Opel Haeck Drongen doet schitterende zaak richting play-offs

Heel goed gevulde tribunes vrijdag in de Drongense sporthal Keiskant voor de komst van kampioen en bekerwinnaar San Siro Boys Deftinge. Opel Haeck Drongen moest nu ook de diensten missen van Alandson Da Silva (ziek) en Maxime Maes (geel geschorst), maar recupereerde wel Ilyas El Malqui.

De eerste periode verliep doelpuntenloos. Toch werd er goed aangevallen, maar de verdedigers bleven baas. Ten bewijze hiervan de drie corners die beide teams konden laten optekenen.

In het begin van de tweede set leidde een knappe passeerbeweging van Lenn D’haene en geblokt schot tot de vierde Drongense corner. De cornerbal werd feilloos omgezet door het duo Roeland - Van Der Cruyssen (1-0). Maar aan de overzijde zorgde ook Brecht Van De Wattijne voor de vierde corner voor de bezoekers. Ook het Deftingse duo Speliers - Schoukens kende geen problemen met de cornerbal (1-1). Stef Du Seuil en Brecht Van De Wattijne zetten thuisgoalie Kevin Roeland aan het werk, maar aan de overzijde werd de Drongense druk nog groter. In een mum van tijd stonden er weer drie Drongense corners op het scorebord, tweemaal via een infiltrerende Jonas Vandendriessche en eenmaal na een knappe driehoek Lenn D’haene – Jonas Vandendriessche – Inaki Van Der Cruyssen waarop Desprets redding bracht. Even later vuurde captain Kevin Roeland een kanonkogel af maar die werd gestuit door de onderkant van de lat. Toch ging de thuisploeg met een voorsprong de rust in. Lenn D’haene zorgde voor de vierde corner en zo was de tweede cornerbal een feit. Het Drongense duo Roeland – Van Der Cruyssen wist daar opnieuw wel raad mee (2-1).

Ook na de kampwissel was Drongen de betere ploeg. De thuisploeg knutselde heel wat aanvallen in elkaar, maar strandde telkens op de puik keepende Robin Desprets. Zo bracht hij telkens redding op schoten van achtereenvolgens Sven Nachtergaele, Kevin Roeland, Lenn D’haene en Ilias El Malqui. Even later zoefde een poging van Sven Nachtergaele maar net voorbij de tweede paal. De bezoekers konden daar enkel maar een poging van Brecht Van De Wattijne (over doel) en een schot van Jens Vandepontseele tegenover zetten. Op het einde van deze set stuurde Inaki Van Der Cruyssen knap Lenn D’haene weg en die omspeelde listig Robin Desprets (3-1).

In het laatste kwart bracht Stef Du Seuil onmiddellijk het Deftingse corneraantal op drie. Na een mooie actie van Lenn D’haene ging de bal maar net naast. Maar na balonderschepping vond Jorn Houck de mee opgerukte Brecht Van De Wattijne die de 3-2 binnen schoof. In dezelfde minuut rondde Ilyas El Malqui een snelle uitbraak perfect af (4-2). Met drie Deftingse corners op het bord was de Drongense voorsprong weliswaar mooi, maar zeker nog niet veilig. Kevin Roeland bracht eerst redding op grondscherend schot van Stef Du Seuil en kort daarna bezorgde Jens Vandepontseele Deftinge de vierde corner. De cornerbal werd perfect omgezet door het duo Speliers – Schoukens (4-3). Maar Drongen had snel weer een kloof van twee doelpunten voorsprong. Inaki Van Der Cruyssen bediende Lenn D’haene en die scoorde de 5-3. En toen Sven Nachtergaele de bal onderschepte legde hij heel cool van ver de bal in het Deftingse mandje (6-3). Wedstrijd gespeeld, zeg maar. Toch vielen er nog twee heel knappe doelpunten. De 6-4 van Brecht Van De Wattijne was een gekrulde bal in de winkelhaak. Een beauty! Maar het laatste woord was voor Inaki Van Der Cruyssen die in de slotminuut met een knappe verre bal van op de zijlijn (en met links nota bene) de 7-4 subliem binnen trapte.

Coach Thierry Simoens en de spelers mogen terecht fier zijn op deze prestatie! De Opelboys zetten hiermee Deftinge op 8 punten en ook Elsegem (dat gelijk speelde) volgt op 8 punten. Met nog 5 matchen in de reguliere competitie voor de boeg moeten beide ploegen Drongen nog voorbij steken om de Drongenaars uit de play-offs te krijgen. Het Drongense bestuur liep er vrijdagavond na de matchen gelukzalig bij en daar hadden ze redenen te over voor. Naast de eerste ploeg won ook de jonge C-ploeg (6-5 tegen Eernegem) en won ook Opel Haeck Drongen B met 11-4 van Deftinge B. Bij het Drongense B-team was Matisse Begyn in uitermate goede doen. Hij vond maar liefst 8 keer de weg naar doel en had dus het leeuwenaandeel in de Drongense ruime zege.

“ Voetbal speel je met je hoofd, want de bal is vlugger dan je benen. ”