Ruime zege voor Opel Haeck Drongen

Op vrijdag 9 december werden de laatste wedstrijden van de heenronde afgewerkt. In de sporthal Keiskant stond het burenduel tussen Opel Haeck Drongen en Hard Labeur Nazareth op het programma.

De bezoekers begonnen sterk aan de match en legden de beste combinaties op de mat. Nazareth dreigde langs Pieters, Vandevyvere en Aïssa en dat leverde de bezoekers meteen al twee corners op. Maar het doelpunt viel aan de overzijde. De eerste Drongense aanval was meteen raak. Inaki Van Der Cruyssen speelde op subtiele manier door naar Lenn D’haene die vanuit een scherpe hoek toch scoorde (1-0). Op een driehoek Lenn D’haene – Inaki Van Der Cruyssen – Ilyas El Malqui bracht de Nazarethse goalie Jeffrey Bradt redding. Maar toch hadden de bezoekers het betere spel en Maxime Pieters en Kjell Vandevyvere zorgden reeds in de eerste periode voor 4 corners. De cornerbal werd door het duo Bradt – Pieters feilloos omgezet (1-1, meteen ook de eerste ruststand).

Drongen begon iets beter aan de tweede set. Zo ging een poging van ver van Inaki Van Der Cruyssen naast het lege doel en trof Lenn D’haene de paal. Toch was er steeds die Nazarethse dreiging, vooral van op rechts, via Maxime Pieters en Jonah Wymeels, wat weer twee corners opleverde. Even later onderschepte Jonah Wymeels de bal en dropte hij met een perfecte lob de 1-2 in het Drongense mandje. Na een knappe actie van Maxime Maes bediende hij Alandson Da Silva en die gaf Bradt met een punter het nakijken (2-2). Toch ging men halfweg rusten met een voorsprong voor de bezoekers. De poging van Nour-Edinne El Malqui werd gered door Kevin Roeland, maar Jonah Wymeels was er als de kippen bij om de rebound binnen te tikken (2-3).

De thuisploeg, die in de eerste speelhelft te traag acteerde, schakelde duidelijk een tempo hoger en dat liet zich merken. Ilyas El Malqui speelde Inaki Van Der Cruyssen aan en die noopte Jeffrey Bradt tot een redding. Kort daarna werd de doorgebroken Maxime Maes foutief afgestopt, met een penalty tot gevolg. De strafschop werd omgezet door Ilyas El Malqui (3-3). Kort daarna bracht Maxime Maes de Drongenaars op voorsprong met een kogel die niet te stoppen was (4-3). Alle gevaar kwam nu van de thuisploeg. Quincy Ponjaert speelde Alandson Da Silva vrij wiens schot door Bradt in corner werd verwerkt (derde corner). Weer Quincy Ponjaert (alias “Pony”, zoals we konden afleiden uit de aanmoedigingen vanuit de tribune) lag aan de basis van de 5-3. “Pony” stuurde Alandson Da Silva weg, die met een knap hakje de mee opgerukte Lenn D’haene aanspeelde en Lenn scoorde de 5-3. Aan de overzijde kon Jonah Wymeels ook voor de derde Nazarethse corner zorgen, maar de eerstvolgende Drongense aanval langs Roeland, Da Silva en Ponjaert leverde de vierde corner voor de thuisploeg op. De schepcorner werd perfect afgewerkt door het duo Roeland - Van Der Cruyssen (6-3).

In de slotact gingen de Opelboys op hun eland door en werd het publiek op mooie goals getrakteerd. Kevin Roeland ontweek op een schitterende manier de hoge pressing van de bezoekers en bediende Inaki Van Der Cruyssen die Bradt geen kans gaf (7-3). Na een nieuwe vlotte combinatie Ponjaert – Maes – Van Der Cruyssen trof Inaki de paal. Even later had Inaki Van Der Cruyssen een prachtige aflegger in huis en werkte Lenn D’haene cool af (8-3). En toen Kevin Roeland zag dat het Nazarethse doel niet bewaakt stond, plaatste hij van uit zijn eigen doelgebied de bal perfect binnen (9-3). Bezoeker Jonah Wymeels zorgde voor de vierde corner en de tweede Nazarethse cornerbal werd opnieuw perfect afgerond door het duo Bradt - Pieters (9-4). Maar de thuisploeg had er zin in en een combinatie tussen Kevin Roeland, Lenn D’haene en Ilyas El Malqui was goed voor de 10-4. De infiltrerende Quincy Ponjaert speelde Ilyas El Malqui aan en die zag voor doel Lenn D’haene die meteen zijn vierde van de avond in het mandje legde (11-4). Het laatste wapenfeit was een knal op de paal van Kjell Vandevyvere. Eindstand 11-4.

De Drongense Opelploeg van coach Thierry Simoens sluit de heenronde af met een knappe gedeelde tweede plaats met Synergie Oudenaarde, weliswaar met vijf punten achterstand op herfstkampioen Erwetegem, maar wel met acht punten voorsprong op de kandidaten voor een play-off-ticket.

Aan iedereen alvast nu reeds fijne eindejaarsfeesten gewenst!


“ Voetbal speel je met je hoofd, want de bal is vlugger dan je benen. ”

- Johan Cruyf -