Afscheidsplechtigheid Eddy Degraeve via livestream

 

Aanvullend op ons vorig bericht, vindt u hieronder het overlijdensbericht van Eddy.

Wegens de gekende maatregelen zal de afscheidsplechtigheid plaatsvinden in beperkte kring. U kan echter vrijblijvend op zaterdag 3 april vanaf 8u50 de afscheidsplechtigheid volgen via livestream.

Alle informatie hiervoor vindt u in het overlijdensbericht.

 

 


Overlijdensbericht Eddy Degraeve

Met droefheid melden wij het overlijden van onze clubmedewerker Eddy Degraeve. Minivoetbalclub Opel Haeck Drongen betuigt langs deze weg zijn oprechte deelneming en wenst de familie heel veel sterkte toe bij dit groot verlies.

Eddy heeft, met zijn organisatiegeest en onverdroten inzet, de voorbije twee decennia een groot aandeel gehad in wat minivoetbalclub Opel Haeck vandaag is. Hij liet van bij de start van de Drongense jeugdwerking zijn zoon Dries aansluiten bij de toenmalige U12, hij lag aan de basis van de oprichting van het jeugdbestuur van de club, hij was enkele seizoenen jeugdcoach en hij lanceerde een aantal bijzonder geslaagde acties, waaronder de nu nog steeds gekende pannenkoekenactie van onze club.

Door ziekte was Eddy de laatste jaren belemmerd in zijn mogelijkheden, maar toch konden we nog op hem rekenen. Hij was twee seizoenen geleden ploegafgevaardigde van onze tweede ploeg aan de zijde van zijn zoon Dries die als coach van dit team fungeerde.

Onze minivoetbalclub kan en zal Eddy niet vergeten en is bijzonder dankbaar voor wat hij voor onze club presteerde. We zullen alle goede herinneringen blijven koesteren!

Nogmaals veel sterkte gewenst aan zijn echtgenote Leen, zijn kinderen Dries, Saar en Floor en de ganse familie!

Jeugd- en hoofdbestuur MVC Opel Haeck Drongen


Wijziging in spelerskern 2021-2022 van Opel Haeck Drongen

Speler Kjell Van der Haeghen zal de Drongense club verlaten. Hij heeft toegezegd om in het seizoen 2021-2022 de kleuren van reeksgenoot Domino Trappen Oudenaarde te verdedigen.

Als versterking kan de sportieve cel de komst melden van de 22-jarige Ilias El Malqui. Ilias gaf zijn woord om in het seizoen 2021-2022 speler te zijn van Opel Haeck Drongen en hierdoor is coach Thierry Simoens verzekerd van een wendbare en vlot scorende spits. Hij komt over van HL Nazareth.

Het Drongense bestuur wenst Kjell alvast alle succes toe bij zijn nieuwe club en is zeer verheugd dat het Ilias welkom mag heten bij de Opelclub!


Stopzetting minivoetbalcompetities 2020-2021 in de nationale reeksen en jeugdcompetities on hold

Vanuit Voetbal Vlaanderen / Minivoetbal werd onderstaande officiële berichtgeving aan de clubs overgemaakt.

Graag bezorgen we jullie een nieuwe update met betrekking tot de competitie en activiteiten minivoetbal jeugd. Jammer genoeg dienen we opnieuw de nodige zaken uit te stellen.

Nationaal

Het departement minivoetbal heeft met betrekking tot de nationale competitie volgende bepalingen vastgelegd.

De competitie 2020-2021 in de nationale reeksen wordt geannuleerd. De competities worden als blanco beschouwd. Alle rangschikkingen worden geannuleerd en er zullen geen kampioenen noch sportieve stijgers en dalers worden aangeduid.

Jeugd

Op basis van de voorgestelde bepalingen van de ministers van Jeugd en Sport van de drie gemeenschappen, is het departement minivoetbal genoodzaakt onderstaande beslissingen te nemen.

U9

Het tornooi U9 van zondag 31.01 te Ingelmunster wordt geannuleerd.

U11 & U13

De competitie U11 & U13 (voorziene start 07.02) wordt tijdelijk stilgelegd (minimaal tot het einde van de krokusvakantie, tem zondag 21.02). Voor jongeren tem 12 jaar wordt immers bepaald om binnen één bubbel met maximaal 10 deelnemers te sporten, waardoor wedstrijden niet meer mogelijk zijn. Trainen binnen de eigen bubbel (max. 10 spelers + 1 begeleider) blijft voorlopig wel nog steeds toegelaten.

Algemeen

De jeugdkalender tem 09.05 (U11 tem U17) blijft behouden zoals voorzien. Zodra toegelaten door de federale overheid zullen de wedstrijden hervat worden. De uitgestelde wedstrijden zullen echter niet opnieuw ingepland worden op een later tijdstip. Indien er hierover meer nieuws komt vanuit de overheid, geven we dit zo spoedig mogelijk door.

Indien er hierover vragen zouden zijn, kan je mailen naar minivoetbal@voetbalvlaanderen.be. Wegens thuiswerk en toepassing van tijdelijke werkloosheid is het secretariaat momenteel immers niet telefonisch bereikbaar.

 

Met vriendelijke groeten,

 

Voetbal Vlaanderen | minivoetbal

Sluisweg 1 bus 17 - 9000 Gent

Tel: 09 224 15 44

 


Nieuwjaarswensen

Beste spelers, jeugdspelers en ouders, sponsors, coaches, begeleiders, clubmedewerkers en supporters,

De bestuursleden van minivoetbalclub Opel Haeck Drongen wensen jullie een prettig eindejaar in jullie eigen bubbel!

2020 was een jaar waarin we al te vaak onze geliefde minivoetbalsport en de daarbij aansluitende sociale contacten moesten missen.

We wensen jullie allen in eerste instantie een heel goede gezondheid en hopen uiteraard dat er in 2021, zo spoedig als het kan, veilig minivoetbal kan worden gespeeld!

Namens het jeugd- en hoofdbestuur
Geert Larnoe & Eddy De Moor


“ Onze club bereidt zich volop voor op het minivoetbalseizoen 2020/2021 en hoopt dat de competitie in september veilig kan worden opgestart.
Volg goed de opgelegde coronaregels en hou jullie gezond! ”