Erwetegem - Drongen: spektakelstuk eindigt op billijk gelijkspel

Het vierde gerangschikte Opel Haeck Drongen trok op vrijdag 7 januari naar het derde geklasseerde Erwetegem. Voor de eindejaarsbreak haalden de Drongenaars een puike 12 op 12 en de vraag die zich stelde was of de goede prestaties zich ook konden doorzetten in absolute topmatchen.

Coach Thierry Simoens was uitzonderlijk niet beschikbaar en moest zich eenmalig laten vervangen door  Danny Weytens en Eddy De Moor, het coachduo van weleer. Om deze reden kon uw verslaggever geen notities nemen en zal u het deze keer met een minder gedetailleerd verslag moeten doen. We kunnen wel al verklappen dat beide teams er een pracht van een wedstrijd van maakten. Normaliter zou dit een propagandamatch voor het minivoetbal zijn, maar dat vervelende coronabeest zorgt er voor dat er geen publiek kan worden toegelaten, dus weg propaganda.

Beide ploegen begonnen de wedstrijd aan een verschroeiend tempo en ook de technische hoogstandjes waren legio. De Drongenaars kwamen op voorsprong langs Lenn D’haene, perfect aangespeeld door Mica Meeuw (0-1). Maar de thuisploeg stelde vrij vlug gelijk na een sublieme aflegger van Jonathan Ulens naar Jani Van Der Eecken die kurkdroog afwerkte (1-1). Maar de bezoekers stelden weer orde op zaken en na een puike passeerbeweging van Ilias El Malqui bediende hij Lenn D’haene die de 1-2 op het bord zette. Even later rondde Ilias El Malqui zelf zijn actie af (1-3). Net voor de eerste rustpauze trof Mica Meeuw ook nog de binnenkant van de paal.

Na drie minuten in de tweede periode was de Drongense 1-3 voorsprong al omgebogen in een 4-3 achterstand. Jani Van Der Eecken en Mathieu De Weirdt schoten hun ploeg op gelijke hoogte. Onmiddellijk daarna toonde Kenneth Fouquet zijn klasse. Hij was zelf nog betrokken in een onderschepping van een Drongense aanval in het eigen doelgebied en schoof aan de overzijde een perfect uitgespeelde Erwetegemse counter magistraal binnen (4-3). In diezelfde set maakte Mathieu De Weirdt er zelfs 5-3 van.  Niet dat Drongen volledig werd weggespeeld. Inaki Van Der Cruyssen zag zijn poging via de onderkant van de lat en de paal afgestopt en net voor halfweg hadden de bezoekers de vierde corner beet, maar de cornerbal werd gemist. Ruststand halfweg: 5-3.

Na de knappe voorsprong voor Drongen na de eerste set betekende de ruststand halfweg een koude douche voor de bezoekers. Maar het team zat mentaal niet in zak en as en wou de scheve situatie rechtzetten. Al in de eerste minuut bediende Mica Meeuw zijn ploegmaat Ilias El Malqui en die bracht de bezoekers terug naar 5-4. Maar de thuisploeg antwoordde langs Kenneth Fouquet die Erwetegem weer een bonus van twee doelpunten bezorgde (6-4). Daar kon de Drongense captain Kevin Roeland geen vrede mee nemen en hij kogelde de 6-5 in de winkelhaak. En even later kon Lenn D’haene, na strafschopfout op Ilias El Malqui, van op de stip de 6-6 scoren.

Spanning troef dus bij het ingaan van de laatste set. Daarin zette Mica Meeuw de Drongenaars op voorsprong, nadat hij beheerst afwerkte (6-7). Maar ook Erwetegem liet dit niet zomaar gebeuren en na een enig mooie driehoek kon Mathieu De Weirdt zijn derde van de avond binnenleggen (7-7). Meer nog, na penaltyfout op Giovanni Delannoy, trapte Giovanni de strafschop zelf binnen (8-7). Nu mocht Drongen weer vol aan de bak en Alandson Da Silva zag zijn schot gestuit door de lat. De hoge pressing van Drongen kende succes en Mica Meeuw schoot de Drongenaars weer op gelijke hoogte (8-8). De thuisploeg had drie corners op het bord staan, maar de Drongenaars vingen de Erwetegemnaars hoog op en konden hen zo de eventuele kansen op een vierde corner ontnemen. Eindstand 8-8.

Zoals reeds eerder vermeld was dit een topmatch die naam waardig. Beide teams vonden dit ook een terechte uitslag, ook al is elk 1 puntje eigenlijk maar een karige verloning voor zo’n knappe match van beide ploegen. Ook scheidsrechter Mario De Thandt kon terugblikken op een puike wedstrijd.

Op vrijdag 14 januari vinden de 1/8 finales van de Beker van België plaats. Daarin neemt Opel Haeck Drongen het thuis op tegen competitieleider San Siro Deftinge, opnieuw een zware dobber.

“ Voetbal speel je met je hoofd, want de bal is vlugger dan je benen. ”