, die pas vanaf november beschikbaar is, moet het verdedigende compartiment versterken. Bovendien komt ook Drongenaar Steven Mestdagh (ex jeugdspeler van OH Drongen) naar onze club. Hij geeft voorrang aan veldvoetbalclub KVE Drongen in eerste provinciale, maar onze coach kan op hem rekenen wanneer het nodig is.

Qua kwantiteit betekent dit een negatieve balans (4 uit 3 in), maar onze club hoopt terug te kunnen rekenen op de jongens die vorig seizoen een groot deel van de competitie door kwetsuren moesten missen. Bovendien laat de club steeds de ruimte voor doorstroming vanuit de beloftenploeg (lees het artikel over de jeugdwerking verder in deze brochure).

 

Thuiszaal sporthal Keiskant Drongen

Al heel wat jaren staat de Drongense sporthal Keiskant bekend als de thuiszaal van onze club. Op vrijdagavond kan u er om 20 uur onze tweede ploeg aan het werk zien. De eerste ploeg van Opel Haeck Drongen staat steeds geprogrammeerd om 21 uur. Breng dus op vrijdag eens een bezoekje aan de sporthal Keiskant waar u telkens 2 minivoetbalwedstrijden kan bekijken en daarna in het cafetaria bij Tonny gezellig kan nakaarten met onze spelers, tegenstrevers en scheidsrechter.


innovaeditor/assets/SAM_9326.JPG

Deel deze pagina met je vrienden:Vind ons op facebook


Zondag, Augustus 31, 2014

gepost door Opel Haeck Drongen om 20:13 || topic GeneralPalmares eerste ploegadmin*   


Zoekopties