Wijziging sporthal Memorial Glenn Maes 26 en 27 december

De werken aan de sporthal Keiskant gaan langer duren dan de vooropgestelde planning. Daardoor gaat ons tornooi , in overleg met Farys/Stad Gent, door in de Tolhuis Arena van Stad Gent.


Wedstrijdverslag 01/12/2023 Synergie A - OHD A 5-5

In een open en bijwijlen heel spectaculaire wedstrijd kwam OH Drongen op voorsprong in het 1ste kwart via een strafschop van Maxime Maes. Synergie Domino Oudenaarde antwoorde in het 2de kwart, ook al op strafschop en dit via Berwouts, en Pauwels die de bal ontfutselde en knap afrondde. Aan de rust was echter alles te herdoen omdat OH Drongen gelijkstelde op schepcorner.

Beide ploegen zochten in de 2de wedstrijdhelft naar de broodnodige 3-punter en het ging nu heel snel over en weer. De thuisploeg scoorde via Dujardin en Polet maar Drongen scoorde telkens tegen via Da Silva en Maes.

De 5-5 eindstand werd in een spectaculaire laatste kwart bereikt via doelpunten van Berwouts (op schepcorner) en Thibaut Maes. Terechte uitslag aangezien Synergie de beste kansen kreeg maar Drongen ook bleef steken op 3 corners.

 

1) 0-1

2) 2-2

3) 4-4

4) 5-5

Namens Thierry Simoens


WEDSTRIJDVERSLAG 24/11/2023 OHD A - Erwetegem A 6 - 7

In een spannende en uiterst tactische wedstrijd was het OH Drongen dat bijna de hele wedstrijd leidde met 1 doelpuntje voorsprong, tot zelfs de allerlaatste minuut.

De thuisploeg opende de score via Da Silva maar het antwoord van Erwetegem bleed niet lang uit via Ulens. OH Drongen nam een afwachtende houding aan en liet de bezoekers telkens komen. Dit leidde tot enkele knap uitgespeelde doelpunten van Maes (3) en Brouwers, en via Vandercruyssen op schepcorner. Bij Erwetegem was het de onvermijdelijke Ulens die voor de doelpunten (6) zorgde. 30 seconden vóór het einde was de stand nog in evenwicht en leken beide ploegen tevreden met het gelijkspel maar balverlies bij ons werd genadeloos afgestraft door de bezoekers. 

 

1) 2-1

2) 3-2

3) 5-4

4) 6-7

 

Namens Thierry Simoens


Wedstrijdverslag 17/11/2023 TN Ardooie - OHD A 8-2

OH Drongen toonde zich gretig in het eerste kwart en kwam dan ook verdiend voor via Da Silva.

In het 2de kwart werd het 2 maal koudweg gepakt op de counter via Cortvriendt en Debaere.

Ardooie ging in het 3de kwart verder op zijn elan en strafte enkele individuele fouten bij ons genadeloos af via Hillewaere en opnieuw Debaere. Drongen milderde via Vandercruyssen op schepcorner.

In het laatste kwart nam OH Drongen risico s, maar toonde het zich aanvallend onmondig en dreef TN Ardooie de score verder op via Debaere, Delacluse en Deman.

 

Tussenstanden:

1) 0-1

2) 2-1

3) 4-2

4) 8-2

 

Namens Thierry Simoens


Wedstrijdverslag 10/11/2023 OHD A - HL Nazareth 9-2

Een vlotte overwinning van de thuisploeg ondanks dat OHD maar moeizaam op gang kwam in de eerste 2 periodes. Da Silva opende de score in het eerste kwart en Maes verdubbelde in het tweede kwart via een penalty. Pas in het derde kwart kwam de thuisploeg onder stoom via Wymeels die in totaal 4 keer scoorde tegen zijn ex-ploeg. Jeugdproduct Arthur Rasschaert maakte zijn debuut en pikte ook zijn doelpuntje mee. De eer bij Nazareth werd gered door Yorben Lescrauwaet en De Vogelaere.

1) 1-0

2) 2-0

3) 6-0

4) 9-2

 

Namens Thierry Simoens


“ Voetbal speel je met je hoofd, want de bal is vlugger dan je benen. ”

- Johan Cruyf -