Opel Haeck Drongen verliest bij leider Deftinge

Leider San Siro Boys Deftinge won overtuigend van Opel Haeck Drongen met 8-3. Zo komt een einde aan de ongeslagen competitiereeks van Drongen die reeds dateerde van 29 oktober 2021 toen met 4-5 thuis werd verloren van … jawel Deftinge.

Een efficiënte thuisploeg kwam in de eerste periode 2-0 voor met goals van het spitsenduo Jorn Houck en Jeroen Schoukens. Drongen was qua spelbeeld echter de evenknie van de thuisploeg maar een sterke keepende Robin Desprets en een schot van Mica Meeuw op de paal verhinderden een andere score.

In de tweede set controleerde Deftinge de wedstrijd. Maar Alandson Da Silva bezorgde de bezoekers de vierde corner en de cornerbal werd door het duo Roeland - Van Der Cruyssen omgezet (2-1). De leider zette echter orde op zaken. Senne Speliers scoorde met een knappe goal de 3-1. Na een gemiste cornerbal van Schoukens (wat bij hem heel zelden voorkomt) wist Bart De Vos er aan de tweede paal toch 4-1 van  te maken.

Na de kampwissel tapte Drongen uit een ander vaatje. De bezoekers zetten hogere druk en er werd ook sneller gecombineerd. Kevin Roeland trof de paal, maar ook de counters van de thuisploeg waren uiterst gevaarlijk. Zo troffen achtereenvolgens Houck en Schoukens het doelkader. Na een mooie actie Kevin Roeland – Ilias El Malqui punterde Ilias de 4-2 binnen. Maar Deftinge antwoordde met een vierde corner en deze keer zette het duo Speliers – Schoukens de cornerbal feilloos om (5-2). Na een sublieme doorspeelpas van Ilias El Malqui bracht Mica Meeuw de Drongenaars terug naar 5-3. De bezoekers zaten in een betere flow, maar een onklopbare goalie Robin Desprets redde op open kansen van Van Peteghem, Van der Cruyssen en El Malqui. Drongen behaalde net voor de laatste pauze wel de vierde corner maar de cornerbal werd gemist door Inaki Van Der Cruyssen (ook hij mist zo goed als nooit).

In de slotact begon Drongen met dezelfde intenties als in de vorige periode maar weer bleek Desprets een niet te passeren sluitstuk. Dat moesten Lenn D’haene en Nicolas Van Peteghem ervaren. Wat verwacht werd gebeurde ook. Een knappe driehoek Speliers – Schoukens – Houck bracht de stand op 6-3. Partij gespeeld dus en toen een harde knal van Roeland weer door Desprets werd gered zag hij zijn afgeweerde bal zelfs pardoes aan de overzijde in het Drongense doel verdwijnen (7-3). Uiteindelijk legde Houck met een verre bal de 8-3 eindstand vast.

Een verdiende maar overdreven zege voor een knap Deftinge dat kon rekenen op een onklopbaar sluitstuk Robin Desprets en een uitmuntend duo Senne Speliers – Jorn Houck.

SSB Deftinge B – OH Drongen B

De match San Siro Boys Deftinge B en Opel Haeck Drongen B kende een heel eigenaardig wedstrijdverloop. Halfweg de tweede periode was de stand al 6-0 met o.a twee doelpunten van Steve Vlaminck. De bezoekers zetten dan een remonte in die op twee minuten van het einde resulteerde in een 7-7 gelijke stand. Drongenaar Matisse Begyn speelde een sterke partij en was goed voor 5 doelpunten en een assist. Maar Drongen slikte in de laatste twee minuten nog twee vermijdbare doelpunten van De Cubber en De Ville en zo haalde Deftinge het met 9-7. Spijtig verlies na een knappe remonte.


“ Na twee onafgewerkte seizoenen hoopt onze club op een volwaardig minivoetbalseizoen 2021-2022.
Blijf goed de opgelegde coronaregels volgen en hou jullie gezond! ”