Synergie Domino Oudenaarde en Opel Haeck Drongen houden elkaar in evenwicht

De Drongense Opelploeg trok op vrijdag 23 september naar Wortegem-Petegem om het op te nemen tegen thuisploeg Synergie Domino Oudenaarde. De thuisploeg stond niet op zijn sterkst met als uitschieter het ontbreken van de gekwetste Lorenzo Berwouts, vorig seizoen bekroond tot minivoetballer van het jaar. Maar Synergie heeft een heel brede en kwalitatieve kern, zodat er altijd een sterk team kan worden opgesteld.

De bezoekers konden al in de derde minuut de score openen na een snel uitgevoerde driehoek Ilyas El Malqui – Inaki Van Der Cruyssen – Lenn D’haene, beheerst afgewerkt door Lenn (0-1). Even later moest Davy Joye redding brengen op een poging van Inaki Van der Cruyssen. De thuisploeg reageerde met een poging van ver van Lowie Pauwels die naast ging. Davy Joye verstuurde een sublieme inspeelpas naar Maarten Vanwymeersch maar de bezoekende goalie Roeland verhinderde de gelijkmaker.

De tweede periode startte met een Drongense aanval van Roeland, Ponjaert en Maes, waarop Davy Joye gepast reageerde. En kort daarna was op een dieptepas van Liam Prez goalie Joye gepast uit zijn doel gekomen om Lenn D’haene van zijn tweede doelpunt te houden. Ook aanvallend was Davy Joye uiteraard gevaarlijk. Vanuit zijn eigen doelgebied zag hij snel het lege Drongense doel, maar zijn poging strandde op de paal. Een schot van bezoeker Maxime Maes werd in corner verwerkt. Halfweg deze set kreeg Lowie Pauwels centraal een beetje vrijheid en die talmde niet om verwoestend uit te halen (1-1). Twee minuutjes later had Davy Joye een volley in petto op een afvallende bal. Zijn volley werd via de grond een onhoudbare botsbal (2-1). En het werd nog erger voor Drongen. Balverlies leidde tot een poging van Mathieu De Weirdt die ver van het doel werd afgeblokt door de bezoekende goalie Kevin Roeland, maar de bal caprioleerde alsnog in het lege Drongense doel (3-1). Op vijf minuten tijd was de wedstrijd ineens gekanteld. Drongen trok in de aanval en een knappe driehoek El Malqui – Ponjaert – Van Der Cruyssen werd nipt naast besloten. Stand halfweg: 1-3.

De bezoekers pakten uit met hoge pressing en de thuisploeg kreeg het moeilijk om uit te verdedigen. Ook in balbezit schakelde Drongen een tempo hoger. Dit leidde tot een strafschop voor de bezoekers na fout op Lenn D’haene. Maxime Maes zette de strafschop feilloos om (3-2). De Opeljongens hielden het tempo hoog onder impuls van een beresterke dirigent Liam Prez. Het werd zelfs een tijdje eenrichtingsminivoetbal. Maar Davy Joye hield zijn ploeg recht op pogingen van Maxime Maes, Inaki Van Der Cruyssen (2), Ilyas El Malqui (2) en Lenn D’haene. De vele reddingen hadden wel tot gevolg dat de bezoekers vier corners hadden verzameld. De cornerbal was een kolfje naar de hand van het duo Roeland – Van Der Cruyssen die de 4-4 stand op het bord bracht.

In de slotact ging Drongen op het zelfde elan verder. Inaki Van der Cruyssen noopte al snel Joye tot een nieuwe redding. In de vierde minuut speelde Liam Prez schitterend door naar Ilyas El Malqui die op snelheid even schitterend Lenn D’haene vrijspeelde die perfect afwerkte (3-4). Maar kort daarna leverde een schot van Davy Joye de derde corner op voor de thuisploeg. De bezoekers voelden de dreiging van de vierde corner en probeerden de voorsprong te vergroten. Op pas van Kevin Roeland trof Lenn D’haene het zijnet. Maar Maarten Van Wymeersch bezorgde Oudenaarde de verwachte vierde corner en daar wist het duo Joye – Pauwels wel raad mee (4-4 en dit werd ook de einduitslag).

“ Voetbal speel je met je hoofd, want de bal is vlugger dan je benen. ”