Opel Haeck Drongen strandt in kwartfinales beker

De Drongense Opelboys trokken vrijdag met een onuitgegeven ploeg naar Nazareth voor de kwartfinales van de beker. Naast de vele gekwetsten moesten de Drongenaars nu ook de zieke Lenn D’haene en de geelgeschorste Ilyas El Malqui missen. Vorige week kon de Drongense kern nog succesvol worden aangevuld met spelers uit het B-team, maar het reglement van de Beker van België laat dit niet toe. Coach Thierry Simoens vond de bijna 44-jarige Andy Wyckaert (minivoetballer van het jaar in 2017) bereid om nog eens de minivoetbalschoenen aan te trekken. Ook jeugdspeler Amanuel De Neve maakte deel uit van zeskoppige Drongense selectie.

In een gelijkopgaande eerste periode werden de beide goalies goed aan het werk gezet. Jeffrey Bradt redde de meubelen voor Nazareth op pogingen van Andy Wyckaert, Inaki Van Der Cruyssen en Kevin Roeland. Aan de overzijde hield Kevin Roeland de Drongense netten schoon op schoten van Jeffrey Bradt en Maxime Pieters. De bezoekers kwamen in deze set op voorsprong met een vlam van Kevin Roeland (0-1). Maar met een knappe laterale inspeelpas bereikte Jonah Wymeels op rechts Maxime Pieters die even knap via de binnenkant van de paal binnenknalde (1-1).

Een snelle Drongense driehoek Van Der Cruyssen - Da Silva – Maes werd door Bradt gered. Na balverlies bij de bezoekers ontsnapte de vinnige Jonah Wymeels en leek hij van op rechts de bal strak in het lege doel te trappen, maar de teruggespurte Andy Wyckaert kon nog net in corner verwerken. Dit betekende de vierde corner voor de thuisploeg. Het duo Bradt – Pieters kende geen problemen met de cornerbal (2-1). Amanuel De Neve en Inaki Van Der Cruyssen stelden Jeffrey Bradt op de proef, maar die gaf geen krimp en redde telkens. Na een knappe actie van Amanuel De Neve vond hij voor doel Maxime Maes die achter het steunbeen mooi afwerkte (2-2). Maar een minuutje later probeerde Maxime Pieters het met een volley. Zijn poging miste de goed richting maar de harde trap ging via been of voet van Kjell Vandevyvere in doel (3-2). Een prachtige driehoek Wyckaert – Maes – Van Der Cruyssen strandde in het zijnet.

In de derde periode kwamen de bezoekers weer langszij. Andy Wyckaert speelde strak in op Maxime Maes, die voor doel in de draai mooi afwerkte (3-3). Maar na Drongens balverlies kon Nour-Eddine El Malqui aan de tweede paal Kjell Vandevyvere bereiken, die zijn tweede van de avond scoorde (4-3). Na een puike actie bediende Andy Wyckaert voor doel Inaki Van Der Cruyssen die de paal trof. Aan de overzijde was een sterke redding van Kevin Roeland nodig op een uitstekend schot van Nour-Eddine El Malqui.

In het begin van de laatste set bezorgde Amanuel De Neve Drongen de vierde corner. Het duo Kevin Roeland – Inaki Van Der Cruyssen bracht op cornerbal de bordjes weer in evenwicht (4-4). Na balrecuperatie probeerde Allandson Da Silva het van ver maar de bal ging naast. Vier minuten voor affluiten redde Kevin Roeland maar in de herneming prikte de snel reagerende Jonah Wymeels de 5-4 binnen. De bezoekers zetten nu alles op alles maar een snelle counter van Thibeau Schobben leverde een strafschop op en captain Jeffrey Bradt bracht zo de 6-4 eindstand op het bord. Einde bekerverhaal voor Opel Haeck Drongen en Hard Labeur Nazareth trekt op 31 maart naar Wortegem-Petegem om er de halve finale te betwisten tegen Synergie Domino Oudenaarde.

“ Voetbal speel je met je hoofd, want de bal is vlugger dan je benen. ”