Opel Haeck Drongen verslaat KBC Kortemark

De tribunes in de Drongense sporthal Keiskant waren goed gevuld voor de wedstrijd Opel Haeck Drongen – KBC Kortemark. Beide teams mogen play-off-ambities koesteren, maar in de eindronde met slechts 4 ploegen zijn de plaatsjes echter beperkt.

De bezoekers zorgden voor het eerste gevaar en dat leverde al snel twee corners op langs Mica Meeuw en Mathieu Grymonprez. Aan de overzijde infiltreerde Maxime Maes tot op de doellijn en dat bracht ook de Drongenaars een corner op. Met een mooie steekbal van Ilyas El Malqui werd Quincy Ponjaert bereikt die aflegde naar Lenn D’haene. Lenn zag zijn poging gered door de bezoekende goalie Yannick Dekeyzer en de paal. Kevin Roeland kon op links Ilyas El Malqui vrijspelen en die bediende Lenn D’haene die de 1-0 binnenprikte. De eerste periode eindigde met een schot van Roy Labarque die Kevin Roeland op zijn weg vond. Tussenstand: 1-0.

De tweede set begon goed voor de thuisploeg. Na onderschepping dropte Liam Prez de bal van ver perfect in het lege doel (2-0). Maar de reactie van de bezoekers kwam er snel. Na een actie op links had men bij Drongen geen oog voor de mee opgerukte Yannick Dekeyzer die kurkdroog de 2-1 tegen de netten vlamde. Even later viseerde Kevin Roeland met een uitstekend hard schot de winkelhaak, maar Yannick Dekeyzer redde spectaculair. Ook Quincy Ponjaert geraakte niet voorbij Dekeyzer, maar dat leverde intussen wel de derde corner op. Aan de overzijde scoorde James De Baere met een mooie plaatsbal in de verste hoek (2-2). Toch kon de thuisploeg halfweg gaan rusten met een 3-2 voorsprong. Iniaki Van Der Cruyssen bezorgde Drongen de vierde corner en de cornerbal werd feilloos omgezet door het duo Roeland – Van Der Cruyssen.

Na de kampwissel noopte Tim Van Den Bogaerde Kevin Roeland tot een redding en een minuut later besloot Van Den Bogaerde in de korte hoek tegen de hand van Roeland. De scheidsrechter wees terecht naar de penaltystip en Glenn Delacluse zette de bordjes weer gelijk (3-3). En de bezoekers kwamen kort daarna op voorsprong. Roy Labarque mikte op Roeland, maar in de herneming scoorde Tim Van Den Bogaerde de 3-4. Drongen reageerde en Maxime Maes en Lenn D’haene bezorgden de thuisploeg twee corners. Op vrijschop van Kevin Roeland werd Ilyas El Malqui aangespeeld en zijn poging verdween tussen benen in doel (4-4). Diezelfde El Malqui dwong Dekeyzer daarna nog tot een knappe redding.

De laatste periode werd aangevat met een 4-4 gelijke stand en met een 2-2 stand in de corners. Spanning troef dus. Maar Drongen startte sterk. Op een actie Lenn D’haene – Iniaki Van Der Cruyssen bracht Yannick Dekeyzer redding. Een minuut later trapte Maxime Maes, na onderschepping, de bal van ver perfect in het lege doel (5-4). En weer een minuut later dacht Iniaki Van der Cruyssen “ik kan dat ook” en inderdaad ook zijn dropshot belandde mooi in het Kortemarkse doel (6-4). De bezoekers bleven niet bij de pakken zitten en Labarque en Meeuw zorgden voor de derde en vierde corner. De cornerbal werd afgewerkt door het duo Debaere – Delacluse (6-5). Na een bruggetje door zijn benen stopte Mica Meeuw foutief de doorgebroken Iniaki Van Der Cruyssen met een rechtstreekse cornerbal tot gevolg. Deze cornerbal was een kolfje naar de hand van het duo Roeland – Van Der Cruyssen (7-5). Maar toen even later Labarque doorspeelde naar Meeuw, schoot deze laatste de 7-6 tegen de touwen. Kortemark drong aan en een loeier van Dekeyzer spatte uiteen op de buitenkant van de paal. Maar toen Ilyas El Malqui een knappe raid opzette, bediende hij de meegespurte Iniaki Van Der Cruysen die de Drongense zege veilig stelde (eindstand: 8-6).

“ Voetbal speel je met je hoofd, want de bal is vlugger dan je benen. ”