WEDSTRIJDVERSLAG 02/02/2024 OH Drongen - SSB Deftinge 4-6

Het was Opel Haeck Drongen dat het best uit de startblokken kwam en een 2-0 voorsprong nam via doelpunten van Maxime Maes en Iniaki Van der Cruyssen.

Bij de kampwisseling was echter alles te herdoen want het was Houck die zijn ploeg op 2-2 zette.

Daarna nam Sin Siro Boys Deftinge het commande over en diepte de kloof uit met treffers van Van de Wattijne, Dujardin en een knap afstandschot van Desprets. OH Drongen kwam nog eventjes dreigen in het slotkwartier via Iniaki Van der Cruyssen (schepcorner) en Maxime Maes (penalty) maar het was finaal opnieuw Dujardin die de beslissing bracht.

1) 1-0

2) 2-2

3) 2-4

4) 4-6

 

Namens Thierry Simoens


Wedstrijdverslag 26/01/2024 AMD Ronse - OH Drongen 4-4

AMD Ronse startte het best aan de wedstrijd en kwam op voorsprong met een knap afstandschot van Dylan Lefranc.

OH Drongen zette in het 2de kwart de bordjes in evenwicht via Jonah Wymeels op aangeven van Iniaki Van Der Cruyssen. 

Wij kwamen in het 3de kwart voor het eerst op voorsprong via Iniaki Van Der Cruyssen (schepcorner) en Maxime Maes (penalty), AMD Ronse milderde tussendoor via Ouchen.

In een spannend slot brachten Yassine Mahli en Lefranc Ronse op voorsprong maar het was Maxime Maes die OH Drongen via penalty opnieuw langszij bracht. Beide ploegen misten in het slot nog hun schepcorner (AMD Ronse op 3 min van het einde, OH Drongen op 10 sec van het einde).

1) 1-0

2) 1-1

3) 2-3

4) 4-4

Namens Thierry Simoens


Wedstrijdverslag 19/01/2024 OH Drongen - Kassani Elsegem 5-6

OH Drongen opende de score nadat Maxime Maes de bal ontfutselde op eigen helft en de bal van ver in doel deponeerde. Het was evenwel Kassani Elsegem dat de beste start nam en leidde na 1 kwart met 1-3. Msili profiteerde van de ruimte die hij kreeg, en scoorde (2) en liet Dhaene scoren.

Het 2de kwart was gelijkopgaand en beiden ploegen scoorden via schepcorner (Callewaert voor Elsegem en Van Der Cruyssen voor OH Drongen).

OH Drongen bleef geduldig op zoek gaan naar de aansluiting en en vond die ook in het 3de kwart via Da Silva Alandson en opnieuw Van Der Cruyssen.

In een razendspannend slotgedeelte ging Elsegem op zoek naar hun 4de corner en ze kregen die ook op 2 minuten van het einde (Callewaert). In de daaropvolgende aanval poeierde Drongen-doelman Kevin Roeland de gelijkmaker snoeihard in de winkelhaak. Het was echter Kristof D Haene die de eindstand (5-6) vastlegde op 10 seconden van het einde nadat de bal gelukkig in zijn voeten terechtkwam na ongelukkig ontzetten bij OH Drongen. 

1) 1-3

2) 2-4

3) 4-4

4) 5-6

 

 

Namens Thierry Simoens


Wedstrijdverslag 12/01/2024 Assebroeke Brugge IF - OH Drongen 6-9

Open en aangename partij tussen 2 ploegen die resoluut voor de aanval kozen vanaf minuut 1. OH Drongen kwam wel telkens op voorsprong en leidde na 1 kwart met 1-2 na doelpunten van Brouwers (vanop eigen helft) en Maxime Maes (knappe actie VDCruyssen-Da Silva-Maes). Intussen milderde Assebroeke via Deloof (penalty).

 

In het 2de kwart hetzelfde verhaal: matig verdedigen aan beide zijden leidde tot de 4-5 ruststand. De bezoekers scoorden via VD Cruyssen (schepcorner) en 2 afgeweken afstandschoten van Kevin Roeland, de thuisploeg scoorden evenveel tegen via Longeville en Simoens (2), dit na knappe combinaties.

 

In het 3de kwart kwam Assebroeke voor het eerst op voorsprong via 2 goals van Deprest. Jesse Brouwers scoorde evenwel nog tegen via een knap omschakelingsmoment en alles was te herdoen (6-6).

 

In de laatste periode kwam de beslissing via de 4de schepcorner. Assebroeke moest risico s nemen en werd gecounterd door Maxime Maes (3), op penalty en bal vanop eigen helft.

 

1) 1-2

2) 4-5

3) 6-6

4) 6-9 

 

Namens Thierry Simoens


Wedstrijdverslag BVB 05/01/2024 Cappuccino Waregem (2de N) - OH Drongen 5-5 (2-3)

De leider in 2de nationale Cappuccino Waregem A opende de score in het 1ste kwart via Van Eekhoute. In het 2de kwart stelde OH Drongen gelijk met een afgeweken schot van Kevin Roeland maar Thorben Denys bracht Waregem opnieuw op voorsprong via een afstandschot. Net vóór de kampwisseling was het echter Drongen dat opnieuw de leiding nam via 2 schepcorners van Iniaki Van der Cruyssen.

Drongen had het balbezit in de partij maar miste agresiviteit en vooral creativiteit, terwijl Waregem er telkens gepast uit kwam. In het 3de kwart nam de thuisploeg de leiding met een doelpunt uit onmogelijke hoek van Maxime Maes en een loeier vanuit de 2de lijn van uitblinker Denys. OH Drongen reageerde via Vandevyvere, ook al met een knal vanop afstand en op penalty via Maxime Maes.

Het was opnieuw Denys die in een spannend slotkwartier de bordjes in evenwicht bracht via schepcorner.

Bij de cornerballen (2-3) miste de thuisploeg 2 maal waardoor OH Drongen door het oog van de naald kroop en verder bekert.

 

1) 1-0

2) 2-3

3) 4-5

4) 5-5


“ Voetbal speel je met je hoofd, want de bal is vlugger dan je benen. ”

- Johan Cruyf -