Knap gelijkspel van Drongen bij kampioen Synergie

Op vrijdag 24 september trok Opel Haeck Drongen richting Leupegem, de nieuwe thuishaven van Synergie Oudenaarde (voorheen Synergie Merelbeke). Drongen kampt nog steeds met heel wat gekwetsten en moest ook sluitstuk Kenny Ramon missen wegens een trouwfeest. Het bezoekje bij kampioen en groot titelfavoriet Synergie Oudenaarde kondigde zich aldus niet rooskleurig aan. Maar ook de thuisploeg kon niet aantreden met zijn allersterkste formatie. Maar toen we de selectie van de thuisploeg zagen, met namen als Berwouts, Vanborm, Vande Velde, Clinckemaillie, … werd het overduidelijk dat er een klasseploeg in lijn kon worden gebracht.

Beide ploegen speelden met aanvallende intenties en dat maakt het ook voor de kijkers aangenamer. De thuisploeg dreigde langs Hamdi Aissa, maar bij een hoge pressing van Drongen leidde Oudenaards balverlies tot de 0-1. Tommy Jacobs bediende Lenn D’haene die binnenschoot. Maar lang duurde de Drongense voorsprong niet. Kevin Roeland moest redding brengen op een knal van Lorenzo Berwouts, maar even later vuurde diezelfde Berwouts een kogel af die onhoudbaar in de korte hoek verdween (1-1). Maar ook Drongen liet zich niet onbetuigd en ook Anton Vanborm moest tweemaal attent reageren. Eerst op een actie El Malqui – Da Silva en daarna op een combinatie El Malqui – Van Der Cruyssen. Toch voelde men dat iedere thuisaanval dreigend was en bij hoge druk van Synergie leed ook Drongen balverlies met een pijnlijk gevolg. Guillaume Clinckemaillie prikte van dichtbij de 2-1 binnen. Een knappe Drongense combinatie Van Der Cruyssen – El Malqui werd net naast getikt. Er werd een eerst keer gepauzeerd met een 2-1 stand op het bord.

De eerste periode was vrij evenwichtig maar in de tweede set kwam het meeste gevaar van de thuisploeg. Toch bleef de Drongense defensie vrij goed overeind. Dit kwart van de wedstrijd werd vooral getypeerd door de grote klasse van Lorenzo Berwouts. In iedere actie kan je zijn bijzonder talent merken. En toen hij op ontsnapping op snelheid de bal van halfweg perfect over de uitgekomen goalie in het Drongense doel stiftte (3-1), toonde hij dat hij veruit de beste minivoetballer is! Net voor halfweg moest Kevin Roeland nog puik redding brengen op een poging van Anton Vanborm. Ruststand: 3-1.

De Drongense Opelploeg gaf zich zeker nog niet gewonnen. Een knappe driehoek Roeland – El Malqui – D’haene werd door laatstgenoemde met een mooie punter afgerond (3-2). De bezoekers voelden dat er meer in zat. Alandson Jansen Da Silva dwong eerst Anton Vanborm tot een puike save en daarna bediende hij Lenn D’haene, wiens poging over doel ging. Synergie Oudenaarde had al drie corners op het scorebord staan en Hamdi Aissa maakte er vier van. De schepcorner vormde geen probleem voor het duo Thomas Vande Velde – Lorenzo Berwouts (4-2). Maar na een actie van Da Silva werd hands gemaakt en moest de bal op de stip. De strafschop werd feilloos omgezet door Tommy Jacobs (4-3). Beide keepers moesten elk nog een keer uitpakken om hun netten schoon te houden en net voor de laatste pauze bezorgde Ilias El Malqui Drongen een belangrijke derde corner.

De slotact vatte aldus aan met een 4-3 voorsprong voor de thuisploeg, maar de bezoekers mochten zeker in hun kansen geloven met drie corners op het scorebord. Inaki Van Der Cruyssen zag zijn knap schot even knap gered door Anton Vanborm, die bewees niet alleen een goede voetballer, maar ook een goede lijnkeeper te zijn in het minivoetbal. Halfweg deze spelperiode bezorgde Ilias El Malqui Drongen de vierde corner. De schepcorner werd omgezet door Kevin Roeland en Tommy Jacobs (4-4). De thuiscoach probeerde meer dreiging te creëren met Lorenzo Berwouts als laatste man, maar de Drongenaars schatten de situatie zeer goed in. Kevin Roeland moest nog wel een schot onschadelijk maken, maar aan de overzijde moest de nieuwe goalie Berwouts nog redden op pogingen van D’haene en El Malqui in de herneming. Eindstand: 4-4.

Beide clubs waren het eens dat een gelijkspel de juiste uitslag was. Voor Opel Haeck Drongen is dit gelijkspel bij de kampioen een onverhoopt succes. Niet alleen dit gewonnen punt is belangrijk, maar ook de progressie die in de ploeg merkbaar was. Coach Thierry Simoens mag fier zijn, zowel op zijn prestatie als op deze van zijn spelers. Het individuele niveau van gisteren was hoog, maar het was vooral de puike collectieve prestatie die Drongen een verdiend punt opleverde.


“ Voetbal speel je met je hoofd, want de bal is vlugger dan je benen. ”

- Johan Cruyf -