Oudenaarde wint topper in Drongen

Uitzonderlijk kunnen we onze lezers deze keer slechts een kort verslag aanbieden.

De topper tussen Opel Haeck Drongen en Synergie Domino Oudenaarde werd een prachtig kijkstuk waarin de bezoekers in de laatste zes minuten het laken naar zich toe trokken. Al in de eerste periode liep de score op tot 3-3. Kevin Roeland en Lenn D’haene brachten de thuisploeg 2-0 voor, maar Matthias Van Peteghem en Lorenzo Berwouts zetten de bordjes gelijk. Toen Ilias El Malqui Drongen terug op voorsprong bracht, had ook Lorenzo Berwouts weer een antwoord (3-3). Die gelijke stand stond ook halfweg (4-4) en na drie periodes (5-5) op het bord. Zes minuten voor affluiten bracht Matthias Van Peteghem Oudenaarde op voorsprong en in het slot konden de uitgekookte bezoekers met snelle counters nog 3 keer scoren. Matthias Van Peteghem had met 4 treffers een groot aandeel in de Oudenaardse winst.

Opel Haeck Drongen B, actief in de tweede klasse, blijft bijzonder goed presteren en behaalde een ruime 11-3 overwinning tegen MVC Nollet Banden Aalter A. Onze tweede ploeg staat momenteel op een heel mooie tweede plaats gerangschikt.

Onze super jonge ploeg Opel Haeck Drongen C kende een moeilijke competitiestart wegens onbeschikbare spelers, maar blijft de voorbije twee maanden de punten bij elkaar sprokkelen. Vrijdag waren onze youngsters de betere van MVC Nollet Banden Aalter B, maar lieten toch de overwinning uit handen glippen; uitslag 5-5. Heel positief is dat de ploeg intussen van de laatste plaats is opgerukt naar een gedeelde zevende plaats.


Opel Haeck Drongen omzeilt moeilijke klip

De Drongense Opelploeg trok op vrijdag 13 januari naar KBC Kortemark, dat op de vijfde plaats gerangschikt stond en de ambitie heeft om op het einde van het seizoen een play-off ticket te bemachtigen.

De bezoekers namen van bij de start het initiatief en dat resulteerde al snel in twee corners langs Lenn D’haene en Maxime Maes. Kortemark zette daar een strak schot van Yannick Dekeyzer tegenover, maar Kevin Roeland bracht redding. Na onderschepping ging Maxime Maes zijn kans van ver naar het lege Kortemarkse doel, maar zijn bal belandde op de lat. Even later kwamen de bezoekers op voorsprong na een knappe driehoek Kevin Roeland – Inaki Van Der Cruyssen – Lenn D’haene (0-1). De thuisploeg reageerde, terug langs Dekeyzer, wiens schot voorlangs ging.

In het begin van de tweede set leidde Drongens balverlies tot de 1-1. Het was Yannick Dekeyzer die van ver de bal in het Drongense mandje deponeerde. Maar lang bleef de stand niet gelijk, want op een laag schot van Lenn D’haene bracht Inaki Van Der Cruyssen met een sublieme deviatie de 1-2 op het bord. De thuisploeg liet zich niet onbesuisd en hun aanvalspogingen leverden via Labarque, Dutoit en Malfait 3 corners op. Tussendoor was een knap teruggekeerde Van Der Cruyssen nodig om de 2-2 langs Dutoit te vermijden. Maar ook Drongen bleef voor de nodige pressie zorgen en een puik schot van Maxime Maes werd even puik gered door Stephen Malfait, met ook de derde corner voor Drongen op het bord. Ruststand halfweg: 1-2.

Na de kampwissel zagen we een knappe inspeelpas van Dekeyzer naar Roy Labarque die naast besloot. Diezelfde Labarque zorgde even later voor de vierde corner van de thuisploeg en met de cornerbal wist het duo Glenn Delacluse – Stephen Malfait wel raad (2-2). Daarna pakten beide goalies elk uit met een prachtige redding. Roeland op een knal van Dekeyzer en Malfait op een listig balletje in de korte hoek van D’haene. Maar Drongen sloot de derde periode toch af met een voorsprong. Inaki Van Der Cruyssen zette een snelle Drongense aanval op en bediende Maxime Maes die met een knappe beweging de thuisverdediging het nakijken gaf (2-3).

