Opel Haeck Drongen verslaat MVC Aalter met 5-8

In onze eerste wedstrijd zonder publiek kregen we een korte verplaatsing voorgeschoteld omdat MVC Aalter van bij de start van het seizoen zijn thuismatchen afwerkt in de Hogeschool Gent. Het was tevens een blij weerzien met heel wat bekenden, zo ook de sympathieke coach Matthias Van De Walle en de trefzekere speler Joshi Noppe die beiden ruim 12 jaar geleden succesvol alle jeugdrangen van Opel Haeck Drongen hebben doorlopen. Ook de jonge Vince Carette werkte zijn jeugdcategorieën in Drongen af, was vaste waarde in onze tweede ploeg en stond heel dichtbij een overstap naar de eerste ploeg. Hij koos dit seizoen voor MVC Aalter en daar hebben we begrip voor. Hij doet er al heel veel ervaring op het hoogste niveau op.

Drongen begon de match aan een heel hoog tempo met hoge pressing. Nicolas Van Peteghem noopte Louis Foncke al snel tot een puike redding en de volgende Drongense acties leverden al direct twee corners op. Aalter reageerde met een snedige counter waarbij Joshi Noppe de paal trof. De bezoekende druk bleef aanhouden en na een combinatie van Lenn D’haene en Nicolas Van Peteghem punterde Lenn D’haene de bal tegen de netten (0-1). Kort daarna probeerde bezoeker Mica Meeuw het van ver maar trof de onderkant van de lat. Kort voor de eerste rustpauze verhinderde Louis Fonck de 0-2 door een dubbele redding op pogingen van Inaki Van Der Cruyssen en van Nicolas Van Peteghem.

In het begin van de tweede set was de 0-2 wel een feit. Inaki Van der Cruyssen onderschepte de bal en bediende Allandson Janssen Da Silva die van ver de bal prachtig in doel draaide. Aan de overzijde stond Kevin Roeland pal om een loeier van Jens Vandenbroecke onschadelijk te maken. Maar de bezoekers konden hun voorsprong vergroten. Met een knappe steekbal stuurde Ilias El Malqui Nicolas Van Peteghem alleen op weg naar doel en Nicolas vond een gaatje door de benen van Foncke (0-3). Op een Aalterse vrijschop kwam de bal bij Jens Stevens, maar zijn poging van dichtbij stuitte op het Drongense sluitstuk Roeland. Een Drongense actie van D’haene en Van der Cruyssen leverde de vierde Drongense corner op. De schepcorner werd perfect omgezet door het duo Kevin Roeland – Mica Meeuw (0-4). En net voor halfweg liep de thuisploeg nog meer schade op toen Kevin Roeland een vrijschop binnen poeierde (0-5).

Bij Aalter liet men zeker de kopjes niet hangen en bij een verkeerde Drongense inspeelpas talmde Joshi Noppe geen seconde om van ver de bal in het lege doel te deponeren (1-5). Aan de overkant trof Lenn D’haene de buitenkant van de paal. En even later stond na een actie Mica Meeuw – Ilias El Malqui – Lenn D’haene via deze laatste de 1-6 op het bord. Een prachtige snelle Drongense driehoek Meeuw – Van der Cruyssen – El Malqui werd al even prachtig gered door Foncke. Thuisspeler Joshi Noppe demonstreerde eens zijn traptechniek toen hij vanop ruim 15 meter op de kruising knalde en de bal via de Drongense goalie in doel verdween (2-6). Vince Carette bezorgde Aalter de vierde corner en de schepcorner was een kolfje naar de hand van Joshi Noppe en Jens Vandenbroecke (3-6). Maar op het einde van deze periode zonderde Kevin Roeland met een sublieme pas Mica Meeuw alleen voor doel af en Mica werkte beheerst af (3-7).

In het begin van de slotact trof thuisspeler Vince Carette met een mooi gedraaide bal de buitenkant van de paal. De thuisploeg probeerde nog de bakens te verzetten en dat gaf ook heel wat kansen voor de bezoekers. Louis Foncke pakte uit met enkele reddingen, maar het waren vaak de Drongenaars die door onzorgvuldigheid de kansen niet verzilverden. Halfweg deze set zette Jens Stevens met een knappe kapbeweging en dito schot de 4-7 op het bord. Maar Kevin Roeland nam nog het laatste sprankeltje Aalterse hoop weg door van in het eigen doelgebied de bal perfect in het mandje van de thuisploeg te droppen (4-8). Toen Joshi Noppe gepast voorzette naar Jens Stevens, knalde Jens zijn tweede van de avond binnen en zorgde hij zo voor de 5-8 eindstand in een genietbare partij, weliswaar zonder publiek.

Drongen behoudt hierdoor de vierde plaats in het klassement en met een 9 op 9 is de doelstelling van coach Thierry Simoens (12 op 12 halen, weet je wel …) nog altijd haalbaar. Daarvoor moeten de Opelboys vrijdag in de laatste wedstrijd van de heenronde winnen van de nummer 5 in het klassement KBC Kortemark. Een niet eenvoudige opdracht.


“ Voetbal speel je met je hoofd, want de bal is vlugger dan je benen. ”

- Johan Cruyf -