Opel Haeck Drongen sluit reguliere competitie af met overwinning. Vanaf 29 april starten de play-offs voor de kampioenstitel.

De Drongense club verloor in de terugronde van de reguliere competitie slechts 1 keer. De Opelboys moesten enkel in competitieleider Deftinge hun meerdere erkennen. Op de laatste speeldag van de reguliere competitie kwamen de buren van MVC Aalter op bezoek.

In de eerste minuut al zette bezoeker Louis Foncke Kevin Roeland aan het werk. De thuisploeg reageerde met een knappe actie van Alandson Da Slva die voor doel Levi Schack vond, maar goalie Pieter De Waele bracht redding. Daarop volgde een periode waarop Drongen onder leiding van Alandson Da Silva de wet dicteerde. Alandson was betrokken bij alle vloeiende acties. Op aangeven van Mica Meeuw scoorde Da Silva in de draai heel mooi de 1-0. Even later zag hij zijn poging gered door De Waele en de paal. Tussendoor speelde Nicolas Van Peteghem de mee opgerukte Levi Schack vrij, maar weer stond Pieter De Waele pal. Op onderschepping dropte Louis Foncke van ver de bal in het lege Drongense doel (1-1). Een knappe driehoek Schack – Da Silva – Meeuw werd weer gepareerd door De Waele en op een snelle counter van Aalternaar Jelle Marginet (ook mooi afgewerkt) viel het doelpunt weer aan de overkant (1-2). De thuisploeg bleef met aanvallend voetbal de bezoekende keeper bestoken, maar die gaf geen krimp. Een kogel van Kevin Roeland, een poging na combinatie D’haene – El Malqui en een schot van Meeuw,… alles werd door Pieter De Waele gered. Zo gingen de Drongenaars, tegen het spelbeeld in, rusten met een 1-2 achterstand.

Nicolas Van Peteghem zag zijn schot voorlangs zoeven, maar een zeer efficiënt Aalter scoorde aan de overzijde langs Sander Maehout de 1-3 op aangeven van Louis Foncke. Drongen milderde onmiddellijk na een knappe driehoek Ilias El Malqui - Mica Meeuw - Lenn D’haene (2-3). En even later stonden de bordjes gelijk toen Kevin Roeland met een harde knal de 3-3 scoorde. Op een puike 1-2-actie van Lenn D’haene en Mica Meeuw vond Lenn D’haene nog maar eens Pieter De Waele op zijn weg. Kort daarna had Drongen de vierde corner te pakken na een schot van Kevin Roeland. De cornerbal werd perfect omgezet door het duo Roeland – Da Silva (4-3). De thuisploeg ging op hetzelfde elan door. Zowel Ilias El Malqui als Alandson Da Silva zagen hun pogingen gered met telkens corner tot gevolg. Een knap balletje van Lenn D’haene strandde op de paal en na een vlotte combinatie tussen Alandson Da Silva en Lenn D’haene zag Lenn tweemaal zijn poging gered door… u raadt het juist… die verbluffende Pieter De Waele. Ruststand halfweg: 4-3.

Na de kampwissel zag bezoeker Ruben Welvaert zijn schot gered door Kevin Roeland. Aan de overzijde bezorgde Lenn D’haene Drongen opnieuw een vierde corner. En ook nu had het duo Roeland – Da Silva geen moeite met de cornerbal (5-3). Ook thuisgoalie Kevin Roeland werd aan het werk gezet. Kevin redde op pogingen van Jens Vandenbroecke en Jelle Marginet. Daarna stond Roeland zelf aan het kanon. Met een eerste poging van ver trof hij de paal en daarna was weer De Waele de redder. Diezelfde De Waele trapte daarna van in het eigen doelgebied de bal perfect in het lege Drongense mandje (5-4).

De slotact begon met knap samenspel tussen Ilias El Malqui en Alandson Da Silva. Alandson deed alles goed maar toch pakte De Waele weer uit met een ongelofelijke redding. De Drongense aanvallers verloren er bijna de moed bij en als klap op de vuurpijl scoorde Jens Vandenbroecke op counter de 5-5. Het werd daarna een soort belegering van het Aalterse doel, maar schoten van Kevin Roeland en Mica Meeuw ranselde De Waele nog maar eens uit zijn doelvlak. Toen Mica Meeuw doorspeelde naar Ilias El Malqui vond Ilias wel het juiste gaatje (6-5) en een minuutje later gaf diezelfde Ilias El Malqui Aalter de genadesteek (7-5) na voorbereidend werk van Nicolas Va Peteghem en Mica Meeuw. De Drongense molen draaide nu op volle toeren. Ilias El Malqui trof de paal en even later poeierde Nicolas Van Peteghem de 8-5 binnen. Lenn D’haene en Ilias El Malqui bezorgden Drongen nog een vierde corner en weer werd de cornerbal door het duo Roeland – Da Silva perfect afgewerkt (9-5), meteen ook de eindstand en de vierde treffer van Alandson Da Silva.

Opel Haeck Drongen mag zich opmaken voor de play-offs voor de kampioenstitel. Deze eindronde start op vrijdag 29 april.

MVC Aalter zakt naar de tweede klasse. Een spijtige zaak want de Aalterse club is een goed gestructureerd geheel met veel inzetvolle jonge bestuurders. Hopelijk zien we hen snel terug in de hoogste reeks!


“ Voetbal speel je met je hoofd, want de bal is vlugger dan je benen. ”

- Johan Cruyf -