Op een poging van ver van Ilyas El Malqui ging de bal naast het lege Kortemarkse doel. Drongen leek te controleren, maar Roy Labarque dacht daar anders over. Hij schoot in de draai heel mooi de 3-3 tegen de Drongense netten. Maar in de eerstvolgende minuut bezorgde Kevin Roeland Drongen de vierde corner. De schepcorner werd afgewerkt door het duo Roeland – Van Der Cruyssen (3-4). En even later leidde een enig mooie combinatie El Malqui – Van Der Cruyssen – D’haene en terug Van Der Cruyssen tot de 3-5. De thuisploeg probeerde het nog met schoten uit de tweede lijn en dat leverde een minuut voor tijd nog de vierde corner op. Het duo Delacluse – Malfait had opnieuw geen moeite met de cornerbal (4-5, meteen ook de eindstand).


Maxime Maes loodst Opel Haeck Drongen naar de kwartfinales van de beker

Op vrijdag 6 januari stonden in het minivoetbal de 1/8 finales van de Beker van België geprogrammeerd. In de Drongense sporthal Keiskant stonden de eerstenationalers Opel Haeck Drongen en AZ’77 Maldegem tegenover elkaar.

Beide ploegen begonnen met open vizier aan de match. Maldegem legde enkele vlotte combinaties op de mat en dat leverde langs Keanu Van Rentergem twee corners op. Maar nadat Maxime Maes de bal had onderschept, vond hij met een trap van ver perfect de weg naar het Maldegemse lege doel (1-0). In de 8e minuut werd de score verdubbeld na een snelle combinatie van Kevin Roeland, Ilyas El Malqui en Lenn D’haene die de bal in de winkelhaak prikte (2-0). Kort daarna werd Drongens balverlies genadeloos afgestraft door Arne De Smet die de bal mooi onder de lat binnenknalde (2-1).

In de eerste minuut van de tweede set werd het Maldegemse corneraantal opgedreven naar 3 eenheden via Joshi Hertschap. Alandson Da Silva zag zijn poging knap gered door de bezoekende goalie Jacobs. Maar ook het Drongense sluitstuk Roeland moest knap redding brengen op een kogel van Arne De Smet. Maxime Maes had weer een Maldegemse inspeelpas goed gelezen en ging zijn kans van ver, maar deze keer zonder succes. Aan de overzijde zorgde Mathias Cordonnier voor de vierde bezoekende corner. Het duo Hertschap – Jacobs kende geen probleem met de cornerbal (2-2). Dit was ook de ruststand halfweg.

Twee Drongense aanvallen strandden telkens bij Tommy Jacobs, die het tweemaal van ver probeerde. De eerste poging ging naast de lege Drongense kooi, maar de tweede was wel knap raak (2-3)! Drongen probeerde de bakens te verzetten en dat leverde via Kevin Roeland en Maxime Maes resp. de tweede en derde corner op. Maar het aanvalsspel hield ook risico’s in en na balrecuperatie trapte Joshi Hertschap Maldegem op een 2-4 voorsprong. Een Drongense actie van Maxime Maes en Ilyas El Malqui werd gered, maar dat leverde de vierde corner op. Het duo Kevin Roeland – Inaki Van der Cruyssen wist op cornerbal te milderen tot 3-4. Aan het einde van de derde periode moest Roeland nog redding brengen op een knal van Van Rentergem en daarmee hadden de Maldegemnaars niet allen een 3-4 voorsprong maar ook drie corners op het scorebord staan. Een benijdenswaardige uitgangspositie!

