Opel Haeck Drongen wint van Sint-Gillis-Waas en wipt naar vierde plaats

Twee weken geleden was coach Thierry Simoens in de krant Het Nieuwsblad overduidelijk. Hij wou met zijn spelersgroep in de vier resterende wedstrijden van de heenronde een 12 op 12 neerzetten. Een gedurfde uitspraak waarmee hij de spelers op scherp zette en ook zichzelf enige druk oplegde. Bovendien stak hij hiermee zijn ambitie om op het einde van het seizoen deel te nemen aan de play-offs niet onder stoelen of banken. Na de overwinning vorige week in Roeselare-Daisel werd gisteren met 6-3 gewonnen van Sint-Gillis-Waas en hebben de Drongenaars zich op de vierde plaats genesteld. Met nog twee wedstrijden voor de boeg tot aan de kerstbreak kan het beoogde nog steeds gehaald worden. Wordt vervolgd …

De toeschouwers hoopten op een mooie wedstrijd want de volgende weken zullen zij het minivoetbal eventjes moeten missen omdat er zonder publiek zal worden gespeeld. En de thuisploeg had dit blijkbaar begrepen en zette Sint-Gillis-Waas al in de eerste minuut op achterstand na een knappe driehoek El Malqui – Van der Cruyssen – D’haene (1-0). Twee minuten later strandde een combinatie met dezelfde protagonisten op de paal. De bezoekers reageerden met een schot van Koen De Wilde dat door Kevin Roeland werd gepareerd. De Drongense aanvalsgolven resulteerden ook al in drie corners op het scorebord. Maar in de 10e minuut legde Floris Prinsen een vrijschop af naar Arno Van Puyvelde die staalhard binnenschoot (1-1).

In de tweede periode noopte Ilias El Malqui Floris Prinsen tot een puike redding, waarna Mica Meeuw in de rebound naast besloot. In de 3e minuut werd een snelle actie Van Peteghem – D’haene – El Malqui door laatstgenoemde afgerond (2-1). Mica Meeuw bezorgde Drongen de vierde corner, maar de schepcorner werd door het duo Roeland – Jacobs gemist. Sint-Gillis reageerde met een knal van Van Puyvelde die in corner werd verwerkt. Na lichtzinnig Drongens balverlies kwam de bal in de 11e minuut in de voeten van Jarne Verstraeten die het geschenk maar al te graag aannam en van halfweg het terrein de bal in het lege Drongense doel deponeerde (2-2).

Na de kampwissel drukte de thuisploeg het gaspedaal nog meer in maar Floris Prinsen verhinderde een Drongense voorsprong na een loeier van Ilias El Malqui. Het doelpunt viel aan de overzijde toen Van Puyvelde te veel tijd kreeg en zijn knap schot in de winkelhaak verdween (2-3). De Opeljongens begonnen aan een hele periode eenrichtingsvoetbal. Een schot van El Maqui strandde op de paal en Van Der Cruyssen en D’haene zagen hun pogingen gered met telkens een corner tot gevolg. Van Peteghem zag zijn schot weer gered door Prinsen die werd bijgestaan door de paal. Op een driehoek Van Peteghem – El Malqui – Meeuw redde Prinsen miraculeus. El Malqui en Roeland zorgen voor de derde en vierde Drongense corner. De schepcorner werd deze keer feilloos afgewerkt door het duo Roeland – Jacobs (3-3). Het duurde tot de 11e minuut tot de thuisploeg eindelijk verdiend langszij kwam. In diezelfde periode bezorgde Lenn D’haene de Drongenaars al opnieuw twee corners en aan de overzijde zette Hans Mennes ook de tweede corner voor Sint-Gillis op het bord.

De thuisploeg ging in de slotset op zijn elan verder. De ene kans volgde de andere op, maar de bezoekers staken er meestal nog net een voetje voor. In de 5e minuut stond het Drongense corneraantal intussen terug op vier eenheden. Het duo Roeland – Jacobs zette de schepcorner om (4-3). De bezoekers probeerden te reageren met een schot uit de tweede lijn, maar de thuisploeg bleef met hoge pressing uitpakken en de toeschouwers voelden een bevrijdend doelpunt aankomen. In de 9e minuut trof Inaki Van der Cruyssen na een persoonlijke actie de onderkant van de lat, maar in de herneming scoorde hij listig met een balletje achter het steunbeen (5-3). Hans Mennes liet voor de bezoekers de derde corner optekenen wat nog voor enige spanning kon zorgen. Maar het grootste gevaar lag aan de overkant waar Inaki Van Der Cruyssen zijn knal op de paal zag uiteenspatten. In de 11e minuut was de wedstrijd beslist toen Prinsen eerst nog redding bracht op een schot van El Malqui, maar de goed gevolgde D’haene de bal binnenramde (6-3, meteen ook de eindstand).

“ Voetbal speel je met je hoofd, want de bal is vlugger dan je benen. ”