Trefzekere Inaki Van Der Cruyssen bezorgt Opel Haeck Drongen ruime overwinning

Opel Haeck Drongen ontving vrijdagavond AZ’77 Maldegem, dat op de zesde plaats gerangschikt stond. De bezoekers begonnen het best aan de wedstrijd. Joshy Hertschap zorgde voor het eerste Maldegemse gevaar en even later trof Arne De Smet de onderkant van de lat. Na onderschepping en infiltratie van Jeffrey Berwouts, bediende hij Emmanuel Donkor die de bezoekers verdiend op voorsprong bracht (0-1). Joshy Hertschap dook daarna alleen voor doel op maar thuisgoalie Roeland redde puik. Pas op het einde van de eerste periode zagen we een eerste reactie van de thuisploeg. Een grondscherend schot van Ilyas El Malqui werd knap uit de hoek gehaald door de bezoekende keeper Tommy Jacobs. En opnieuw een schot van Ilyas El Malqui kon Tommy Jacobs, bijgestaan door de paal redding brengen. Stand aan de eerste pauze (0-1).

In de tweede set zorgde thuisspeler Quincy Ponjaert voor dreiging en dat leverde twee corners op. Aan de overzijde moest Roeland redden op een poging van Jeffrey Berwouts. Even later stonden de bordjes gelijk. Quincy Ponjaert nam aan met rechts en schoot met links de bal met een prachtige curve in de verste hoek (1-1). Op een uitbraak van Maxime Maes legde hij af voor Alandson Da Silva die het zijnet trof. Na een actie van Arne De Smet mocht ook de tweede bezoekende corner worden genoteerd. De thuisploeg kon halfweg gaan rusten met een voorsprong. Alandson Da Silva speelde Inaki Van Der Cruyssen aan die met een punter via de binnenkant van de paal Tommy Jacobs het nakijken gaf (2-1).

Drongen leek na de kampwissel op zijn elan door te gaan en na infiltratie van Ilyas El Malqui bediende hij Alandson Da Silva wiens schot op de dwarslat uiteen spatte. Diezelfde Da Silva dwong Jacobs tot een redding met de derde Drongense corner tot gevolg. Daarna was het de beurt aan de bezoekers. Joshy Hertschap onderschepte de bal en zette Emmanuel Donkor op weg naar doel, maar Roeland redde (corner 3). Een minuutje later forceerde Donkor de vierde bezoekende corner. De schepcorner werd feilloos omgezet door het duo Hertschap – Jacobs (2-2). De reactie van Drongen liet echter niet op zich wachten. Quincy Ponjaert haalde fors uit en zijn schot ging via de paal en goalie Jacobs in corner. De schepcorner was een kolfje naar de hand van Roeland en Van Der Cruyssen, die de thuisploeg weer op voorsprong zette (3-2).

In het begin van de slotact moest Jacobs tweemaal bij de pinken zijn op pogingen van Inaki Van Der Cruyssen. Even later bediende een klaar kijkende Quincy Ponjaert Lenn D’haene die Drongen een 4-2 voorsprong bezorgde. Aan de overzijde dreigde Jeffrey Berwouts. Maar toen Inaki Van Der Cruyssen de bal onderschepte en de bal van ver perfect in het Maldegemse mandje dropte stond een geruststellende 5-2 op het bord. Een sterk spelende Quincy Ponjaert speelde Maxime Maes vrij die slim en beheerst de 6-2 liet aantekenen. En de uitslag werd nog hoger toen Lenn D’haene de bal recupereerde en Inaki Van Der Cruyssen op weg zette voor zijn vierde goal van de avond. Inaki werkte dan ook perfect af (7-2). Het duo Ponjaert - Van Der Cruyssen mag zich de regisseurs noemen van de Drongense zege. Eindstand 7-2.


“ Voetbal speel je met je hoofd, want de bal is vlugger dan je benen. ”

- Johan Cruyf -