Drongen wint in Erwetegem en is mathematisch zeker van deelname aan play-offs

Op vrijdag 17 maart vond het duel tussen de nummers 2 (Erwetegem) en 3 (Drongen) uit de rangschikking plaats. De topper in het kleine zaaltje is bijna steeds de garantie op spektakel.

Een nochtans hoogstaande eerste periode leverde maar 1 doelpunt op. Thuisgoalie Kenneth Fouquet moest redding brengen op pogingen van Ilyas El Malqui en Alandson Da Silva en zag een schot van Inaki Van Der Cuyssen maar net naast zoeven. Aan de overzijde moest zijn concullega Kevin Roeland schoten van Jonathan Ulens en Giovanni Delannoy onschadelijk maken en werd hij geholpen door de paal op een punter van Ulens. Toch werd er nog gescoord. Een fout op Giovanni Delannoy leverde een strafschop op die door Jonathan Ulens werd omgezet (1-0).

In het begin van de tweede periode dikten beide teams hun corneraantal aan. Ulens bracht Erwetegem op drie corners en Sven Nachtergaele en Inaki Van Der Cruyssen zorgden ook voor drie Drongense corners. Fouquet speelde knap Ulens aan, die het zijnet trof. Aan de overzijde bezorgde Maxime Maes Drongen de vierde corner. De cornerbal werd feilloos omgezet door het duo Roeland – Van Der Cruyssen (1-1). Op een actie van Maes en D’haene redde Fouquet knap. Toen de scheidsrechters gepast voordeel gaven, mikte Ulens op de paal. Het doelpunt viel aan de overzijde toen de Drongense captain Roeland met een van zijn gekende schoten raak trof (1-2). Drongen nam nu over en Sven Nachtergaele zorgde alweer voor de tweede Drongense corner. Op het einde van deze set bracht Kenneth Fouquet nog redding na een prachtige Drongense eentijdscombinatie over alle stations.

Na de kampwissel bediende Ilyas El Malqui zijn maatje Lenn D’haene die aan de eerste paal via Fouquet staalhard binnen schoot (1-3). Kort daarna was het ei zo na 1-4 toen op een snelle counter Lenn D’haene doorspeelde naar Alandson Da Silva, maar diens poging ging over doel. Aan de overzijde mikte Bilal Abgar op Kevin Roeland, maar kort daarna was de vinnige Giovanni Delannoy de Drongense verdedigers te snel af en punterde hij de 2-3 op het bord. Het antwoord van Drongen volgde meteen. Inaki Van der Cruyssen draaide mooi weg van zijn tegenstrever en stuurde Ilyas El Malqui in het straatje die knap afwerkte (2-4). Maar ook het antwoord van Erwetegem liet niet op zich wachten. Een schot van Yani Van Der Eecken belandde via het been van Ilyas El Malqui pardoes in doel (3-4). En even later stonden de bordjes gelijk. Met een onhoudbare punter schoot Ulens de 4-4 binnen. Delannoy trof nog het zijnet op aangeven van Ulens. Aan de overzijde bezorgde Lenn D’haene Drongen de vierde corner, maar de cornerbal werd gemist en zo lieten de bezoekers de kans liggen om weer op voorsprong te komen.

In de slotact speelde Lenn D’haene door naar Inaki Van Der Cruyssen maar die trof de binnenkant van de paal, zonder succes. Maar toen Lenn D’haene Ilyas El Malqui wegstuurde had Drongen weer zijn voorsprong beet (4-5). Aan de overzijde bezorgde Van Der Eecken de thuisploeg de vierde corner. Maar Erwetegem volgde het voorbeeld van Drongen en miste ook. Even later redde Roeland puik op een poging van Ulens. Halfweg deze periode zette Lenn D’haene Drongen op weg naar de overwinning. Hij punterde de bal mooi in de verste hoek (4-6). Een minuut later sloegen bij Levi Wallez de stoppen door en werd hij met rood bestraft. In een tumultueus einde speelden de bezoekers op balbezit en was de bal ongrijpbaar voor de thuisspelers die er na enige tijd de brui aan gaven en het terrein wilden verlaten. Dit werd opgelost door speler Davy Dubelloy die ook rood pakte na verwijten aan het adres van de ref, waardoor de wedstrijd 3 minuten eerder moest worden afgefloten. Eindstand 4-6 of …

Hoe dan ook is Opel Haeck Drongen nu zeker van deelname aan de play-offs met de titel als inzet. De Drongenaars zijn al zeker van de derde plaats en naderen met nog twee wedstrijden voor de boeg tot op twee punten van het tweede gerangschikte Erwetegem.


“ Voetbal speel je met je hoofd, want de bal is vlugger dan je benen. ”

- Johan Cruyf -