Deftinge en Oudenaarde strijden om kampioenstitel

Opel Haeck Drongen kreeg vrijdag opnieuw een verplaatsing voorgeschoteld. Na het succes van vorige week in Deftinge, moesten de Opelboys deze keer naar Synergie Oudenaarde dat vorige week ook zijn wedstrijd won.

De Drongenaars begonnen sterk en al in de tweede minuut werd het 0-1 na een inspeelpas van Lenn D’Haene, prachtig overstapje van Alandson Da Silva en afwerking door Ilias El Malqui. Maar lang duurde de voorsprong niet want via een lage knal van Matthias Van Peteghem stonden de bordjes snel weer gelijk. Even later was Oudenaarde gevaarlijk op een snelle counter van Lorenzo Berwouts, die Guillaume Clinckemaillie voor doel afzonderde, maar diens poging werd op de lijn gered. Er kwamen kansen langs beide zijden, zo bezorgde Matthias Van Peteghem de thuisploeg twee corners, maar dat deed ook Alandson Da Silva voor de bezoekers. Op het einde van de eerste set was de Drongense dreiging groter en dat resulteerde eerst in een knappe actie en schot van Kevin Roeland, gered door Davy Joye. Daarna werd een actie van Ilias El Malqui en Inaki Van Der Cruyssen puik afgerond door Alandson Da Silva (1-2).

In het begin van de tweede periode stelde Lorenzo Berwouts gelijk na een knappe schijnbeweging en dito schot met links (2-2). Een Drongense driehoek Jacobs – Van Der Cruyssen – El Malqui werd net naast besloten. Even later floot de scheidsrechter voor een strafschopfout op Lenn D’Haene. De penalty werd omgezet door Tommy Jacobs (2-3). En de bezoekers konden de voorsprong nog opdrijven. Lenn D’Haene draaide mooi weg van zijn tegenstrever en punterde in de hoek binnen (2-4). Maar door Drongens concentratieverlies kon Lorenzo Berwouts op rechts doorgaan en de mee opgerukte Clinckemaillie de 3-4 op een presenteerblaadje aanbieden. Net voor halfweg stonden de bordjes weer gelijk. Guillaume Clinckemaillie bezorgde de thuisploeg de vierde corner en de cornerbal was een koud kunstje voor het duo Joye – Berwouts (4-4).

Na de kampwissel moest eerst de bezoekende goalie Kevin Roeland redding brengen, oog in oog met Lorenzo Berwouts. Daarna was het aan overbuur Davy Joye om zijn netten schoon te houden na een mooie actie D’Haene – Da Silva – D’Haene. Een Oudenaardse kans werd nog net voor doel gered en de Drongense counter ging maar rakelings naast, maar het bleef 4-4. Tot Davy Joye moest redding brengen op een puike Drongense actie van El Malqui – D’Haene en tot slot Da Silva. De redding van Joye leverde de vierde Drongense corner op. De cornerbal werd perfect afgewerkt door Kevin Roeland en Tommy Jacobs (4-5). Maar weer konden de bezoekers de voorsprong niet lang vasthouden. Amarildo Gjoka bediende Lorenzo Berwouts en zijn harde knal verdween via het been van Roeland in doel (5-5). Matthias Van Peteghem noopte Roeland nog tot een redding, maar men moest met een gelijke stand de slotact in.

In de laatste periode werd de druk van de thuisploeg groter en dat leverde corners op. Kevin Roeland bracht redding op een poging van Amarildo Gjoka en dat leverde Synergie de tweede corner op. Even later bezorgde Davy Joye zijn ploeg al de derde corner. Een poging van Inaki Van Der Cruyssen werd ook in corner verwerkt, maar dat was voor de bezoekers nog maar de eerste corner. Wat iedereen voelde aankomen gebeurde ook. Lorenzo Berwouts kon zijn ploeg opnieuw een vierde corner bezorgen en het duo Joye – Berwouts kende geen problemen met de cornerbal (6-5). Drongen moest nu vol aan de bak wat ook risico’s inhoudt. Op een actie van Ilias El Malqui en Inaki Van Der Cruyssen bracht Davy Joye redding en dat deed Davy nog eens over op een kogel van Kevin Roeland (tweede Drongense corner). Maar drie minuten voor tijd werd een fout op Lorenzo Berwouts bestraft met een rechtstreekse cornerbal. Hetzelfde duo Joye-Berwouts wist daar wel raad mee. Zo werd het 7-5 en meteen ook game over voor Drongen.

De strijd om de kampioenstitel wordt op vrijdag 13 mei beslecht in het rechtstreekse duel tussen San Siro Boys Deftinge en Synergie Oudenaarde. De geplande wedstrijd tussen Opel Haeck Drongen en Indulek Kelderke Erwetegem is van geen belang meer en komt hierdoor te vervallen.

Thierry Simoens en de spelers kunnen terugblikken op een mooi seizoen. Na een moeilijke start in de competitie werd een knappe remonte gerealiseerd en was men zelfs vier wedstrijden voor het einde van de reguliere competitie al zeker van deelname aan de play-offs. In de play-offs bracht onze ploeg er zelfs de spanning in door vorige week Deftinge in eigen huis te gaan verslaan. Dit geeft moed om volgend seizoen hoge ambities te koesteren.


“ Voetbal speel je met je hoofd, want de bal is vlugger dan je benen. ”

- Johan Cruyf -