Nipte winst voor Opel Haeck Drongen

De Opelploeg nam het op vrijdag 1 oktober op tegen Domino Trappen Oudenaarde. Beide teams konden niet hun sterkste formatie opstellen. De vele kwetsuren zijn wellicht een typisch verschijnsel van de langdurige coronabreak. Voor de thuisploeg komt er, naast de vier gekwetsten van bij de seizoensaanvang, nog een groot verlies bij. Keeper Kenny Ramon moet omwille van zijn knieletsel de minivoetbalschoenen aan de haak hangen. Opnieuw een aderlating voor het reeds geteisterde Drongen, maar de grootste dupe is uiteraard de speler zelf. Bedankt dat je voor onze club speelde Kenny en steeds welkom!

De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd met een zeer bedrijvige Inaki Van Der Cuyssen. Na een combinatie met Alandson Da Silva zette Inaki goalie Brecht Van Cauwenberge al onmiddellijk aan het werk en in de vijfde minuut kon, na een strafschopfout op hem, Tommy Jacobs de score openen (1-0). Oudenaarde reageerde met een knap schot van Mathias Dujardin waarop Kevin Roeland redding bracht. Na Drongens balverlies in de 8e minuut bediende Ken Casieris Bart Polet die de 1-1 binnenschoof. Maar amper drie minuten later stond het al 3-1 voor de thuisploeg. Ilias El Malqui was tweemaal de afwerker, eerst na een driehoek met Jacobs – Van Der Cruyssen en daarna na een combinatie met Jacobs en Van Peteghem.

In de tweede periode kon Ken Casieris snel milderen tot 3-2, opnieuw na Drongens balverlies. De Opelploeg verzamelde intussen drie corners, maar nog maar eens balverlies leidde tot de 3-3. Het was Kjell Van der Haeghen die met een mooie verre lob de bal in het Drongense mandje deponeerde. In de 11e minuut bezorgde Kevin Roeland de thuisploeg de vierde corner en het duo Roeland – Jacobs zette de schepcorner om (4-3). En toch ging men rusten met een gelijke stand. Robin Martens nam een afvallende bal succesvol op de slof (4-4).

De Drongenaars bleven in het zelfde bedje ziek. Na balonderschepping dropte Bart Polet van ver de bal in het lege Drongense doel (4-5) en in de 6e minuut zette het duo Van Cauwenberge – Van der Haeghen een rechtstreekse cornerbal om (4-6). De thuisploeg schakelde een tempo hoger en zette ook hoge pressing. In vijf dolle minuten stoomde Drongen van een 4-6 achterstand naar een 7-6 voorsprong. Eerst zette Tommy Jacobs een strafschop om na penaltyfout op Inaki Van Der Cruyssen (5-6). Daarna werd een driehoek El Malqui – Da Silva – Van der Cruyssen door laatstgenoemde puik afgerond achter het steunbeen (6-6). En tot slot rondde Alandson Da Silva een vlotte actie van Kevin Roeland en Ilias El Malqui af met een knap geplaatst schot (7-6). Tussendoor moest Kevin Roeland wel redding brengen op een schot van Casieris en trof Polet de lat.

De laatste set werd aangevat met een 7-6 voorsprong voor Drongen, maar de thuisploeg koos om op zoek te gaan naar een veiliger marge. Inaki Van Der Cruyssen was bij momenten een gesel voor de bezoekers. Maar Brecht Van Cauwenberge kon zijn netten schoon houden op pogingen van zowel Inaki Van der Cruyssen als Ilias El Malqui. Vijf minuten voor het einde leidde Drongens balverlies nog maar eens tot een tegengoal (7-7). Drongen behaalde onmiddellijk daarna de derde corner en ging uiteraard op zoek naar de vierde. Eén minuut voor affluiten bezorgde Kevin Roeland Drongen deze belangrijke corner. Het duo Roeland – Jacobs bleef de spanning de baas en zo wonnen de Opelboys nipt met 8-7.

“ Voetbal speel je met je hoofd, want de bal is vlugger dan je benen. ”