Opel Haeck Drongen blijft steken op gelijkspel in Sint-Gillis-Waas

Op de openingsspeeldag van de competitie trok de Drongense Opelploeg naar Sint-Gillis-Waas. De Waaslanders zijn (zeker thuis) een moeilijk te ontwrichten ploeg.

Al vrij vroeg in de wedstrijd rondde de thuisploeg een snelle counter perfect af langs Louis Thyssen (1-0). Drongen dreigde met een knap uitgespeelde driehoek Liam Prez – Ilyas El Malqui – Inaki Van Der Cruyssen in corner verwerkt door thuisgoalie Bo De Moor. Halfweg de eerste periode onderschepte  Lenn D’haene de bal, waarna hij met buitenkant rechts de bal wondermooi in doel dropte (1-1). Sint-Gillis reageerde met een hard schot van Bo De Moor dat naast zoefde. Diezelfde De Moor moest daarna redding brengen op de ijverige Lenn D’haene. Stand aan de eerste rustpauze: 1-1.

De tweede set startte met een heel knap schot van thuisspeler Lander Van den Bossche dat even knap werd gered door de bezoekende keeper Kevin Roeland. Drongen verhoogde de druk. Eerst strandde een actie Roeland – Ponjaert – D’haene op keeper De Moor. Daarna redde De Moor knap op een schot van Kevin Roeland en een nieuwe kogel van Roeland spatte uiteen op de paal. Een puike combinatie Inaki Van der Cruyssen – Quincy Ponjaert ging naast. Uiteindelijk kwam de verdiende Drongense voorsprong er toch, nadat Inaki Van der Cruyssen foutief werd gestopt en Ilyas El Malqui de penalty omzette (1-2). De set eindigde met mooie poging van ver van Kevin Roeland naar het lege Wase doel, maar de bal ging er maar net over. Stand halfweg 1-2.

Na de kampwissel zorgde Ken De Wilde voor het eerste gevaar. Zijn poging werd in corner verwerkt. Aan de overzijde werd een poging van Lenn D’haene nog net afgeblokt. Drongens samenspel langs Maxime Maes, Lenn D’haene en Ilyas El Malqui werd over doel besloten. Na een raid van Maxime Maes speelde hij voor doel Lenn D’haene vrij die keeper De Moor op zijn weg vond. Even later ging een grondscherend schot van Maxime Maes naast. Drongen kende pech toen een schitterend schot van Lenn D’haene in de draai op de verste paal belandde. Aan het slot van deze set zag ook Ilyas El Malqui zijn poging nog gered door Bo De Moor. De Opelploeg domineerde maar kon de marge maar niet vergroten. Stand aan de laatste pauze: 1-2.

De slotact begon met een actie van Lenn D’haene die Quincy Ponjaert vrijspeelde, maar weer redde Bo De Moor. Dit betekende echter de vierde Drongense corner. De cornerbal werd omgezet door het duo Roeland – Van Der Cruyssen (1-3). Drongen controleerde weliswaar de wedstrijd maar de voorsprong bleef gering, vooral toen Jarne Verstraeten zijn ploeg op drie corners zette. Drongense pogingen van D’haene en Ponjaert werden gered door Bo De Moor en aan de overzijde moest Kevin Roeland schoten van Louis Thyssen onschadelijk maken. Vijf minuten voor tijd had Sint-Gillis-Waas via Goossens de vierde corner beet. De cornerbal werd feilloos afgewerkt door het duo Thyssen – De Wilde (2-3). Het bleef spannend en twee minuten voor affluiten zette thuisspeler Goossens vanop de doellijn strak voor en de goed gevolgde Van Den Bossche zette de gelijkmaker op het scorebord (3-3). Drongen trok nog volop in het offensief en een minuut later bediende Lenn D’haene de inlopende Inaki Van Der Cruyssen die zijn schot op de kruising zag uiteen spatten. Eindstand 3-3.

“ Voetbal speel je met je hoofd, want de bal is vlugger dan je benen. ”