Drongen sluit heenronde af met 12 op 12 en verstevigt vierde plaats

Wie onze club volgt op onze website en Facebook weet dat coach Thierry Simoens weken geleden zijn ambitie uitsprak om met zijn team de heenronde af te sluiten met een 12 op 12. De voorbije weken had zijn ploeg goed werk geleverd en werd een 9 op 9 neergezet na overwinningen tegen Roeselare-Daisel, Sint-Gillis-Waas en Aalter. Maar op vrijdag 10 december moest tegen rechtstreeks concurrent KBC Kortemark worden gewonnen om de beoogde doelstelling te halen. Er zijn gemakkelijkere opdrachten!

De thuisploeg startte direct met vlot combinatievoetbal en de tegenstanders dreigden met afstandsschoten. De thuisploeg mocht als eerste juichen na een driehoek Alandson Da Silva – Ilias El Malqui – Inaki Van Der Cruyssen, beheerst binnengeprikt door deze laatste (1-0). Beide goalies moesten met knappe reddingen uitpakken om hun netten schoon te houden. Bezoeker Dennie Damman pareerde pogingen van Roeland en Van Pethegem en aan de overzijde moest Kevin Roeland kanonkogels van Jordy Bardyn en Dennie Damman onschadelijk maken. Beide ploegen gingen een eerste keer rusten met een 1-1 stand, want op een knal van Thibault Trioen in de winkelhaak had Roeland geen schijn van kans.

De thuisploeg verhoogde de druk en Van Der Cruyssen en Da Silva zorgden voor vier corners op het bord. De schepcorner werd door het duo Roeland – Jacobs afgewerkt (2-1). Ook de bezoekers lieten zich, onder impuls van Diego Dewilde, niet onbetuigd en zo werd hun cornerteller opgedreven naar 3 eenheden. Een mooie actie en dito schot van Nicolas Van Peteghem werd nog net gered. Even later onderschepte de kwikzilveren Ilias El Malqui de bal en scoorde hij van ver in het lege Kortemarkse doel (3-1, meteen de stand halfweg).

Vroeg in de derde set moest Kevin Roeland redding brengen op een befaamde harde knal van Dennie Damman met een vierde corner tot gevolg. De schepcorner van het duo Damman – Delacluse werd perfect afgewerkt (3-2). Maar na samenspel tussen Ilias El Malqui en Inaki Van Der Cruyssen plaatste Inaki met een grondscherend schot in de hoek de stand op 4-2. Zo had Drongen weer een kloofje van twee doelpunten. Kevin Roeland bracht nog redding op een Kortemarkse kans van dichtbij en aan de overzijde plaatse Inaki Van Der Cruyssen een mooie lob naar het lege bezoekende doel. Zijn poging stuitte echter op de lat.

In het begin van de slotact voorkwam Dennie Damman een grotere Drongense voorsprong toen een schot van Inaki Van Der Cruyssen tussen zijn benen van de bezoekende keeper op de lijn bleef liggen. Aan de overzijde moest Kevin Roeland schoten van Bardyn en Dewilde verijdelen. Halfweg deze set milderde Mathieu Grymonprez tot 4-3 en even later was de vierde Kortemarkse corner een feit. De schepcorner van Damman en Delacluse werd deze keer echter gemist. Hier kwam Drongen goed weg en in de laatste vijf minuten liet de thuisploeg enkele keren de kansen liggen om een geruststellende voorsprong op het bord te zetten. Het bleef aldus spannend tot het eindsignaal. Eindstand: 4-3.

Coach Thierry Simoens en zijn spelers slaagden in hun opzet om de heenronde af te sluiten met een 12 op 12! Opel Haeck Drongen verstevigt hiermee haar vierde plaats in het klassement. In een seizoen dat door omstandigheden een moeilijke start kende, is dit een opsteker richting de tweede ronde!

We wensen al onze supporters, sympathisanten, volgers en lezers nu al fijn eindejaarsdagen en kunnen maar 1 gouden raad geven: hou het veilig!


“ Na twee onafgewerkte seizoenen hoopt onze club op een volwaardig minivoetbalseizoen 2021-2022.
Blijf goed de opgelegde coronaregels volgen en hou jullie gezond! ”