Bestuurswijziging Minivoetbalclub Opel Haeck Drongen

Het bestuur van Minivoetbalclub Opel Haeck Drongen zal vanaf het seizoen 2023/2024 een gevoelige wijziging ondergaan. Onze penningmeester Norbert Mastelinck, G.C. Jan De Vleeschouwer, voorzitter Eddy De Moor en wedstrijdafgevaardigde van de eerste ploeg Willy Maes besloten aan het einde van het seizoen 2022/2023 een stap opzij zetten om de instroom van jongere bestuursleden mogelijk te maken. Dit besluit werd reeds begin november 2022 genomen, maar we hebben besloten om dit niet meteen naar buiten te brengen om in alle sereniteit te kunnen werken aan ons project Opel Haeck Drongen 2.0.

Met veel fierheid kan ik jullie nu vertellen dat we inmiddels in een eindfase zijn beland en dat de nieuwe structuur en taakverdelingen duidelijk zijn. De vrijgekomen functies zullen worden ingevuld door Thierry Simoens (nieuwe voorzitter), Frank Rasschaert (nieuwe G.C.) en Tom Debacker (nieuwe penningmeester). De alom gewaardeerde bestuursleden Geert Larnoe (jeugdsecretaris) en Walter Maebe (jeugdcoördinator) blijven op post. Als ondersteuning van onze vernieuwde bestuursgroep zal ook gewerkt worden met specifieke projectteams.

Het is belangrijk om te benadrukken dat we de uitstap van de oudere bestuursleden niet als een verlies zien, omdat zij deel zullen uitmaken van onze externe adviesgroep. Hun ervaring en kennis blijven dus zeker behouden voor onze club. Bovendien zijn we ervan overtuigd dat de verjonging van onze bestuursgroep voor nieuwe ideeën en inzichten zal zorgen.

Ik wil graag Geert Larnoe, Thierry Simoens en Walter Maebe bedanken voor het opstellen van het stappenplan en ook de uittredende bestuursleden voor hun medewerking aan het nieuwe project. En natuurlijk een heel speciale vermelding voor Tom Debacker, die bereid was om deze transitie te leiden.

Op structureel en organisatorisch vlak hebben we de voorbije maanden uitstekend werk geleverd, onder andere met een betere verdeling van de workload. Belangrijk is ook dat het DNA van onze club behouden zal blijven. De komende maanden zullen we deze wijzigingen bij alle betrokken instanties officieel maken.

Ik kijk met veel vertrouwen en enthousiasme uit naar de verdere ontwikkeling van onze club onder de vleugels van onze vernieuwde bestuursgroep. Ik ben er trouwens van overtuigd dat Minivoetbalclub Opel Haeck Drongen een mooie toekomst tegemoet gaat.

Met sportieve groeten,

Eddy De Moor

Erevoorzitter, uittredend voorzitter Minivoetbalclub Opel Haeck Drongen


MVC Opel Haeck Drongen kampioen!

In een testwedstrijd tegen Synergie Domino Oudenaarde kroonde Opel Haeck Drongen zich tot kampioen in de eerste nationale van het minivoetbal. De vorige kampioentitel dateerde van 2017. De club presteerde het om in de voorbije 20 jaar maar liefst 7 keer de hoofdprijs weg te kapen.

Voor meer details van de wedstrijd verwijzen we u graag naar het beeldverslag van Kantine 11 https://www.kantine11.be/oudenaarde-en-drongen-maken-er-beklijvende-testwedstrijd-van/


Opel Haeck Drongen wint van Erwetegem in eerste play-off match

Door de drukte van het eetfestijn van onze club verwijzen we vandaag naar het beeldverslag van Kantine 11.

Opel Haeck Drongen won met 7-5 van Indulek Doltcini Erwetegem en topfavoriet Synergie Domino Oudenaarde haalde het met overtuigende 6-1 cijfers van San Siro Boys Deftinge. Zo lijkt de Drongense Opelploeg nog de enige belager van topfavoriet Oudenaarde te zijn.

Op vrijdag 28 april trekt Oudenaarde naar Erwetegem en ontvangt Drongen tegenstander Deftinge in de Drongense sporthal Keiskant. Beide wedstrijden vangen aan om 21u00.


Opel Haeck Drongen verzekert zich van tweede plaats en maakt zich op voor de play-offs

Goed gevulde tribunes vrijdag in de sporthal Keiskant voor de wedstrijd Opel Haeck Drongen - Mini Sint-Gillis-Waas. Beide teams maakten er op de slotdag van de reguliere competitie een heel genietbare wedstrijd van en het beeldverslag kan u bekijken op Kantine 11. We houden het dan ook op een beknopt verslag deze keer, want de beelden vertellen zoveel meer!

De thuisploeg schoot het best uit de startblokken en stond via Maxime Maes en Inaki Van der Cruyssen al snel 2-0 voor. Maar de bezoekers lieten zich niet onbetuigd en Louis Thyssen en Koen De Wilde brachten Sint-Gillis terug tot 4-3 halfweg. Na de kampwissel schakelde Drongen weer een versnelling hoger en Lenn D’haene zorgde met twee knappe treffers voor een 6-3 voorsprong. In de laatste set werd de score nog opgedreven tot 9-5. Voor Drongen scoorden Maes, Van Der Cruyssen, D’haene en El Malqui elk twee keer en dropte Kevin Roeland van op 35 meter een balletje perfect in het bezoekende mandje. Bij de bezoekers was Louis Thyssen met vier treffers heel goed bij schot. 

Drongen behoudt de tweede plaats wat recht geeft op twee thuiswedstrijden in de play-offs. Bij de bezoekers was good old Karel De Mol in de wolken met het behoud van “zijn” Sint-Gillis-Waas in eerste klasse.

Speelschema van onze ploeg in de play-offs:

Vrijdag 21/04 in sporthal Keiskant Drongen: Opel Haeck Drongen – Indulek Doltcini Erwetegem

Vrijdag 28/04 in sporthal Keiskant Drongen: Opel Haeck Drongen – San Siro Boys Deftinge

Vrijdag 05/05 in De Ruffel Wortegem-Petegem: Synergie Domino Oudenaarde -Opel Haeck Drongen

 

Bekijk hier het wedstrijdverslag van Kantine 11.


Opel Haeck Drongen B rondt knap seizoen af als vicekampioen in tweede nationale

Vrijdag was de laatste wedstrijd van het seizoen voor onze B-ploeg, die actief is in tweede nationale. De coach, begeleider en uiteraard de spelers mogen fier zijn met hun tweede plaats. Bijgevolg krijgen ze de titel van vicekampioen. Deelname aan de play-offs voor promotie naar eerste nationale is echter niet mogelijk omdat de A-ploeg van de club in deze reeks actief is.

Een dikke proficiat voor het knappe resultaat!


“ Voetbal speel je met je hoofd, want de bal is vlugger dan je benen. ”

- Johan Cruyf -