Opel Haeck Drongen plaatst zich voor 1/8 finale van de Beker van België

Op vrijdag 14 oktober stonden de 1/16 finales van de Beker van België geprogrammeerd. Opel Haeck Drongen nam het thuis op tegen Tempeliers Zelzate, de fiere leider (15 op 15) in derde nationale.

De bezoekers toonden onmiddellijk waarom ze leider zijn in hun reeks. Roy Bekaert knalde op de paal. Drongen reageerde langs Inaki Van Der Cruyssen die Robin Van De Veire op zijn weg vond, maar het waren de Tempeliers die de score openden. Jari De Caluwé trof in draai, vanuit een scherpe hoek, mooi raak (0-1). De thuisploeg zette nog in de eerste periode orde op zaken. Met een pracht van een crossbal bereikte Liam Prez aan de tweede paal Maxime Maes die binnenknalde (1-1). Nog voor het eerste rustsignaal kwamen de Opelboys op voorsprong. Een knappe driehoek Ilyas El Malqui – Inaki Van Der Cruyssen – Lenn D’haene werd door Lenn in doel verwerkt (2-1).

Aan het begin van de tweede periode verstuurde Liam Prez weer zo’n puike inspeelpas naar Inaki Van Der Cruyssen wiens schot over doel zoefde. Zelzatenaar Lorenzo Destaercke probeerde het met een listige lobbal die naast de Drongense lege kooi belandde. Op een verticale inspeelpas van Liam Prez lanceerde hij Inaki Van Der Cruyssen die heel beheerst de bezoekende goalie te grazen nam (3-1). Ilyas El Malqui bediende daarna voor doel Lenn D’haene die met een perfecte deviatie de 4-1 op het bord zette. Voor Drongen gingen daarna nog pogingen van Quincy Ponjaert en Maxime Maes naast en trof Lenn D’haene de buitenkant van de paal. Voor Zelzate noopte Mike Desomville met een knap schot thuisgoalie Kevin Roeland tot een even knappe redding. Stand halfweg: 4-1.

Na de kampwissel snelde Maxime Maes door de bezoekende verdediging en legde perfect af naar Lenn D’haene. Lenn trapte de binnenlegger tegen de binnenkant van de paal. Na een knappe actie Ilyas El Malqui – Lenn D’haene – Ilyas El Malqui zette Ilyas de 5-1 op het scorebord. Drongen haalde via Quincy Ponjaert de vierde corner binnen en de cornerbal werd feilloos omgezet door het duo Kevin Roeland – Inaki Van Der Cruyssen (6-1). Maar via Mike Desomville had ook Zelzate vier corners verzameld. De cornerbal van Mike Desomville en Roy Bekaert werd perfect afgewerkt (6-2). Mike Desomville knalde nog eens naar het Drongense doel, maar zijn poging ging over.

Drongen startte de slotact met een schitterende eentijdscombinatie waarbij Liam Prez, Maxime Maes, Inaki Van Der Cruyssen en Quincy Ponjaert betrokken waren. Deze actie werd door Quincy afgerond (7-2). Het siert de bezoekers dat zij volop voor de aanval bleven kiezen en bij momenten zelfs voor hoge pressing kozen. Na Drongens balverlies scoorde Roy Bekaert zijn tweede van de avond (7-3). En even later werd het zelfs 7-4 toen Mike Desomville, na onderschepping, beheerst afwerkte. Van dan af begon de Drongense motor weer aan te slaan. Een mooie driehoek Van Der Cruyssen – El Malqui – D’haene werd door Lenn onhoudbaar binnengetrapt (8-4). Even later zette Lenn D’haene zelf een aanval op, vond hij Ilyas El Malqui als tussenstation, om daarna weer onhoudbaar af te ronden (9-4). Zelzate zette daar prima samenspel tussen Bekaert en Desomville tegenover, maar Bekaert kende geen geluk en vond de paal op zijn weg. Aan de overzijde stuurde Inaki Van Der Cruyssen Lenn D’haene op weg naar doel en die had nog een hakje in petto waarmee hij de mee doorgespurte Ilyas El Malqui de 10-4 aanbood. Het laatste woord was voor hetzelfde trio. Lenn D’haene bediende Inaki Van Der Cruyssen en die op zijn beurt Ilyas El Malqui die de 11-4 eindstand vastlegde.

Verdiende overwinning voor de jongens van coach Thierry Simoens tegen een knap spelend Tempeliers Zelzate, dat voor ons de gedoodverfde favoriet is om de titel in derde klasse te pakken.


“ Voetbal speel je met je hoofd, want de bal is vlugger dan je benen. ”

- Johan Cruyf -