RODE LANTAARN GEEN PARTIJ VOOR 5-KOPPIG COLLECTIEF VAN OH DRONGEN B

Op vrijdag 7 februari ’20 stond de 18de speeldag op de agenda van Opel Haeck Drongen B. We trokken richting het verre Rollegem, alwaar we Traiteur Neerhof Kortrijk B partij gaven, de rode lantaarn in 2de nationale. Punten waren stilaan een absolute must. Maar voor de tweede week op rij, werd de aanloop naar deze partij een ware nachtmerrie… Door blessures, werkomstandigheden, veldvoetbal en nog andere factoren buiten het minivoetbal om, hielden we slechts vier spelers over. Gelukkig konden we rekenen op een krijger van onze 1ste nationale, die voor ons op dezelfde locatie speelden, waardoor we nipt met vijf spelers waren. Het beloofde dus een zware opdracht te gaan worden te Rollegem.

Het eerste kwart werd dan ook een studieronde. Met onze vijf koene krijgers, was het toch even de kat uit de boom kijken en aftasten waar de grenzen lagen. Gezien we het daar vier kwarten moesten gaan uithouden, was het ook met het kopje spelen en doseren. Het eerste kwart eindigde dan ook op 0-0. Maar we zaten goed in de match. Het tweede kwart werd verrassend genoeg hét kwart waarin de partij werd beslist. U leest het goed! De rode lantaarn had het moeilijk tegen ons 5-tal, die de zaakjes goed in handen en onder controle hadden. De kansen konden dan ook niet uitblijven. Via Thibault Van den Broecke werd de score geopend (0-1), waarna Mathieu Voet slechts enkele minuten later de score aandikte tot 0-2. Traiteur Neerhof Kortrijk B liet zich niet onbetuigd. Met een schuiver in de verste hoek, stond de 1-2 op het scorebord. Maar OH Drongen B was niet uit het lood te slaan. Thibault Van den Broecke zette al even snel de 1-3 op het bord. Je zag zo de moed stilaan in de schoenen zakken van de thuisploeg. Het orgelpunt in dit tweede kwart was voor onze kapitein Joshy Hertschap, die tekende voor de 1-4. Zo gingen we ook de kampwissel in. In het derde kwart was het nu zaak om de boel af te maken en de drie punten veilig te stellen. We gingen dan ook vol door op het elan van in het tweede kwart. De thuisploeg milderde eerst nog tot 2-4. Maar daarna was het bijwijlen een demonstratie vanwege OH Drongen B. Ons gelegenheidsduo Kevin Roeland en Joshy Hertschap tekenden op schepcorner voor de 2-5, waarna diezelfde Joshy Hertschap even later de 2-6 binnen poeierde. Traiteur Neerhof Kortrijk B moest nu lijdzaam toezien hoe ons kwintet kans op kans bij elkaar speelde. De goals bleven dan ook niet uit. Bjarne De Smedt tekende in dit kwart voor twee doelpunten (2-8). Waarna Kevin Roeland met een magistrale streep de bal vanop enige afstand in de kruising plaatste en zo de 2-9 op het scorebord zette. En dan moest het slotkwart nog volgen… In dit laatste kwart was het opnieuw één en al OH Drongen B dat de klok sloeg. De thuisploeg telde af naar het einde. Maar we lieten het niet aan ons hart komen. We waren goed voor nog eens vijf goals in dit kwart! Achter het kanon: Mathieu Voet (2x), Bjarne De Smedt, Thibault Van den Broecke en Joshy Hertschap. En daar zaten enkele pareltjes bij. De thuisploeg pikte nog een derde doelpunt mee. Maar we waren niet te ontwrichten. De partij eindigde dan ook met een klinkende 3-14 overwinning.

Een deugddoende en belangrijke driepunter voor de 2de nationale van Opel Haeck Drongen. Knalprestaties van onze vijf koene krijgers! We stijgen zo weer enkele plaatsjes in het klassement. Maar veilig zijn we nog lang niet, want alles ligt op een zakdoek bij elkaar daar in die onderste regionen. Aan vertrouwen alvast geen gebrek, na deze stevige uithaal. Nu deze lijn doortrekken in de komende weken en dan brengen we ‘Operatie Veilige Haven’ ongetwijfeld tot een goed einde! Op naar de partij tegen MVV Waregem ’74 en de bevestiging!

“ Voetbal speel je met je hoofd, want de bal is vlugger dan je benen. ”