Drongen - Appels: spannende match met billijk resultaat

Opel Haeck Drongen nam het op vrijdag 25 september thuis op tegen Huize Goossens Appels. Drongen trad aan met Kenny Ramon (vorig seizoen Appels) en bij Appels stonden Michael Ingels en Jordy Wauters (beiden ex-Drongen) aan de aftrap.

Beide teams maakten er een open wedstrijd van. Het was Michael Ingels die op aangeven van Mohamed Zarzour de score opende met een heel mooie treffer (0-1). Het moet wel gezegd dat beiden te veel ruimte kregen van de Drongense verdedigers. De thuisploeg koos volop voor het offensief, maar ook de bezoekers lieten zich niet onbetuigd. Thuisspelers Kenny Ramon had pech toen zijn prachtschot via de onderkant van de lat niet in doel verdween. Maar even later werd een driehoek Ramon – Meeuw –Roeland door laatstgenoemde wel succesvol afgerond (1-1). Aan de overzijde noopte Nicolas Arbyn thuisgoalie Kenny Ramon tot een redding. Reeds in het eerste kwart had Drongen al vier corners verzameld, maar de schepcorner werd gemist en zo dus ook de kans om met een voorsprong een eerste keer te gaan rusten.

In het begin van de tweede periode zag Jordy Wauters zijn punter gered door Ramon. Aan de overzijde infiltreerde Kenny Ramon knap en bediende hij Mike Desmet die beheerst afwerkte (2-1). Maar onmiddellijk daarna sloeg Appels terug. Een strakke lage voorzet van Diego Van Wingen werd aan de tweede paal door Jordy Wauters in doel verwerkt (2-2). Maar ook Drongen reageerde direct met een combinatie langs Mica Meeuw, Inaki Van der Cruyssen en Mike Desmet die de Drongenaars weer op voorsprong bracht (3-2). De thuisploeg was aan een sterke periode bezig en probeerde de voorsprong te vergroten. Inaki Van der Cruyssen schakelde knap de bezoekende goalie Enzo Van Wingen uit, maar kon net niet binnentikken en op een schot van Kevin Roeland brachten Enzo Van Wingen en de paal redding. Net voor halfweg leidde Drongens balverlies tot de 3-3 ruststand. Jordy Wauters schoof het geschenk van ver in het lege Drongense doel.

Op een poging van Tommy Jacobs en verrassende overstap van Kevin Roeland was Enzo Van Wingen bij de pinken. En kort daarna trof diezelfde Van Wingen via de paal en het been van de Drongense keeper raak (3-4). Een haakfout op de doorgebroken Mica Meeuw leverde Drongen een strafschop op, die door Tommy Jacobs werd omgezet (4-4). Huize Goossens Appels nam echter opnieuw de leiding via schepcorner van Mohamed Zarzour en Diego Van Wingen (4-5). Een mooie actie van de thuisploeg langs Ramon en D’haene kon voor doel door Roeland net niet worden binnengetikt en een poging van diezelfde Roeland naar het lege Appelse doel miste iets te weinig kracht en kon nog net voor de lijn worden ontzet. Ruststand na drie sets: 4-5.

Een knap schot van Kenny Ramon werd door zijn overbuur Enzo Van Wingen gered. Kort daarna speelde Tommy Jacobs Mike Desmet aan die met een kattenpootje perfect afwerkte en zijn derde goal van de match liet aantekenen (5-5). Diego Van Wingen dwong Kenny Ramon tot een puike redding. Aan de overzijde trof Mike Desmet de paal en in de herneming besloot Mica Meeuw naast. Zo werd de eindstand 5-5.

Een correcte uitslag waarbij beide teams zich moeten tevreden stellen met een puntje. We vermelden ook nog graag de sterke prestaties van beide goalies die zowel verdedigend als aanvallend hun steentje bijdroegen. En niet te vergeten: een goede eerste wedstrijd voor Mike Desmet in de kleuren van Drongen, bekroond met drie doelpunten.


“ Onze club bereidt zich volop voor op het minivoetbalseizoen 2021/2022 en hoopt dat de competitie in september veilig kan worden opgestart.
Volg goed de opgelegde coronaregels en hou jullie gezond! ”