Opel Haeck Drongen boekt logische zege

Een gehavend Opel Haeck Drongen moest tegen Huize Goossens Appels, naast de langdurig gekwetsten Liam Prez en Quincy Ponjaert, nu ook de diensten missen van Kevin Roeland en Seppe Gantois wegens kwetsuren. Appels trad opnieuw aan met een zeer jeugdig team, weliswaar deze keer aangevuld met de routiniers Diego en Enzo Van Wingen.

Bij de bezoekers kwamen de Van Wingens direct in het stuk voor. Diego dwong onmiddellijk een corner af en aan de overzijde redde Enzo op een laag geplaatst schot van Ilias El Malqui. Even later bediende gelegenheidsgoalie Maxime Maes Inaki Van Der Cruyssen en diens schot werd afgeblokt met ook een corner voor Drongen tot gevolg. Na Drongens handspeI scoorde Diego Van Wingen van op de penaltystip de 0-1. Even later kwam de thuisploeg goed weg toen een sublieme poging van ver (buitenkant voet) van Diego Van Wingen op de paal strandde. Beide teams dreven hun corneraantal in de eerste periode nog op tot drie eenheden. Voor Appels tweemaal langs Diego Van Wingen en voor Drongen via Alandson Da Silva en Inaki Van Der Cruyssen.

In het begin van de tweede set leidde een vlotte combinatie Maes - Van Der Cruyssen – El Malqui tot de vierde Drongense corner. De cornerbal werd perfect omgezet door het duo Lenn D’haene – Inaki Van Der Cruyssen (1-1). De thuisploeg zette hoge druk op de Appelse verdediging en na balrecuperatie bediende Ilyas El Malqui in de vierde minuut Lenn D’haene die de 2-1 binnen prikte. Een schot van Alandson Da Silva zoefde rakelings langs de kruising. Maar op een counter van Diego Van Wingen moest Maxime Maes bij de pinken zijn. Wout Vertongen zorgde nadien voor de vierde bezoekende corner en met de cornerbal kenden Enzo en Diego Van Wingen geen probleem (2-2). In de 11e minuut werd de geïnfiltreerde Sven Nachtegaele foutief aangetikt met een strafschop tot gevolg. Ilyas El Malqui zette de penalty om (3-2).

De thuisploeg bleef de gevaarlijkste ploeg. Maar pogingen van Sven Nachtergaele (naast) en Alandson Da Silva (over) misten de goede richting. Aan de overzijde besloot ook Vertongen over doel. Drongen schakelde weer over naar hoge pressing en een schot van Inaki Van Der Cruyssen werd door Enzo Van Wingen puik in corner verwerkt. In de 6e minuut dwongen Lenn Dhaene en Inaki Van Der Cruyssen Diego Van Wingen tot balverlies en Ilyas El Malqui zette de 4-2 op het bord. Een minuutje later onderschepte Inaki Van Der Cruyssen de bal en trapte hij met veel gevoel de bal van ver perfect in het lege Appelse doel (5-2). Maar in dezelfde minuut wist Wout Vertongen met een laag schot in de hoek te milderen tot 5-3. Een knappe Drongense driehoek Da Silva - D’haene - Van Der Cruyssen belandde in het zijnet. In de 12e minuut herhaalde Inaki Van Der Cruyssen zijn kunststukje van even daarvoor en dropte hij de bal weer van ver perfect in het Appelse mandje (6-3). Maar in de laatste minuut strafte Wout Vertongen Drongens balverlies af en zette hij de 6-4 op het bord.

In de slotact viel er niet veel meer te beleven. Drongen monopoliseerde de bal en de bezoekers hadden geen zin in hoge druk zetten. De thuisploeg nam zijn momenten om toch eens door te duwen en dat leverde langs Ilyas El Malqui en Lenn D’haene respectievelijk de derde en vierde corner op. De Drongense cornerbal werd echter gemist. Ilyas El Malqui dwong daarna Enzo Van Wingen tot een knappe redding. Aan de overzijde bediende Diego Van Wingen op vrijschop de vrijstaande Enzo Van Wingen, maar Maxime Maes en de buitenkant van de paal brachten redding. In de 12e minuut legde Inaki Van Der Cruyssen (weer hij) op voorzet van Sven Nachtergaele de 7-4 eindstand vast.

In tweede nationale blijft Opel Haeck Drongen B knap presteren. Het team staat op een knappe tweede plaats in de rangschikking na een vlotte 9-2 zege tegen MVC Desselgem A.

“ Voetbal speel je met je hoofd, want de bal is vlugger dan je benen. ”