Onherkenbaar Drongen gaat kopje onder tegen Ardooie

Opel Haeck Drongen kreeg vrijdag het bezoek van TN Puskas Ardooie. De thuisploeg kon een grote stap zetten richting play-offs, maar een onherkenbaar Drongen trok aan het kortste eind.

Het eerste gevaar kwam van bezoeker Mitch Voet maar zijn loeier suisde naast. De thuisploeg reageerde met een poging van ver van Alandson Da Silva die maar net over doel ging. Daarna werd een knap schot van Inaki Van Der Cruyssen gered door goalie Gillian Schietaert, die ook werd bijgestaan door de paal. Na balonderschepping dropte bezoeker Alexander Demyttenaere de bal van ver perfect in het Drongense mandje (0-1). Onbegrijpelijk balverlies zette Salim Kasmi op weg naar doel en hij bood Demyttenaere de 0-2 aan. Na een afgeblokt Drongens schot kon, na een nieuwe uitbraak, Alexander Demyttenaere al zijn echte hattrick compleet maken (0-3).

De thuisploeg begon furieus aan de tweede periode en dat leidde al snel tot de 1-3 langs Ilyas El Malqui. De hoge druk van Drongen rendeerde en na onderschepping rondde Maxime Maes zelf af (2-3). In een mum van tijd stonden ook al drie Drongense corners op het scorebord. Op een prachtschot van El Malqui redde Schietaert miraculeus, maar dit leverde wel de vierde corner op. De Drongense cornerbal strandde echter op de paal. Zo werd er niet gerust met een 3-3, maar wel met 2-3.

Na de kampwissel was de thuisploeg opnieuw slordig in de passing. Balverlies leidde tot de 2-4, na een snelle counter en knappe driehoek Kasmi – Cortvriendt – Vanfleteren en even later rondde Kasmi, na weer Drongens balverlies, een mooie raid zelf af (2-5). Toen een verre bal van keeper Schietaert over alle hoofden heen in doel verdween was de kloof weer drie eenheden (3-6). Maar het werd nog erger. Na Drongens balverlies (waar hebben we dat nog gehoord?), bediende Cortvriendt gepast Vanfleteren voor de 3-7. Een kanonkogel van Kevin Roeland werd knap gered door Schietaert, maar even later milderde El Malqui tot 4-7.

De thuisploeg stond bij de start van de laatste set voor een zo goed als onmogelijke opgave. Toch maakte Maxime Maes er vrij snel 5-7 van. Maar de Drongenaars werden weer op een snelle counter getrakteerd. Cortvriendt bediende weer Vanfleteren die ook zijn derde van de avond liet noteren (5-8). Na vermeend handspel milderde El Malqui op strafschop naar 6-8. Een kogel van Kevin Roeland strandde nog op de paal, maar even later poeierde Kevin Roeland toch de 7-8 op het bord. In de laatste twee minuten werd het daardoor nog even spannend, maar in de laatste seconden legden de bezoekers de verdiende 7-9 eindstand vast.

Drongen liet een mooie kans liggen om een grote stap te zetten richting play-offs en zal in de komende vier wedstrijden terug met beter minivoetbal moeten aanknopen.


“ Voetbal speel je met je hoofd, want de bal is vlugger dan je benen. ”

- Johan Cruyf -