Drongen nu zeker van play-offs

De wedstrijd tussen Opel Haeck Drongen en SK Roeselare-Daisel was een match tussen de nummers 4 en 5 van de rangschikking. Drongen had nog 1 puntje nodig om wiskundig zeker te zijn van deelname aan de play-offs.

Beide ploegen kozen voor snelle druk op de speler in balbezit. Daardoor werden beide keepers maar beperkt aan het werk gezet. Bezoekende goalie Stephen Malfait moest attent zijn op schoten van Ilias El Malqui en Lenn D’haene. Thuisgoalie Kevin Roeland moest een schot van Maxime Maes onschadelijk maken. Zo werd een eerste keer gerust met een logische 0-0 stand.

In de tweede periode waren de doelkansen heel wat talrijker. Een vrijschop van Kevin Roeland werd door Malfait gered. De bezoekers repliceerden met twee pogingen van ver naar het lege Drongense doel, maar zowel de trap van Simen Demeyere als die van Salim Kasmi miste de goede richting. Bij Drongen had men het goede ritme te pakken en Malfait moest tweemaal redden op pogingen van Ilias El Malqui en Mica Meeuw. Zo had Drongen vier corners verzameld. De cornerbal van het duo Roeland – Da Silva werd perfect afgewerkt (1-0). Even later vond Ilias El Malqui opnieuw Mica Meeuw die heel knap en beheerst afwerkte (2-0). Simen Demeyere dreef intussen ook het corneraantal van Roeselare op naar drie eenheden. Maar na onderschepping plaatste Mica Meeuw de bal perfect met links in het lege bezoekende doel (3-0). De bezoekers konden net voor halfweg nog milderen na een inspeelpas van Salim Kasmi die door Maxime Maes werd afgerond (3-1).

Wie dacht dat de Drongenaars op rozen zaten had het verkeerd voor. Een poging van ver van Tim Van Den Bogaerde ging naast. Eventjes later leverde een vrijschop van Malfait de vierde corner op voor de bezoekers. De cornerbal werd door het duo Maes – Malfait feilloos omgezet (3-2). Een kogel van Kevin Roeland werd door Malfait gered en een knappe actie van Nicolas Van Peteghem en Lenn D’haene kon voor doel net niet worden binnengetikt. Ook een combinatie D’haene – Meeuw werd nog net gered. Aan de overzijde werd de staalharde vrijschop van Stephen Malfait door Van Den Bogaerde (of Kasmi) in doel gedevieerd (3-3). En net voor de laatste pauze kon een snelle counter van Maxime Maes door Salim Kasmi worden afgerond (3-4).

In de slotact stonden de bordjes onmiddellijk gelijk. Een actie Van Peteghem - El Malqui leverde Drongen opnieuw een vierde corner op. Met de cornerbal had het duo Kevin Roeland – Alandson Da Silva weer geen probleem (4-4). Een puike actie van Ilias El Malqui werd al even puik gered door Stephen Malfait. Kort daarna bracht de Drongense captain Kevin Roeland zijn ploeg op voorsprong na een sublieme verre bal vanuit zijn eigen doelgebied (5-4). Maar op een knappe vrijschop van Malfait knalde de vrijstaande Mitch Voet in één tijd mooi binnen (5-5). Malfait hield zijn ploeg recht met een prachtige redding op een snelle actie van El Malqui met Mica Meeuw. Maar uiteindelijk moest Malfait zich toch gewonnen geven na een vlotte combinatie Van Peteghem - Da Silva - El Malqui - Meeuw. Daarmee legde Mica Meeuw met zijn derde van de avond de 6-5 eindstand vast. Dit was een wedstrijd die beide richtingen uit kon, zodat een gelijkspel wel de meest logische uitslag was geweest.


“ Voetbal speel je met je hoofd, want de bal is vlugger dan je benen. ”

- Johan Cruyf -