Opel Haeck Drongen maakt play-offs spannend

Op vrijdag 29 april vonden de eerste wedstrijden plaats van de eindronden in het minivoetbal. Opel Haeck Drongen plaatste zich voor deelname aan de play-offs van 1e nationale met de kampioenstitel als inzet. Onze eerste ploeg trok vrijdag naar sporthal De Zandloper in Lierde, waar het om 21u00 de winnaar van de reguliere competitie en titelfavoriet SSB Deftinge moest bekampen.

Drongen begon sterk aan de wedstrijd en al in de tweede minuut werd vlot samenspel tussen Lenn D’Haene, Ilias El Malqui en Alandson Da Silva door laatstgenoemde puik afgewerkt (0-1). Aan de overzijde moest Kevin Roeland redding brengen op pogingen van Brecht Van De Wattijne en Senne Speliers. Maar ook thuisgoalie Desprets moest de 0-2 verijdelen na en knappe actie D’Haene – El Malqui. Halfweg de eerste set werd het 0-2 na een strakke vrijschop van Kevin Roeland, die in één tijd knap werd afgerond door Alandson Da Silva. En de score werd in de eerste periode nog hoger toen Inaki Van Der Cruyssen een bal onderschepte die hij met veel luciditeit en traptechniek van op de zijlijn perfect in het Deftingse mandje dropte (0-3).

Een topploeg als Deftinge laat dit niet zomaar gebeuren en trok meteen alle registers open. De druk op het Drongense doel werd groter. Toch kon Drongenaar Inaki Van Der Cruyssen thuiskeeper Desprets tot een knappe redding dwingen, maar het was vooral Kevin Roeland die zijn netten kon schoon houden op enkele Deftingse acties en schoten. De hoge druk van de thuisploeg leidde tot Drongens balverlies en Jorn Houck zette de 1-3 op het bord. Het vertrouwen groeide en op een actie Speliers – Van De Wattijne (knap hakje) kon Roeland nog net redding brengen. Dit werd echter de vierde corner voor de thuisploeg. Het duo Speliers – Schoukens maakte er op cornerbal 2-3 van. Drongen reageerde met mooi schot van Inaki Van Der Cruyssen dat uiteenspatte op de lat. Aan de overzijde bracht Kevin Roeland redding op een poging van Jorn Houck, maar even later werd een puike aflegger van Jeroen Schoukens al even puik tegen de Drongense netten gepoeierd door Senne Speliers (3-3). Het laatste feit van de tweede set was een loeier van Kevin Roeland, maar zijn overbuur Robin Desprets hield de stand gelijk.

Deftinge had aldus orde op zaken gesteld en na de kampwissel was alles te herdoen. De derde speelperiode werd gekenmerkt door knap keeperswerk van beide goalies. Drongen kon de meeste pogingen voor zijn rekening nemen, maar Robin Desprets leek onkreukbaar op een zestal Drongense kansen van Ilias El Malqui (4x), Alandson Dda Silva en Inaki Van Der Cruyssen. Deftinge stelde daar drie doelpogingen tegenover langs Senne Speliers, Jeroen Schoukens en Bart De Vos, maar ook de Drongense goalie hield zijn netten schoon. Zodoende werd er in deze periode niet gescoord en bleef het zeer spannend.

In de slotact werd er wel onmiddellijk gescoord en zette Ilias El Malqui met een knappe actie en grondscherend schot in de hoek Drongen op voorsprong (3-4). De thuisploeg wou Drongen bij de keel grijpen met hoge pressing, maar de bezoekers kwamen daar goed onderuit. Meer zelfs, na een perfecte combinatie Kevin Roeland – Ilias El Malqui – Alandson Da Silva en opnieuw Ilias El Malqui werd het 3-5. Op een vrijschop voor Deftinge werd de bal breed gelegd naar Robin Desprets, maar zijn kanonskogel trof de paal. Senne Speliers, die iedere wedstrijd goed is voor een aantal corners, bezorgde zijn ploeg de derde corner, maar ook Drongen had drie corners op de teller staan. De wedstrijd kon dus nog alle kanten uit, maar halfweg deze set vergrootte Drongen zijn voorsprong na een perfecte combinatie Ilias El Malqui – Inaki Van Der Cruyssen – Alandson Da Silva (3-6). Met zijn derde treffer van de avond zette Da Silva Drongen op weg naar de zege. Even later had Deftinge langs Senne Speliers (wie anders?) de vierde corner beet. De cornerbal vormde opnieuw geen probleem voor het duo Speliers - Schoukens (4-6). Maar Drongen kraakte niet en Desprets had nog een dubbele redding nodig op de pogingen van Inaki Van Der Cruyssen. Kort voor het einde verhinderde Tommy Jacobs nog een Deftingse treffer door op de lijn redding te brengen. Eindstand: 4-6.

Volgende week trekt OpeL Haeck Drongen naar Leupegem, de thuishaven van Synergie Oudenaarde voor uiteraard opnieuw een topper. Oudenaarde won immers ook zijn eerste play-off-match en versloeg Erwetegem met 7-4.


“ Voetbal speel je met je hoofd, want de bal is vlugger dan je benen. ”

- Johan Cruyf -