Beker van België: Opel Haeck Drongen uitgeschakeld door competitieleider Deftinge na het nemen van cornerballen

Op vrijdag 14 januari vonden in het minivoetbal de 1/8 finales van de Beker van België plaats. De topper van deze speelronde was het treffen tussen Opel Haeck Drongen en competitieleider San Siro Boys Deftinge.

Beide ploegen begonnen de wedstrijd aan een hoog tempo. Na vier minuten opende Inaki Van Der Cruyssen de score met een puike verre lob in het lege bezoekende doel (1-0). Maar een minuut later stonden de bordjes al gelijk toen Brecht Van de Wattijne met een splijtende pass Senne Speliers vond die mooi afwerkte (1-1). Thuisgoalie Kevin Roeland bracht redding op een poging van Van Steenbrugghe en aan de overzijde hield de bezoekende keeper Robin Desprets zijn netten schoon op een lage knal van Kevin Roeland. En hij deed dat opnieuw op pogingen van Ilias El Malqui en Mica Meeuw, telkens na voorbereidend werk van Alandson Da Silva.

In het begin van de tweede periode werden beide goalies al meteen terug aan het werk gezet. Roeland redde op een poging van dichtbij van Brecht Van de Wattijne en Desprets verwerkte een knap schot van thuisspeler Nicolas Van Peteghem in corner. Brecht Van De Wattijne onderschepte een Drongense aanval en dropte de bal meteen enig mooi in doel (1-2). Maar ook nu werd de stand weer in evenwicht gebracht. Nicolas Van Peteghem en Kevin Roeland brachten het Drongense corneraantal op vier eenheden. De schepcorner werd feilloos omgezet door het duo Roeland - Van Der Cruyssen (2-2, meteen ook de stand halfweg).

Na de kampwissel kwam de thuisploeg al vrij snel op voorsprong. Een snelle driehoek El Malqui – Van Der Cruyssen – Meeuw werd door laatstgenoemde afgewerkt (3-2). Onmiddellijk daarna zagen we dezelfde drie protagonisten een knappe driehoek op de mat leggen, maar Mica Meeuw trof de paal. Jens Van Steenbrugghe bracht met zijn schot de bezoekers op drie corners. Een poging van ver van Mica Meeuw naar het lege Deftingse doel botste maar net over de lat. De reactie van Deftinge was wel succesvol. Senne Speliers vond met een strakke voorzet van op rechts perfect Jeroen Schoukens aan de tweede paal en die liet zo’n kans niet liggen (3-3). Even later bediende Bart Devos met een sublieme crossbal de vrijgelopen Senne Speliers en die kende geen genade en knalde de 3-4 binnen. Een actie van Ilias El Malqui en Mica Meeuw werd nog net gered door Desprets. Zo kwam ook Drongen intussen weer op drie corners te staan. Vanuit een scherpe hoek knalde bezoeker Jeroen Schoukens nog op de buitenkant van de paal. Stand aan de laatste rustpauze: 3-4.

Net voor het einde van de derde set zag Drongen Ilias El Malqui gekwetst uitvallen. Hij probeerde bij het ingaan van de slotact alsnog mee te spelen maar moest de wedstrijd staken. Zoals vaak in minivoetbal was het te verwachten dat de laatste periode vonken zou geven. En dat bleek ook zo te zijn. Drongen probeerde de achterstand weg te werken, maar Robin Desprets pakte met een enorme redding uit op een schot van Lenn D’haene. Kort daarna mikte de vrijstaande Mica Meeuw naast. Captain Kevin Roeland bezorgde Drongen de vierde corner en Roeland en Van Der Cruyssen brachten op schepcorner de stand weer gelijk (4-4). Maar even later had ook Deftinge de vierde corner beet en ook het duo Speliers – Schoukens kende geen problemen met de schepcorner (4-5). Meer nog, dit zelfde duo zorgde zelfs voor de 4-6 (assist Speliers en doelpunt Schoukens). Maar ook de thuisploeg liet niet begaan en toen Iniaki Van Der Cruyssen de opgerukte Nicolas Van Peteghem bediende had Nico een pracht van een volley in petto (5-6). Maar na een afgeweerde bal van Schoukens knalde Van De Wattijne zijn ploeg weer op een voorsprong van twee goals (5-7). Met nog vier minuten voor de boeg leek dit voor Drongen de doodsteek. Maar een knappe driehoek Roeland – Meeuw – Van der Cruyssen bezorgde de thuisploeg direct de aansluitingstreffer (6-7) en in de slotfase bracht het trio Meeuw – Van Der Cruyssen –D’haene de gelijkmaker op het scorebord (7-7), wat ook de eindstand werd.

Cornerballen moesten aldus beslissen over wie verder zou doorstoten in de bekercampagne. Deftinge begon de cornerreeks en tot 3-3 werd niet gefaald. Ook de Deftingse vierde corner ging binnen en die was succesvol want Drongen miste zijn laatste cornerbal. De eindstand werd aldus 7-7 met daarna 3-4 winst voor Deftinge met de cornerballen. Het nipte verlies is uiteraard een opdoffer voor Drongen, maar wij wensen Deftinge alle succes toe in de verdere bekercampagne!


“ Na twee onafgewerkte seizoenen hoopt onze club op een volwaardig minivoetbalseizoen 2021-2022.
Blijf goed de opgelegde coronaregels volgen en hou jullie gezond! ”