Opel Haeck Drongen en Erwetegem delen de punten

Drongen begon sterk aan de wedstrijd. Na amper 2 minuten werd een snelle combinatie Roeland - Maes - Van Der Cruyssen door Inaki tegen de onderkant van de lat gepoeierd. De bezoekers antwoordden met een  voorzet van Vanhoolandt waarop Ulens de bal naast doel schoof. Daarna kwam de bezoekende goalie Kenneth Fouquet tweemaal gevat tussen op pogingen van Inaki Van Der Cruyssen en Quincy Ponjaert. Ook de thuiskeeper Roeland moest aan de bak op twee pogingen van Bilal Abgar. Een knappe driehoek Maes – Van Der Cruyssen – D’haene werd door Lenn over doel besloten. Weer bracht Fouquet tweemaal redding op pogingen van Alandson Da Silva en Quincy Ponjaert, telkens was Lenn D’haene de aangever. Maar de goal viel aan de overkant. In de 10e minuut bereikte Bilal Abgar voor doel Adriano Renda die met een slim hakje de 0-1 op het bord zette. Maar een minuut later speelde Ilyas El Malqui door naar Alandson da Silva die onhoudbaar binnenpunterde (1-1). Fouquet redde nog eens tweemaal op schoten van Roeland en Ponjaert, maar in de slotminuut van de eerste periode moest Kenneth Fouquet zich toch gewonnen geven op een lagen schuiver van Kevin Roeland (2-1).

Na twee minuten in de tweede set bracht Jonathan Ulens de stand weer in evenwicht (2-2). Drongen reageerde met een knappe actie van Ilyas El Malqui en Inaki Van Der Cruyssen, maar Fouquet redde even knap. De Erwetegemse topscorer Jonathan Ulens kapte zich voor doel vrij en werkte beheerst af (2-3). De thuisploeg probeerde te reageren maar balverlies leidde in de 11e minuut tot de 2-4 van Lorenzo Vanhoolandt. Drongen kon voor halfweg nog milderen na een strafschopfout op Inaki Van Der Cruyssen. Ilyas El Malqui scoorde de 3-4.

Na de kampwissel zoefde een schot van Ilyas El Malqui over het bezoekende doel. Kevin Roeland kon in dezelfde fase tweemaal naar doel knallen, maar tweemaal gaf Kenneth Fouquet geen krimp. Aan de overzijde zette Fouquet een snelle counter op, maar Renda trof vanuit een scherpe hoek het zijnet. Na balonderschepping ging Maxime Maes alleen op Kenneth Fouquet af, die hij mooi ontweek en knap binnenschoof (4-4). Een knap schot van Quincy Ponjaert vloog rakelings naast de Erwetegemse kooi. Tot slot van deze set had Jonathan Ulens een prachtschot in petto, maar thuisgoalie Roeland redde even prachtig.

De laatste periode werd aangavat met een 4-4 stand en een 2-2 stand in de corners. Alles viel in deze topper dus te beslissen in de slotact. Een sterk spelende Quincy Ponjaert noopte Fouquet nog maar eens tot een redding. Aan de overzijde werd de ontsnapte Ulens foutief gestopt met een rechtstreekse cornerbal tot gevolg. Het duo Fouquet – Ulens klaarde de klus (4-5). De thuisploeg ontwikkelde druk en pogingen van Kevin Roeland en Inaki Van der Cruyssen werden gered, maar dat leverde wel de derde en vierde corner op. De cornerbal werd feilloos omgezet door het duo Roeland - Van Der Cruyssen (5-5). Daar waar Drongen in de aanvang van de wedstrijd beter had verdiend, kwamen in het slot van de wedstrijd de bezoekers nog het dichtst bij de overwinning. Zo redde Kevin Roeland knap op een geplaatste bal van Ulens en was ook Quincy Ponjaert nog op de goede plaats om een bezoekende goal te vermijden. Eindstand: 5-5.

Dit was een knappe wedstrijd die naar beide zijden kon kantelen, maar beide teams waren het er over eens dat het gelijkspel de juiste uitslag was.

“ Voetbal speel je met je hoofd, want de bal is vlugger dan je benen. ”