Opel Haeck Drongen wint in Ardooie

Op vrijdag 2 december trok de Opelploeg naar het West-Vlaamse Ardooie. Beide ploegen kampten met gekwetsten, maar de schade was het grootst bij de thuisploeg.

De Drongenaars namen vanaf het begin van de wedstrijd het initiatief. De thuisploeg zette, niet onlogisch gezien de ontbrekende spelers, een laag blok neer. Al in de eerste minuut dreigde Quincy Ponjaert en dat leverde een corner op. In de tweede minuut werd Lenn D’haene voor doel vrijgespeeld en foutief gestuit, met een penalty tot gevolg. De strafschop werd omgezet door Maxime Maes (0-1). Na een actie van Alandson Da Silva bediende hij Lenn D’haene, wiens schot rakelings voorbij de tweede paal zoefde. De thuisploeg reageerde met een schot van Jordi Verfaillie dat door Kevin Roeland werd gepareerd. De Drongense aanvalsgolven leverden in de eerste periode al 4 corners op. Na de corner van Ponjaert in de eerste minuut, volgden nog deze van Maes, Van Der Cruyssen en Roeland. De cornerbal was geen probleem voor het duo Roeland – Van Der Cruyssen (0-2). In de slotminuut werd het nog 0-3, nadat een fout op Maxime Maes met strafschop werd bestraft en Maxime zelf de 0-3 op het bord zette.

In de eerste minuut van de tweede periode scoorde de thuisploeg onmiddellijk tegen met een prachtig schot van Sep Demeyere (1-3). Op een knappe combinatie Lenn D’haene – Inaki Van Der Cruyssen – Maxime Maes redde goalie Demeyere. Aan de overzijde moest Drongen op korte tijd drie corners toestaan na acties van Diederich Vandenbroucke (2) en Lucas Cortvriendt. Dit leidde in de 9e minuut tot een cornerbal voor de thuisploeg die echter werd gemist. De bezoekers waren plots wakker geschud en Sep Demeyere moest redding brengen op pogingen van Quincy Ponjaert en tweemaal Maxime Maes, waardoor het corneraantal van Drongen intussen weeral op drie eenheden stond. Ruststand halfweg: 1-3.

De thuisploeg probeerde de bakens te verzetten en Verfaillie en Cortvriendt zetten de bezoekende keeper Roeland aan het werk. Later bracht Kevin Roeland met een knap grondscherend schot de Drongenaars 1-4 voor. Dit leek een veilige marge te zijn, maar niets was minder waar. Lucas Cortvriendt trof de paal en Rune Babylon de lat. Een combinatie Werbrouck – Babylon bracht de thuisploeg op 2-4. In de laatste minuut van deze set had Ardooie vier corners verzameld en deze keer werd de cornerbal wel perfect afgewerkt door het nieuwe duo Wesley Werbrouck – Denny Decorte (3-4).

In de slotact bracht Kevin Roeland redding op een schot van Jordi Verfaillie. Kort daarna leverde een schot van Quincy Ponjaert de vierde Drongense corner op. De cornerbal werd feilloos omgezet door het duo Roeland – Van Der Cruyssen (3-5). In de 6e minuut onderschepte Inaki Van Der Cruyssen de bal, waarna hij van ver perfect in doel besloot (3-6). Van dan af kregen de bezoekers meer ruimte en volgden er nog kansen voor Maxime Maes (rakelings naast), Lenn D’haene (redding Demeyere) en Inaki Van Der Cruyssen (bovenkant lat). Tussendoor kon de thuisploeg daar nog en knap schot van Cortvriendt tegenover stellen dat door Ponjaert werd gered. Eindstand: 3-6.

“ Voetbal speel je met je hoofd, want de bal is vlugger dan je benen. ”