Opel Haeck Drongen wipt over Erwetegem naar tweede plaats

De Drongenaars trokken vrijdag naar het 4e gerangschikte Elsegem. Door ziekte van coach Thierry Simoens kreeg uw verslaggever de taak van gelegenheidscoach toebedeeld. Supporter Kevin Hermans werd bereid gevonden om zich te ontfermen over de notities voor dit verslag, waarvoor dank!

Wegens drie gele kartons moest de Drongense topper en man in vorm Inaki Van Der Cruyssen van aan de zijlijn toekijken. De eerste minuten waren van beide zijden voorzichtig afwachtend. De thuisploeg was in de openingsset het best acterende team en dat resulteerde in de 8e minuut in een 1-0 voorsprong. Glenn Labie bediende Valentin Romont en die werkte in de draai met een laag schot in de hoek heel knap af.

In de tweede set zagen we veel inzet van beide teams. Lenn D’haene (Opel Haeck Drongen) vuurde een knap schot af, maar Labie redde. Aan de andere kant van het veld zag Ossama Msili (Elsegem) zijn poging over het doel vliegen. Sven Nachtergaele en Kevin Roeland bezorgden Drongen de derde en vierde corner, en de cornerbal van het duo Roeland - Maes werd door Maxime Maes knap binnen gewerkt (1-1). Roeland schoot een puik schot op doel, maar Labie redde knap. De driehoek van Maxime Maes - Lenn D’haene - Ilyas El Malqui was bijzonder knap technisch afgewerkt in de 11e minuut (1-2).

In de derde set kreeg Ossama Msili (Elsegem) twee gele kaarten en moest hij de wedstrijd verlaten, maar mocht wel worden vervangen. Arend Callewaert (Elsegem) scoorde het tweede doelpunt voor zijn team (2-2) na Drongens balverlies. Direct daarna zagen de toeschouwers een mooie aanval langs Maxime Maes en Ilyas El Malqui waardoor Drongen weer op voorsprong klom (2-3). Aan de overkant zagen we een mooie redding van Kevin Roeland op de poging van Denzel Van Fleteren (Elsegem). In de 10e minuut was er een geweldige actie van Maxime Maes en Ilias El Malqui, die tegen de binnenkant van de paal schoot. Glenn Labie voorkwam daarna twee gemaakte doelpunten met ongelooflijke reddingen op de lijn. De kansen waren voor Lenn D’haene en Ilias El Malqui. Even later scoorde Drongen toch het verdiende doelpunt (2-4) via een rechtstreekse schepcorner van het duo Roeland - Maes na fout op Maxime Maes.

In de vierde set zagen we weer veel inzet van beide teams. Kevin Roeland deed een knappe redding op het schot van Van Fleteren. In de 4e minuut van de set legde Sven Nachtergaele de bal mooi af naar Kevin Roeland, die puik de 2-5 binnenknalde. Lenn D’haene bezorgde Drongen de vierde corner en het duo Roeland - Maes zette de cornerbal perfect om (2-6). Hierdoor was de Drongense buit zo goed als binnen. Halfweg deze periode kon Denzel Van Fleteren milderen tot 3-6. Met nog enkele minuten te gaan, probeerde Elsegem nog alles op alles te zetten. Kevin Roeland moest nog een knap schot van Valentin Romont redden en zo behaalde Elsegem ook nog vier corners. Uiteindelijk wist het duo Labie - Callewaert de cornerbal perfect af te werken en bracht zo de stand op 4-6, tevens ook de einduitslag van de wedstrijd.

Opel Haeck Drongen wipt, met nog 1 wedstrijd in de reguliere competitie voor de boeg, over Erwetegem naar de tweede plaats in de rangschikking. De Opelploeg is reeds van vorige week zeker van deelname aan de play-offs voor de kampioenstitel, maar de tweede plaats geeft recht op 2 thuiswedstrijden, terwijl de derde gerangschikte maar 1 thuiswedstrijd mag afhaspelen. Het verdict valt op vrijdag 14 april als Opel Haeck Drongen thuis Mini Sint-Gillis-Waas ontvangt.

“ Voetbal speel je met je hoofd, want de bal is vlugger dan je benen. ”