Drongen wint nipt bij Roeselare-Daisel

De Drongense Opelploeg trok op vrijdag 19 november naar Dadizele om het op te nemen tegen Roeselare-Daisel. Beide teams stonden voor het eerst sinds de start van de competitie zo goed als op hun sterkst.

De wedstrijd begon direct snedig met kansen aan beide zijden. Na een infiltratie van Maxime Maes werd hij foutief getopt met een penalty tot gevolg. De strafschop werd in de 6e minuut omgezet door Stephen Malfait (1-0). Maar lang duurde deze voorsprong niet. Een snelle combinatie Inaki Van der Cruyssen – Ilias El Malqui leverde de gelijkmaker op (1-1). En even later zette Mica Meeuw, met een verre lob na balrecuperatie, de bezoekers op voorsprong (1-2).

Drongen duwde in de tweede periode door, zo ging een poging van Tommy Jacobs rakelings over en moest Malfait puik keeperswerk verrichten om Lenn D’haene van een doelpunt te houden. Toen Kevin Roeland Mica Meeuw aanspeelde, zette deze laatste in één tijd strak voor, waar Lenn D’haene gepast opdook en de 1-3 op het bord plaatste. Onmiddellijk daarna bezorgde Kevin Roeland Drongen de vierde corner. De schepcorner werd door Roeland en Jacobs feilloos omgezet (1-4). Aan de overzijde moest Roeland in eenzelfde fase tweemaal knap redden. Zo ging men rusten met een 1-4 stand halfweg.

Drongen was heer en meester, maar na de kampwissel zagen de toeschouwers een totaal ander beeld. De Drongenaars kregen, zoals in al heel wat wedstrijden, terug een zwakke periode. Stephen Malfait bezorgde de thuisploeg de vierde corner en het duo Van Den Bogaerde – Malfait zette de schepcorner perfect om (2-4). Op korte tijd walste Roeselare over Drongen heen. Na goals van Salim Kasmi, Tim Van Den Bogaerde en Maxime Maes stond het plots 5-4. Drongen kon daar enkel een schot van Nicolas Van Peteghem, dat rakelings over de lat zoefde, tegenover stellen.

In de slotact zag Mica Meeuw zijn poging op de bovenkant van de lat stranden. Drongen had de vierde corner beet en de schepcorner was weer een formaliteit voor het duo Roeland – Jacobs (5-5). De Drongense ploeg was onachtzaam op een vrijschop van Malfait en die talmde niet om de bal snel rond het nog niet complete muurtje binnen te trappen (6-5). Met nog een vijftal minuten voor de boeg haalde Roeselare de vierde corner. De schepcorner werd echter gemist en dat zou later een cruciale fase blijken. Drongen trok alle registers open en dat resulteerde in de 6-6 van Lenn D’haene op aangeven van Mica Meeuw. De bezoekers hadden intussen weer 3 corners verzameld en gingen nog volop voor winst, maar Stephen Malfait hield de thuisploeg recht. Maar in de allerlaatste minuut ontsnapte Ilias El Malqui en krulde hij zijn schot perfect voorbij Stephen Malfait in doel. Eindstand van een zinderende partij: 6-7.

“ Voetbal speel je met je hoofd, want de bal is vlugger dan je benen. ”