Opel Haeck Drongen verslaat Alliance Sportive Ronse

Opel Haeck Drongen nam het op vrijdag 30 september in thuiszaal Keiskant Drongen op tegen promovendus Ronse. De thuisploeg nam een blitse start, want na 1 minuut prijkte al de 1-0 op het scorebord. De aanleiding was een knappe driehoek Maxime Maes – Liam Prez – Lenn D’haene die door Lenn werd afgerond (1-0). Ronse reageerde met een poging van ver van Hakim Attayeb die naast ging en een schot van Yassine Mahli waarop Kevin Roeland redding bracht. Na een snelle infiltratie van Maxime Maes betrok hij Lenn D’haene in het samenspel, waarna Max over doel besloot. Met een puike verticale inspeelpas bereikte Kevin Roeland voor doel Maxime Maes, die met de rug naar doel knap devieerde en zo de bezoekende goalie te grazen nam (2-0). Aan de overzijde was Kevin Roeland bij de pinken op een schot van captain Yassine Mahli. Na een knappe actie van Liam Prez bereikte Liam voor doel de ingelopen Inaki Van Der Cruyssen die in de draai op doel besloot, maar de bal werd even knap gered door goalie Ben Ahmed Ramzi. Kort daarna week een kogel van Kevin Roeland af op een verdediger en stond zo de 3-0 op het bord.

In het begin van de tweede periode zette Liam Prez een prachtige actie op en had hij een dito dieptepas in petto, perfect in de loop van de doorgespurte Ilyas El Malqui. Ilyas zag zijn plaatsbal met de arm gered door Ben Ahmed, met penalty tot gevolg. Ilyas nam de strafschop zelf voor zijn rekening (4-0). Drongen domineerde en een aanval Maes - Ponjaert - Van Der Cruyssen werd gestuit door de Ben Ahmed en op een steekbal van Ilyas El Malqui omzeilde Quincy Ponjaert knap de Ronsekeeper, maar zijn poging van halfweg het terrein ging rakelings naast de lege kooi. Ruststand halfweg: 4-0.

Na de kampwissel was de eerste actie van Drongense makelij. Quincy Ponjaert breikte Lenn D’haene, maar die werd gepast geblokt door Ben Ahmed. Na een knappe combinatie Ramzi Ben Ahmed - Ishak Mahli – Hamza Gaddour prikte deze laatste de 4-1 stand op het scorebord. De bezoekers putten moed uit deze treffer en konden in de daaropvolgende minuten de druk opvoeren. Twee pogingen van Gaddour werden door Roeland gered en een schot van Hakim Attayeb leverde de derde corner op. Daarna werd een snelle bezoekende counter door Liam Prez gered. Drongen nam echter het commando weer over. Een mooi uitgespeelde driehoek Maxime Maes - Inaki Van Der Cruyssen - Lenn D’haene werd naast besloten. Ook een verdienstelijke poging van ver van Inaki Van Der Cruyssen ging naast het lege doel. Na een combinatie tussen Liam Prez en Inaki Van Der Cruyssen punterde Lenn D’haene de bal op de paal. Tot slot van deze set ging Kevin Roeland zijn kans van heel ver. Zijn poging ging maar net over het lege doel. Stand na drie periodes: 4-1.

In het begin van de slotact had Ronse zijn vierde corner beet. De cornberbal werd perfect omgezet door het duo Hakim Attayeb – Yassine Mahli (4-2). De thuisploeg reageerde snel na balverlies van Ronse en Liam Prez kon zich op rechts doorzetten en afleggen naar Ilyas El Malqui die alleen voor doel de 5-2 binnenprikte. Na een vlotte aanval langs Ilyas El Malqui kon Inaki Van der Cruyssen de tweede corner laten aantekenen. De gefrustreerde bezoekers konden het protesteren niet laten en dat leverde uiteindelijk de vierde Drongense corner op. De cornerbal werd feilloos omgezet door het duo Roeland – Van Der Cruyssen (6-2). Spijtig dat de bezoekers heel wat agressieve fouten maakten en die dan nog steeds bediscussieerden. Daardoor kregen we in de laatste minuten geen echte match meer en koos de thuisploeg voor voorzichtigheid. Eindstand 6-2.

Wij zijn er van overtuigd dat Ronse voldoende individueel talent heeft om een aanwinst te zijn voor de hoogste minivoetbalreeks. Maar men moet dringend afleren om iedere fout die terecht tegen hen wordt gefloten bij de scheidsrechter aan te vechten. Pas dan zullen matchen worden gewonnen.

“ Voetbal speel je met je hoofd, want de bal is vlugger dan je benen. ”