Drongen speelt sublieme wedstrijd en wint overtuigend

Opel Haeck Drongen trok op vrijdag 11 maart naar Mini Sint-Gillis-Waas. De blauwwitten hebben in competitie thuis nog maar amper enkele puntjes verloren en konden de Drongenaars nog bedreigen voor het play-off-ticket.

Beide teams maakten er een snelle wedstrijd van met vlotte balwisselingen. De eerste poging kwam er al direct langs thuisspeler Koen De Wilde die van ver naar de lege Drongense kooi mikte maar naast besloot. Na acties opgezet door Ilias El Malqui vonden zowel Mica Meeuw als Alandson Da Silva goalie Floris Prinsen op hun weg. Aan de overzijde moest Kevin Roeland tweemaal redding brengen op schoten van Koen De Wilde. Even later opende Drongen de score. Na een mooie combinatie Ilias El Malqui – Lenn D’haene kon Mica Meeuw worden bereikt die de 0-1 rustig binnen prikte. Maar de reactie van de thuisploeg kwam er snel. Bram Mennes trof de bovenkant van de lat en na een geharrewar voor het Drongense doel dwarrelde de bal pardoes in doel (1-1).

Het eerste gevaar in de tweede set kwam van Ilias El Malqui maar zijn poging werd in corner verwerkt. Aan de overzijde stond Kevin Roeland pal op schoten van Verstraeten en De Moor. Maar Floris Prinsen moest niet onderdoen voor zijn overbuur. Hij redde puik op een vlotte 1-2-combinatie El Malqui - D’haene – El Malqui. Het was een aangenaam kijkstuk met kansen aan beide zijden. Roeland redde tweemaal op schoten van Bo De Moor en Floris Prinsen hield Lenn D’haene van een Drongense voorsprong. Die voorsprong kwam er een minuutje later wel na een snelle omschakeling via Levi Schack, Ilias El Malqui en tenslotte Lenn D’haene die puik afwerkte (1-2). De bezoekers maakten er na een knappe aanval nog voor halfweg 1-3 van. Lenn D’haene lokte zijn tegenstander mee en Kevin Roeland stuurde Ilias El Malqui in het straatje die perfect afwerkte.

Na de kampwissel zagen we onmiddellijk een prachtige actie van Alandson Da Silva die voor doel de mee opgerukte Lenn D’haene bediende maar Lenn trof de paal. Sint-Gillis-Waas had de vierde corner te pakken na een schot van Bo De Moor. De schepcorner was een klein kunstje voor het duo Floris Prinsen – Koen De Wilde (2-3). En toen even later De Wilde doorspeelde naar Mennes redde de bezoekende keeper Roeland. Een combinatie Meeuw – El Malqui leverde ook Drongen de vierde corner op. De schepcorner werd perfect omgezet door het duo Kevin Roeland – Alandson Da Silva (2-4). Van dan af maakten de bezoekers met knap samenspel de bal bijna ongrijpbaar. Thuiskeeper Floris Prinsen verhinderde op pogingen van El Malqui, D’haene en Da Silva een grotere voorsprong en werd ook tweemaal bijgestaan door de paal.

De thuisploeg probeerde het in de slotact met hoge pressing, maar de Drongenaars kwamen daar goed onderuit. Roeland maakte een schot van Louis Thyssen onschadelijk en aan de overzijde deed Prinsen hetzelfde op een schot van Mica Meeuw. De bezoekers lieten mooi minivoetbal zien met snelle omschakelingen. Een eerste driehoek Ilias El Malqui – Mica Meeuw – Lenn D’haene leverde de 2-5 op en een tweede schitterende driehoek (alles in één tijd) van dezelfde drie tenoren zorgde voor de 2-6. Deze keer was Mica Meeuw de afwerker. Een poging van ver van Kevin Roeland naar het lege thuisdoel strandde op de paal. Maar een nieuwe driehoek van Meeuw – D’haene – El Malqui was van een hoog technisch vernuft. De manier waarop Lenn D’haene de assist leverde en Ilias El Malqui achter het steunbeen afwerkte… daarvoor kom je naar het minivoetbal kijken! (2-7). Het laatste woord was voor Levi Schack. Hij werd na onderschepping foutief gehinderd, maar scheidsrechter Jens Wauters paste perfect de voordeelregel toe en zo kon Levi ook zijn doelpuntje voor Opel Haeck Drongen meepikken. Eindstand: 2-8.

Met 8 punten voorsprong op de naaste achtervolger en nog 9 punten te verdienen is Opel Haeck Drongen nog niet mathematisch zeker van de play-offs, maar met nog drie thuiswedstrijden op het programma twijfelt niemand bij Drongen nog aan het play-off-ticket. Coach Thierry Simoens en de spelersgroep mogen fier zijn om, na een moeilijke competitiestart met veel kwetsuren en onbeschikbaarheden, nu reeds met een gerust gemoed het einde van de reguliere competitie te kunnen afwerken. Proficiat aan de hele sportieve groep!


“ Voetbal speel je met je hoofd, want de bal is vlugger dan je benen. ”

- Johan Cruyf -