Erwetegem slaat Drongen K.O. in laatste vijf minuten

Opel Haeck Drongen ontving op de openingsspeeldag van de competitie Indulek Kelderke Eretegem, een topkandidaat voor de play-offs.

De bezoekers startten het best en realiseerden halfweg de eerste periode al een 0-2 voorsprong langs Ulens (rechtstreekse schepcorner) en Mathieu De Weirdt. De thuisploeg kon milderen met een goal van Kevin Roeland, zodat een eerste keer kon gerust worden met een 1-2 stand op het scorebord.

Drongen werd gevaarlijker en scoorde met een strakke plaatsbal van Alandson Da Silva (2-2). Diezelfde Da Silva kende pech toen hij, na een 1-2 actie El Malqui – Jacobs, zijn harde knal op de onderkant van de lat zag uiteenspatten. In de 9e minuut hadden de bezoekers hun vierde corner beet en voor het duo Fouquet – Ulens vormde de schepcorner geen enkel probleem (2-3). Even later dreef Ulens met een pegel de score nog op (2-4). Net voor halfweg was een mooie driehoek Ramon – Jacobs – Van der Cruyssen goed voor de 3-4 ruststand.

In de derde set was Drongen dreigender. Dat leverde vier corners op. De schepcorner werd in de 9e minuut feilloos omgezet door het duo Roeland – Jacobs (4-4). Aan het einde van dit quarter bracht goalie Kenny Ramon met een laag grondscherend schot de Opeljongens op voorsprong (5-4).

Zoals vaak zou alles beslist worden in de slotact. In de 6e minuut bracht Ulens op ontsnapping met een kanonbal de bordjes gelijk (5-5). Vijf minuten voor het einde kon, terug op schepcorner, het duo Fouquet – Ulens de bezoekers weer aan de leiding brengen. In de slotfase kon de aalvlugge en efficiënte Ulens (goed voor zes treffers) de score nog opdrijven (5-7). Thuisspeler Kevin Roeland trof nog de lat, maar Mathieu De Weirdt kon met een verre bal in het lege Drongense doel de 5-8 eindstand vastleggen.

“ Voetbal speel je met je hoofd, want de bal is vlugger dan je benen. ”