Er was dus nog heel wat werk aan de winkel voor Coach Thierry Simoens en zijn team om alsnog te scheve situatie recht te trekken. Drongen trok alle registers open, maar kwam goed weg toen een scherpe Maldegemse counter via Luigi Cools en Joshi Hertschap voor doel niet werd afgerond. Na een knappe uitbraak van Maxime Maes en samenspel met Lenn D’haene, schoot Maxime de 4-4 op het bord. En toen in de daaropvolgende minuut Kevin Roeland op rechts Maxime Maes aanspeelde, zorgde Maxime al voor de 5-4 voorsprong voor Drongen. En na een nieuwe onderschepping en raid van Maxime Maes (wie anders?) werkte Maxime met een knappe beweging ook nog perfect af (6-4). Maar een met grondscherend schot bracht Keanu Van Rentergem de Maldegemnaars terug in de match (6-5). In een knotsgek slot redde Jeffrey Berwouts op een poging van Lenn D’haene, maar even later resulteerde een combinatie Maxime Maes – Ilyas El Malqui – Inaki Van Der Cruysen in een 7-5 stand. Maar toen Arne De Smet de vierde Maldegemse corner liet optekenen, werd de cornerbal opnieuw feilloos omgezet door het duo Hertschap – Jacobs (7-6). Maldegem zag nog een poging van Jeffrey Berwouts gered door Roeland en de paal. Uiteindelijk legde Ilyas El Malqui, na een puike inspeelpas van Kevin Roeland, de 8-6 eindstand vast.

Maxime Maes was ontegensprekelijk “de man van de match”! Hij leidde zijn ploeg naar de kwartfinales, waarin Drongen op vrijdag 24 februari naar Nazareth trekt om het op te nemen tegen thuisploeg Hard Labeur Nazareth.


RSC Anderlecht, Opel Haeck Drongen, Cappuccino Waregem en Foot Techniks winnaars van de jeugdtornooien Memorial Glenn Maes

De zesde editie van de Memorial Glenn Maes Minivoetbal is nu alweer voorbij en we willen graag alle spelers, coaches en begeleiders bedanken voor hun deelname en inzet tijdens dit tornooi.

Het was een geweldige tweedaagse vol met spannende wedstrijden en mooie doelpunten. We hebben genoten van de passie en determinatie die alle teams hebben getoond op het terrein. Bovendien was het fijn om te zien hoe er vriendschappen werden gesmeed en hoe iedereen plezier had tijdens het tornooi.

Bij de categorie U9 maakte het grote RSC Anderlecht de favorietenrol waar en haalde het in de finale overtuigend van MVC Opel Haeck Drongen. Eén categorie hoger werd het een uiterst spannende finale die op een gelijke stand eindigde en waarin Opel Haeck Drongen het na twee cornerreeksen nipt haalde van Oliver Boys Gent.

De tweede dag van het tornooi begon met de U15. Foot Techniks toonde zich daarbij duidelijk de beste ploeg. In de namiddag waren de U13 aan de beurt. In de finale moest het sterk spelende Rekkem de duimen leggen voor het nog betere Cappuccino Waregem.

Tot slot willen we nog de spelers feliciteren met hun prestaties. We hopen dat jullie trots zijn op wat jullie hebben bereikt en dat jullie terugkijken op ons tornooi met fijne herinneringen.

We kijken nu al uit naar de volgende editie van de Memorial Glenn Maes en hopen jullie dan weer te zien.


Ruime zege voor Opel Haeck Drongen

Op vrijdag 9 december werden de laatste wedstrijden van de heenronde afgewerkt. In de sporthal Keiskant stond het burenduel tussen Opel Haeck Drongen en Hard Labeur Nazareth op het programma.

De bezoekers begonnen sterk aan de match en legden de beste combinaties op de mat. Nazareth dreigde langs Pieters, Vandevyvere en Aïssa en dat leverde de bezoekers meteen al twee corners op. Maar het doelpunt viel aan de overzijde. De eerste Drongense aanval was meteen raak. Inaki Van Der Cruyssen speelde op subtiele manier door naar Lenn D’haene die vanuit een scherpe hoek toch scoorde (1-0). Op een driehoek Lenn D’haene – Inaki Van Der Cruyssen – Ilyas El Malqui bracht de Nazarethse goalie Jeffrey Bradt redding. Maar toch hadden de bezoekers het betere spel en Maxime Pieters en Kjell Vandevyvere zorgden reeds in de eerste periode voor 4 corners. De cornerbal werd door het duo Bradt – Pieters feilloos omgezet (1-1, meteen ook de eerste ruststand).

