Opel Haeck Drongen wint in Oudenaarde

Op vrijdag 2 oktober stond voor Opel Haeck Drongen een verplaatsing naar Domino Trappen Oudenaarde geprogrammeerd.

De bezoekers zetten direct thuisgoalie Dieter Temmerman aan het werk met schoten van Ramon en Roeland, maar Dieter hield zijn netten schoon. De thuisploeg reageerde met een schot van Jonas Tembuyser dat door Kenny Ramon werd gered en met een infiltratie van Dieter Temmerman wiens punter naast ging. Na een mooie actie van Drongenaar Kevin Roeland trof Mica Meeuw de binnenkant van de paal en in de daaropvolgende fase werd de poging van Lenn D’haene gered. Met een splijtende dieptepas bereikte Kenny Ramon voor doel Kevin Roeland die beheerst afwerkte (0-1). Een poging van Lenn D’haene strandde weer op de paal en zo werd een eerste keer gerust met een 0-1 stand.

Op een heel mooie collectieve Oudenaardse aanval bracht Kenny Ramon redding op de lijn. Bezoeker Lenn D’haene lag daarna aan de basis van drie knappe Drongense aanvallen, maar Dieter Temmerman was telkens bij de pinken op schoten van Mike Desmet en Mica Meeuw. Aan de overzijde was het wel meteen raak. Dylan Van Der Cruyssen knalde vanuit een scherpe hoek puik de 1-1 binnen. Mica Meeuw was op weg om Drongen weer op voorsprong te zetten, maar Dieter Temmerman, bijgestaan door de paal, bracht redding. Dit betekende wel de vierde Drongense corner. De schepcorner werd door het duo D’haene – Jacobs feilloos omgezet (1-2). En toen ging het snel. Na onderschepping legde Tommy Jacobs de bal van ver perfect in het Oudenaardse mandje (1-3). En kort daarna werd een vlotte Drongense combinatie Inaki Van Der Cruyssen – Mike Desmet – Mica Meeuw door laatstgenoemde afgerond (1-4, meteen de ruststand halfweg).

De thuisploeg liet de kopjes niet hangen en kwam gedreven terug op het terrein. Zo moest Kenny Ramon tweemaal redding brengen op de sterk spelende Maarten Vanwymeersch. En toen diezelfde Vanwymeersch werd aangespeeld door Jonas Tembuyser, tikte hij knap aan de eerste paal binnen (2-4). De thuisploeg had intussen drie corners verzameld, maar ook Drongen had drie corners op de teller staan. Thuisspeler Dieter Temmerman bezorgde zijn ploeg de vierde corner en mocht op aangeven van Ken Casieris de schepcorner binnen koppen (3-4). En de thuisploeg maakte ook gelijk met een heel mooie treffer van Mathias Dujardin in de winkelhaak (4-4). Maar toch ging de ploegen een laatste keer rusten met een voorsprong voor Drongen. Lenn D’haene bediende Tommy Jacobs die met een enig mooie eentijdsbeweging de bal in doel verwerkte (4-5).

De wedstrijd bleef bij het ingaan van de laatste set spannend. Maarten Vanwymeersch dwong Kenny Ramon tot een puike redding. Aan de overzijde werd de doorgebroken Mica Meeuw foutief gestopt met schepcorner tot gevolg. Het duo Lenn D’haene – Tommy Jacobs zette de 4-6 op het scorebord. Even later bezorgde Kevin Roeland op vrijschop Drongen de vierde corner. Het Drongense duo was nu niet succesvol en zo werd het geen geruststellende 4-7. De thuisploeg bleef zich kranig verweren en langs Casieris en Tembuyser bereikte ook Oudenaarde de vierde corner. Maar net als het Drongense duo in deze slotact, miste ook het Oudenaardse tweetal de schepcorner. Geen 5-6 stand dus, die zo mogelijk nog twee spannende minuten met zich had kunnen meebrengen. Eindstand: 4-6.

 


“ Onze club bereidt zich volop voor op het minivoetbalseizoen 2021/2022 en hoopt dat de competitie in september veilig kan worden opgestart.
Volg goed de opgelegde coronaregels en hou jullie gezond! ”