Ploeg 1e NationaleMaandelijks Archief: SEPTEMBER 2017


6E KAMPIOENSTITEL IN HOOGSTE REEKS, 5E KEER IN VOORBIJE 10 SEIZOENEN, 2E TITEL OP RIJ

 

Thierry Simoens: "Eerste seizoen als minivoetbalcoach was een grote uitdaging en dat is het in 2017/2018 opnieuw!"

 

 

Alhoewel Thierry Simoens kon terugblikken op een succesrijke minivoetbalcarrière als speler, was hij zich in augustus 2016 heel bewust van de hoge moeilijkheidsgraad van zijn nieuwe coachfunctie bij zijn geliefde club Opel Haeck Drongen. Bij de Opelploeg is deelname aan de eindronde voor de kampioenstitel (plaats bij de eerste vier) immers een jaarlijks terugkerende ambitie. Hij kan, samen met de spelersgroep, fier zijn op een zeer geslaagd eerste seizoen! Het was nog maar voor weinigen weggelegd om in eenzelfde seizoen én de kampioenstitel te behalen én de supercup te winnen én finalist te zijn in de Beker van België.

 

Na dit superjaar moet Opel Haeck Drongen, omwille van lichamelijke hinder, de diensten missen van Andy Wyckaert en Kristof Janssens. Andy is de ervaring- en klasrijke captain van de ploeg en hij werd aan het eind van het seizoen 2016/2017 nog terecht bekroond met de titel van "Minivoetballer van het jaar". Kristof beschikt, net als Andy, over pakken ervaring en is als goalie een echte topper in het minivoetbal. We zullen beiden, niet alleen als speler maar tevens als mens, heel hard missen!

 

En dan ligt daar weer de zware taak voor onze coach Thierry Simoens. Om de leemte die Andy en Kristof achterlaten op te vangen zal Thierry met het beschikbare spelerspotentieel het juiste spelsysteem en het goede evenwicht in de ploeg proberen te vinden. De spelers die de Drongense kleuren komen verdedigen zijn Svens Smekens (Huize Goossens Appels) en Jonas Van Landschoot (vorig seizoen I.B. Zwalm, maar voorheen AZ'77 Maldegem). Uiteraard twee getalenteerde spelers met toch ook al een flinke dosis ervaring in de achterzak. Kevin Roeland die reeds in 2015/2016 met glans zijn keepertalenten toonde, schuift ten opzichte van vorig seizoen een rijtje achteruit en wordt de vaste Drongense goalie. Verder ondergaat de basisploeg geen wijzigingen.


innovaeditor/assets/artikel2017.jpg

Deel deze pagina met je vrienden:Vind ons op facebook


Zaterdag, September 9, 2017

gepost door Opel Haeck Drongen om 17:02 || topic GeneralPalmares eerste ploegadmin*   


Zoekopties