Drongen begon iets beter aan de tweede set. Zo ging een poging van ver van Inaki Van Der Cruyssen naast het lege doel en trof Lenn D’haene de paal. Toch was er steeds die Nazarethse dreiging, vooral van op rechts, via Maxime Pieters en Jonah Wymeels, wat weer twee corners opleverde. Even later onderschepte Jonah Wymeels de bal en dropte hij met een perfecte lob de 1-2 in het Drongense mandje. Na een knappe actie van Maxime Maes bediende hij Alandson Da Silva en die gaf Bradt met een punter het nakijken (2-2). Toch ging men halfweg rusten met een voorsprong voor de bezoekers. De poging van Nour-Edinne El Malqui werd gered door Kevin Roeland, maar Jonah Wymeels was er als de kippen bij om de rebound binnen te tikken (2-3).

De thuisploeg, die in de eerste speelhelft te traag acteerde, schakelde duidelijk een tempo hoger en dat liet zich merken. Ilyas El Malqui speelde Inaki Van Der Cruyssen aan en die noopte Jeffrey Bradt tot een redding. Kort daarna werd de doorgebroken Maxime Maes foutief afgestopt, met een penalty tot gevolg. De strafschop werd omgezet door Ilyas El Malqui (3-3). Kort daarna bracht Maxime Maes de Drongenaars op voorsprong met een kogel die niet te stoppen was (4-3). Alle gevaar kwam nu van de thuisploeg. Quincy Ponjaert speelde Alandson Da Silva vrij wiens schot door Bradt in corner werd verwerkt (derde corner). Weer Quincy Ponjaert (alias “Pony”, zoals we konden afleiden uit de aanmoedigingen vanuit de tribune) lag aan de basis van de 5-3. “Pony” stuurde Alandson Da Silva weg, die met een knap hakje de mee opgerukte Lenn D’haene aanspeelde en Lenn scoorde de 5-3. Aan de overzijde kon Jonah Wymeels ook voor de derde Nazarethse corner zorgen, maar de eerstvolgende Drongense aanval langs Roeland, Da Silva en Ponjaert leverde de vierde corner voor de thuisploeg op. De schepcorner werd perfect afgewerkt door het duo Roeland - Van Der Cruyssen (6-3).

In de slotact gingen de Opelboys op hun eland door en werd het publiek op mooie goals getrakteerd. Kevin Roeland ontweek op een schitterende manier de hoge pressing van de bezoekers en bediende Inaki Van Der Cruyssen die Bradt geen kans gaf (7-3). Na een nieuwe vlotte combinatie Ponjaert – Maes – Van Der Cruyssen trof Inaki de paal. Even later had Inaki Van Der Cruyssen een prachtige aflegger in huis en werkte Lenn D’haene cool af (8-3). En toen Kevin Roeland zag dat het Nazarethse doel niet bewaakt stond, plaatste hij van uit zijn eigen doelgebied de bal perfect binnen (9-3). Bezoeker Jonah Wymeels zorgde voor de vierde corner en de tweede Nazarethse cornerbal werd opnieuw perfect afgerond door het duo Bradt - Pieters (9-4). Maar de thuisploeg had er zin in en een combinatie tussen Kevin Roeland, Lenn D’haene en Ilyas El Malqui was goed voor de 10-4. De infiltrerende Quincy Ponjaert speelde Ilyas El Malqui aan en die zag voor doel Lenn D’haene die meteen zijn vierde van de avond in het mandje legde (11-4). Het laatste wapenfeit was een knal op de paal van Kjell Vandevyvere. Eindstand 11-4.

De Drongense Opelploeg van coach Thierry Simoens sluit de heenronde af met een knappe gedeelde tweede plaats met Synergie Oudenaarde, weliswaar met vijf punten achterstand op herfstkampioen Erwetegem, maar wel met acht punten voorsprong op de kandidaten voor een play-off-ticket.

Aan iedereen alvast nu reeds fijne eindejaarsfeesten gewenst!


“ Voetbal speel je met je hoofd, want de bal is vlugger dan je benen. ”

- Johan Cruyf -