Opel Haeck Drongen start seizoen met bekerwinst in Assebroek

Na een heel lange verplichte rustpauze mochten de minvoetbalplunjes weer eens worden aangetrokken voor een officiële wedstrijd. Het seizoen startte op vrijdag traditioneel met de 1/32 finale van de Beker van België. De Drongense eersteklasser trok naar het Brugse om er het plaatselijke Assebroeke B te bekampen. Een tegenstander die in de 4e klasse actief zal zijn, maar qua niveau moeilijk in te schatten was omdat de club overkomt van het zaalvoetbal. De Drongense ploeg kende een moeilijke voorbereiding. Bovendien zijn Mica Meeuw, Kenneth Weytens, Mike De Smet en Levi Schack gekwetst en zijn het blessures die een lange herstelperiode vereisen.

Van bij de openingsfase namen de Drongenaars het initiatief, maar de thuisploeg liet zich niet onbetuigd met schoten uit de tweede lijn die in de eerste spelperiode al 3 corners opleverden. Toch waren de meeste kansen voor Drongen en moest goalie Thibault Blomme redding brengen op pogingen van Tommy Jacobs, Kevin Roeland en Kenny Ramon. Halfweg deze set kwamen de bezoekers op voorsprong na een technisch hoogstandje. Ilias El Malqui vond met een listig balletje achter het steunbeen Inaki Van Der Cruyssen die voor doel dezelfde beweging in petto had (0-1). Kevin Roeland dikte de voorsprong nog aan met een loeier in de kruising (0-2).

Vanaf het tweede kwart probeerde de thuisploeg vanuit een zeer gesloten stelling te acteren, maar de Opelboys speelden met veel beweging voorin en combineerden vlot. Kevin Roeland trof de buitenkant van de paal en aan de overzijde moest Kenny Ramon met een puike safe redden op een knal van Maxim Annys. Een fout op Inaki Van Der Cruyssen leverde Drongen een strafschop op en dat was spek naar de bek van Tommy Jacobs (0-3). Drongen had daarna 4 corners verzameld en het duo Van Der Cruyssen - Jacobs klaarde de klus (0-4).

Na de kampwissel haalde David Gailliaert uit met een heel mooie punter, maar de bezoekende keeper Ramon hield met een prachtredding zijn netten schoon. Dit leverde thuisploeg wel de vierde corner op. De schepcorner werd echter gemist. De Drongenaars drukten daarna het gaspedaal wat verder in en dat leidde tot een schot op de paal van Kevin Roeland. Even later bediende Maarten Melkebeke mooi Tommy Jacobs die kurkdroog binnenschoof (0-5). De score liep in deze set nog verder op toen Ilias El Malqui er op ontsnapping 0-6 van maakte.

In het begin van de slotact zorgde David Gailliaert voor de vierde corner. Assebroeke behaalde zo de tweede schepcorner, wat aantoont dat de thuisploeg goed meespeelde. De schepcorner werd echter opnieuw gemist. Kort daarna had Drongen via Kevin Roeland ook de tweede schepcorner beet, maar de bezoekers volgden het voorbeeld van hun opponenten en zo bleef het scorebord op 0-6 staan. Toen Kenny Ramon met een prachtige inspeelpas Ilias El Malqui bediende volgde een perfecte afwerking (0-7). Na balrecuperatie dropte Inaki Van Der Cruyssen op magistrale wijze de bal van ver in het lege Assebroekse doel en legde hij zo de 0-8 eindstand vast.

Mooie en verdiende overwinning voor de bezoekers. De thuisploeg had minstens een eerredder verdiend. Een goed leidende scheidsrechter Marc Mestdach zorgde voor een sportieve wedstrijd.


“ Na twee onafgewerkte seizoenen hoopt onze club op een volwaardig minivoetbalseizoen 2021-2022.
Blijf goed de opgelegde coronaregels volgen en hou jullie gezond! ”