Drongen wint spectaculaire match in Appels

De Opelploeg trok vrijdagavond naar Appels waar het een aangenaam weerzien was met Frederic De Vogelaere en Kevin Kesteloot, beiden ex-spelers van Opel Haeck Drongen. Het camerateam van “Kantine 11”, het puike initiatief van Dominique Lampo, was ter plaatse, zodat u vanaf dit weekend op www.kantine11.be de samenvatting van de wedstrijd zal kunnen bekijken.

Drongen begon aan een hoog tempo en met hoge druk en dat kende al in de derde minuut succes. Na een combinatie Liam Prez – Lenn D’haene – Inaki Van der Cruyssen rondde Inaki perfect af (0-1). Lenn D’haene en Inaki Van Der Cruyssen zetten elk thuisgoalie Frederic De Vogelaere aan het werk en aan de overzijde moest Kevin Roeland tweemaal attent zijn op pogingen van Lempty De Baetselier. Op een snelle Appels-counter bediende De Baetselier aan de tweede paal Kesteloot en Kevin liet de kans niet liggen (1-1). De bezoekers reageerden onmiddellijk en op een schot van Liam Prez had Lenn D’haene voor doel een listige deviatie in petto, wat de 1-2 opleverde. De thuisploeg dreigde langs De Baetselier en de bezoekers langs Ponjaert, maar beide keepers bleven overeind. Een mooie 1-2-actie tussen Quincy Ponjaert en Lenn D’haene werd door Quincy onhoudbaar binnengepoeierd (1-3). Ook Ilyas El Malqui en Liam Prez zorgden nog voor Drongens gevaar, maar het bleef 1-3 aan het einde van de eerste periode.

In het begin van de tweede set dropte Bjorn Caryn een bal naar de doorgespurte Kevin Kesteloot die met de buik/borst de bal slim in doel devieerde (2-3). Na Drongens samenspel langs Roeland, Ponjaert en El Malqui bracht de Vogelaere knap redding. Maar toen Ilyas El Malqui teruglegde op Kevin Roeland, knalde deze laatste met één van zijn gekende kanonballen de 2-4 op het bord. Aan de overzijde zetten De Baetselier en Caryn de bezoekende goalie Roeland aan het werk. Maar de Drongenaars Roeland en Van der Cruyssen noopten ook De Vogelaere tot reddingen, waardoor de Drongenaars, naast de 2-4 voorsprong, ook met 3 corners konden gaan rusten.

In het begin van de derde periode werd het tempo wat uit de wedstrijd gehaald, waardoor er aanvankelijk minder kansen te noteren vielen. Toen Lenn D’haene zijn kans ging verwerkte De Vogelaere in corner, wat de vierde Drongense corner betekende. Het duo Roeland – Van Der Cruyssen miste echter en liet zo de kans op een 2-5 voorsprong liggen. Aan de overzijde tekende Diego Van Wingen voor de derde corner van de thuisploeg. Drongen dreef het tempo weer op en in een tijdspanne van vijf minuten zorgden Lenn D’haene (1) en Inaki Van Der Cruyssen (2) terug voor drie Drongense corners. Appels counterde echter snel en perfect en zo scoorde Kevin Kesteloot al zijn derde van de avond (3-4). Maar een minuutje later snelde Lenn D’haene weg op rechts en zette scherp voor doel waar Quincy Ponjaert attent was en de 3-5 binnentikte. Meteen ook de ruststand.

Drongen ving de slotfase aan in een gunstige positie, maar met elk 3 corners op het scorebord weet je maar nooit. Bovendien is een ommekeer in minivoetbal zo gebeurd. Al snel leidde onnodig Drongens balverlies tot weer een perfect uitgespeelde counter die bovendien haarfijn werd afgewerkt door Bjorn Caryn, die knap Kevin Roeland omspeelde (4-5). De bezoekers zetten daar een mooie combinatie Roeland – D’haene tegenover, maar de schoen van Quincy Ponjaert was blijkbaar net een maatje te klein om de voorzet te kunnen binnentikken. De thuisploeg kwam voor de eerste keer op gelijke hoogte nadat geharrewar voor de Drongense kooi in de kluts door Axl D’Haese in doel werd gefrommeld (5-5). Maar de bezoekers reageerden in dezelfde minuut. Ilyas El Malqui speelde strak in op Lenn D’haene en die gaf De Vogelaere geen kans (5-6). De spanning bleef en Appels behaalde de vierde corner. Het duo Van Wingen – De Baetselier volgde echter het voorbeeld van het Drongense duo en miste ook. Maar toch bracht de thuisploeg de bordjes weer in evenwicht. Na weer zo’n prachtige counter bediende Bjorn Caryn Lempty De Baetselier en die tekende voor de 6-6. Drie minuten voor tijd zette Drongen weer orde op zaken. De sterk spelende Lenn D’haene scoorde zijn derde van de avond en meteen ook de winninggoal (6-7). Een Pro League speler, die aandachtig toeschouwer was, speelde mij de omschrijving van het doelpunt door. Hij zei me: “Noteer maar voor je verslag: prachtige driehoek Ilyas El Malqui – Inaki Van Der Cruyssen – Lenn D’haene”. Bedankt C! En tof dat je regelmatig naar onze wedstrijden komt kijken! Eindstand: 6-7.

“ Voetbal speel je met je hoofd, want de bal is vlugger dan je benen. ”