Het is de Max!

Als iets fantastisch is gebruiken we nog al veel “het is de max”. Hoe we tot deze eerder ongewone titel kwamen, lees je verder in dit verslag.

Al weken na elkaar treedt Opel Haeck Drongen aan met een ploeg die alles behalve op volle sterkte staat. Deze week kwam, bovenop de langdurig gekwetsten, daar ook nog de geelgeschorste Lenn D’haene bij. Bovendien was het ook de vraag hoe het met de conditie van Inaki Van Der Cruyssen zou zijn die deze week ziek in bed lag.

De Drongenaars trokken naar AZ ’77 Maldegem en hoopten toch op drie punten om een iets veiligere positie te bekomen richting play-offs. Maar na amper een tweetal minuten dropte Keanu Van Renterghem de bal perfect in de lege Drongense goal (1-0). Drongen reageerde maar de jarige Tommy Jacobs stond tweemaal pal. Eerst op een schot van Kevin Roeland en in de herneming op een poging van Inaki Van Der Cruyssen. Daarna werd een schot van Kevin Roeland afgeblokt en de bal caprioleerde perfect in de loop van Jo De Cock die alleen richting doel kon vertrekken en de 2-0 binnenschoof. Beide teams konden twee corners laten optekenen. Voor Maldegem via Jo De Cock en Joshi Hertschap en voor Drongen tweemaal langs Maxime Maes. Diezelfde Maxime Maes kon met een laag schot met links de aansluitingstreffer scoren (2-1). En net voor het eerste rustsignaal moest Tommy Jacobs zich bijzonder groot maken om de dropbal van Maxime Maes onschadelijk te maken en daarmee de 2-2 te verhinderen.

In het begin van de tweede set bediende Inaki Van der Cruyssen Ilyas El Malqui die over doel besloot. Daarna redde Tommy Jacobs op Sven Nachtergaele na een knap uitgespeelde Drongense vrijschop (coner 3). En ook Ilyas El Malqui vond ex-Drongenaar Jacobs op zijn weg. De bezoekers zochten de gelijkmaker, maar balverlies deed hen de das om en Matthias Cordonnier zette de 3-1 op het bord. Toch sloegen de Drongenaars snel terug. Kevin Roeland speelde voor doel Maxime Maes aan en die devieerde listig het balletje in doel (3-2). Aan de overzijde redde Roeland puik op een poging van Cordonnier, na een heel mooie Maldegemse aanval. En even later kwam Drongen goed weg toen Emmanuel Donkor de bal op de buitenkant van de kruising punterde. Net voor halfweg brachten de bezoekers de stand in evenwicht. Kevin Roeland dropte een perfecte lange bal naar Ilyas El Malqui, die slim als target speelde voor de opkomende Maxime Maes die de 3-3 scoorde. Het was meteen al de derde treffer voor “Max”.

Na de kampwissel punterde de mee opgerukte Kevin Roeland maar nipt naast. Aan de overzijde recupereerde Emmanuel Donkor de bal en gaf hij Kevin Roeland het nakijken (4-3). Drongen was weer op achtervolgen aangewezen, maar toen de doorgebroken Maxime Maes een duw kreeg ging de bal op de stip. De strafschop werd omgezet door Ilyas El Malqui (4-4). Een poging van ver van Alandson Da Silva ging niet zo ver naast de lege Maldegemse kooi. Aan de overzijde was Donkor goed op dreef en poeierde hij de 5-4 in de winkelhaak. Maar weer duurde de Maldegemse voorsprong niet lang. Maxime Maes was geïnfiltreerd langsheen de doellijn en met een dubbele voet op voet passeerbeweging deponeerde hij de bal vanuit een bijna onmogelijke hoek prachtig in de verste zijnet binnen (5-5). Een beauty van “Max”. En toen ontstond ook de titel van dit verslag.

In de slotact probeerde Drongen voor het eerst op voorsprong te komen, maar Tommy Jacobs redde knap op een poging van Maxime Maes. Na Maldegems balverlies kon het schot van Ilyas El Malqui nog net in corner worden verwerkt. Dit betekende de vierde Drongense corner en via cornerbal brachten Roeland en Van Der Cruyssen de bezoekers op 5-6. Drongen dwong weer Maldegems balverlies af en Ilyas El Malqui schoof van ver de 5-7 binnen. Kort daarna volgde de genadesteek. Inaki Van Der Cruyssen draaide knap weg van zijn tegenstrever en bediende Ilyas El Malqui die Jacobs geen schijn van kans liet (5-8). Twee minuten voor tijd krulde Matthias Cordonnier mooi de 6-8 binnen. Maar een minuutje later bediende Maxime Maes Inaki Van Der Cruyssen die voor de 6-9 zorgde. In de slotseconden knalde Keanu Van Renterghem vanuit een scherpe hoek nog de 7-9 binnen. Meteen ook de eindstand.

Kantine 11 tekende present op de wedstrijd, waarvoor dank! Het beeldverslag vindt u hier.


“ Voetbal speel je met je hoofd, want de bal is vlugger dan je benen. ”

- Johan Cruyf -