Drongen en Ronse zorgen voor spektakelstuk in de beker

De wedstrijd tussen Opel Haeck Drongen en MVC Ronse van vrijdag 15 oktober werd de topper van de 1/16 finales van de Beker van België genoemd. Een topmatch is vaak geen garantie tot een mooie wedstrijd, maar beide teams maakten er een prachtig kijkstuk van.

Beide ploegen kozen resoluut voor de aanval en de bezoekers uit 2e nationale toonden met vlotte balcirculatie direct dat zij een kandidaat promovendus zijn. De Drongenaars openden de score nadat Inaki Van Der Cruyssen met een prachtige doorsteekbal Ilias El Malqui op weg naar doel zette. Ilias liet met een punter de bezoekende goalie geen kans (1-0). Ishak Mahli bediende aan de overzijde Yassine Mahli die de paal trof maar in de herneming toch de 1-1 binnenprikte. Hoge Drongense pressing door Alandson Da Silva leidde tot balverlies en Da Silva rondde zelf af (2-1). Maar een minuutje later mocht Yassine Mahli met rechts aanleggen en zijn streep in de verste hoek was onhoudbaar (2-2).

Na de eerste rustpauze was Lenn D’haene op een afvallende bal er als de kippen bij om onmiddellijk met een punter de 3-2 op bord te zetten. Maar weer bleef de Drongense voorsprong geen minuut overeind want op een voorzet van Daoud Mahli rondde de ingelopen Ishak Mahli achter het steunbeen perfect af (3-3). Kevin Roeland bezorgde Drongen de vierde corner en de schepbal werd Kevin Roeland en Alandson Da Silva feilloos afgewerkt (4-3). Net voor half weg werd een uiterst mooie combinatie El Malqui – D’haene – Van Der Cruyssen door D’haene afgerond (5-3).

Na de kampwissel probeerde Ronse uiteraard de bakens te verzetten, maar na een vrijschop van de bezoekers in het Drongense muurtje ontsnapte Alandson Da Silva die de bal van ver in het bezoekende mandje deponeerde (6-3). Op een lage knal van Dylan Lefranc was knap keepwerk nodig van Kevin Roeland. Daarna was een ontketend Drongen outstanding! Een prachtactie Van Der Cruyssen – El Malqui – Da Silva strandde in het zijnet. Halfweg deze set scoorde Lenn D’haene met een boogbal vanuit de eigen verdediging de 7-3. Ronse repliceerde met een schot van Yassine Mahli, die de lat trof. Maar de thuisploeg scoorde in deze periode nog twee keer. Eerst werd een snelle counter van Ilias El Malqui heel subliem afgewerkt in de korte hoek door Inaki Van Der Cruyssen (8-3) en daarna was Ilias El Malqui de afwerker na een knappe driehoek met Inaki Van der Cruyssen en Alandson Da Silva (9-3).

In het begin van de slotact had Inaki Van Der Cruyssen weer zo’n listig steekballetje in petto waarmee hij Nicolas Van Peteghem in het straatje stuurde. Nicolas liet de kans niet liggen en tekende zo voor de 10-4. De bezoekers behaalden hun vierde corner en het duo Daoud Mahli – Dylan Lefranc klaarde de schepcornerklus. Aan de overzijde bediende Van Peteghem Ilias El Malqui, die de lat op zijn weg vond. Maar even later werd het toch 11-4 toen Inaki Van der Cruyssen de bal van ver in het lege bezoekende doel dropte. In de slot minuten kon Ronse nog milderen na goals van Dylan Lefranc en Ishak Mahli. Eindstand 11-5.

Coach Thierry Simoens had zijn ploeg op scherp gezet en zijn team speelde een bijna perfecte wedstrijd tegen een sterk Ronse. De toeschouwers konden echt genieten van een spektakelstuk waarin beide teams hun aandeel hadden en de scheidsrechter de wedstrijd zeer goed onder controle had. We mogen echt spreken van minivoetbalpropaganda!

“ Voetbal speel je met je hoofd, want de bal is vlugger dan je benen. ”