Ploeg 1e NationaleMaandelijks Archief: AUGUSTUS 2015


OPEL HAECK DRONGEN START 40E SEIZOEN

 

Terugblik

Onverwacht knappe heenronde

Net voor aanvang van het seizoen werd de ploeg geconfronteerd met spelers die wegens kwetsuren moesten afhaken. Hierdoor kregen we te maken met een versnelde doorstroming van jeugdspelers naar de eerste ploeg. De vuurdoop van de jongeren verliep echter bijzonder goed en de heenronde werd gekenmerkt door sublieme prestaties.  Dat resulteerde in een eerste plaats met als bekroning de onofficiële titel van herfstkampioen. De ploeg breide aan de puike heenronde nog een verlengstuk en eind december mocht de vierde Supercup in de trofeeënkast worden bijgezet.

Terugval in de tweede ronde

Van bij de start van de terugronde begon de Drongense motor te sputteren. In Maldegem werd een 0-4 voorsprong halfweg nog uit handen gegeven en dit gaf ongetwijfeld het vertrouwen een knauw. De week erna kon de ploeg zich nog herstellen door een mooie thuisoverwinning tegen Zwalm, maar in de daaropvolgende weken sloop er terug onzekerheid in de ploeg. De jongeren moesten door het typische dal dat leerproces heet (want intussen ben je als jonge speler ook gekend bij de tegenstander). De routiniers kregen dus logischerwijze een zwaardere taak en dat bleek geen eenvoudige opdracht en kostte de ploeg punten. Toch kon de ploeg zich op de laatste speeldag van de reguliere competitie nog plaatsen voor de play-offs.

Sterke play-offs werden niet beloond

Voor de eerste wedstrijd van de eindronde moesten de Drongenaars naar Erwetegem, de verdiende winnaar van de reguliere competitie. Om echt kans te maken op een verlenging van de kampioenstitel was de Opelploeg genoodzaakt om te proberen de drie bonuspunten van Erwetegem ongedaan te maken. Winnen was dus de moeilijke opdracht! Het werd een hoogstaande snelle wedstrijd waar Opel Haeck Drongen op drie minuten van het einde, met een 3-4 voorsprong, uitzicht had op de overwinning. Een dubieuze beslissing zorgde echter voor de gelijkmaker. Onze spelers zetten alles op alles om alsnog een overwinning uit de brand te slepen, maar kregen in de slotminuut het deksel op de neus (5-4). Weg kampioenstitel voor Drongen. We vermelden toch graag dat Erwetegem, dat in de terugronde het maximum van de punten behaalde, een oververdiende kampioen is!

Vooruitblik

Spelerskern blijft - beperkte maar bewuste versterking

De Drongense spelerskern van 2014/2015 blijft integraal behouden en wordt versterkt met Michaël Ingels die de overstap maakt van Synergie Merelbeke. Opel Haeck Drongen is er van overtuigd dat dit een schitterende transfer is.  Met Michaël krijgt de ploeg ongetwijfeld een kwaliteitsinjectie en bovendien is Miki (roepnaam voor de vrienden) enerzijds een winnaarstype en anderzijds een zeer sociaal persoon, waardoor hij onmiddellijk goed in de groep ligt.  In principe is Michaël Ingels de enige aanwinst, maar Opel Haeck Drongen rekent in 2015/2016 ook sterk op Matthias Boone, die meer dan een seizoen op de minivoetbalvelden moest wegblijven wegens kwetsuren. We hopen dat Matthias, die voor de juiste medische beslissingen koos, definitief verlost zal zijn van zijn kwalen en klaar zal zijn voor de competitiestart. Het Drongense jeugdproduct bewees reeds in de seizoenen voor zijn kwetsuur dat hij een meerwaarde betekent voor onze eerste ploeg. 

Ambitie

Opel Haeck Drongen heeft altijd de ambitie om een trofee binnen te rijven. Daardoor mikt de eerste ploeg steeds op een plaats bij de eerste vier, die recht geeft op de eindronde met de kampioenstitel als inzet. De Opelploeg slaagde er de voorbije 13 jaar 12 keer in om deel te nemen aan deze play-offs en greep er één keer nipt naast met een vijfde plaats. Logisch dan dat de Drongense ploeg ook nu weer hoopt op een rangschikking binnen de eerste vier.

Wat de Beker van België betreft heeft de sportieve staf de doelstelling om zo lang mogelijk in het bekerverhaal te kunnen blijven, met hopelijk een finaleplaats. Maar dit ambieert iedere ploeg en bovendien is men in de bekercampagne met haar knock-out-systeem vooral afhankelijk van de vorm van de dag in iedere bekerronde.

Feest

Minivoetbalclub Opel Haeck Drongen bestaat in april 2016 veertig jaar. In die voorbije periode kan de club terugblikken op heel wat successen en staat onze vereniging ook bekend als de minivoetbalclub met de grootste jeugdopleiding (u kon dit eerder al lezen vooraan in deze brochure). Alvast een reden om dit niet onopgemerkt te laten voorbijgaan. Op welke manier er zal gefeest worden moet nog in de bestuurskringen worden beslist. Maar er zal nog intenser gevierd worden als daar aan het einde van het seizoen ook nog een nieuwe trofee zou kunnen aan toegevoegd worden.

Telkens twee thuiswedstrijden bekijken in sporthal Keiskant Drongen

Al heel wat jaren staat de Drongense sporthal Keiskant bekend als de thuiszaal van onze club. Op vrijdagavond kan u er om 20 uur onze tweede ploeg, gesponsord door Schoonmaakbedrijf De Lelie, in 2e nationale aan het werk zien. De eerste ploeg van Opel Haeck Drongen staat steeds geprogrammeerd om 21 uur. Breng dus op vrijdag eens een bezoekje aan de sporthal Keiskant waar u telkens 2 minivoetbalwedstrijden kan bekijken en daarna in het cafetaria gezellig kan nakaarten met onze spelers, tegenstrevers en scheidsrechter.Deel deze pagina met je vrienden:Vind ons op facebook


Zondag, Augustus 23, 2015

gepost door Opel Haeck Drongen om 13:42 || topic GeneralPalmares eerste ploegadmin*   


Zoekopties