Opel Haeck Drongen wint knap bij kampioen Deftinge

De verplaatsing naar kampioen San Siro Deftinge op vrijdag 21 oktober betekende voor Opel Haeck Drongen de start van een zeer moeilijk drieluik. Na Deftinge volgen twee thuiswedstrijden tegen de huidige twee leiders, respectievelijk Elsegem en Erwetegem.

Drongen eiste van bij de start het balbezit op en dat resulteerde in een eerste mooie driehoek van Inaki Van Der Cruyssen, Lenn D’haene en Ilyas El Malqui, wiens schot door Robin Desprets werd gepareerd. Aan de overzijde bestookte Jorn Houck Kevin Roeland maar ook hij gaf geen krimp. Op nogmaals een schot van Ilyas El Malqui moest Desprets redding brengen en weer aan de andere kant ging een dropballetje van Robin Dujardin over doel. De bezoekers kwamen goed weg toen Brecht Van De Wattijne, na onderschepping, van halfweg het terrein de bal naast het lege doel deponeerde. Maar dit was maar uitstel, want kort daarna rondde Brecht Van De Wattijne een snelle counter af (1-0). Daarna toonde Robin Desprets nog maar eens dat hij een sterke goalie is. Eerst maakte hij een actie Maxime Maes – Lenn D’haene onschadelijk en daarna hield hij in dezelfde fase zijn netten schoon op pogingen van Kevin Roeland en Maxime Maes. Maar ook hier was het maar uitstel, want net voor de eerste rustpauze toverden de bezoekers een prachtige combinatie Liam Prez – Quincy Ponjaert – Lenn D’haene uit hun hoed. De snel uitgevoerde actie werd door Lenn D’haene afgewerkt (1-1).

In de tweede set bleven beide goalies sterk acteren. Een actie Liam Prez – Maxime Maes werd door Desprets gered. Dat deed hij nogmaals op een kogel van Kevin Roeland. Aan de overzijde had ook Kevin Roeland een knappe safe in huis op een lage harde knal van Stef Du Seuil. Maar weer Desprets hield Maxime Maes van een Drongense voorsprong. Op een doorbraak van Du Seuil op rechts ging zijn poging gevaarlijk nipt voorlangs. Na doorsteekpas van Kevin Roeland vond ook Ilyas El Malqui Desprets op zijn weg. Al deze geredde aanvalsgolven leverde een 2-3 stand in de corners op. Kort daarna bezorgde Kevin Roeland Drongen de vierde corner. De cornerbal werd succesvol omgezet door het duo Kevin Roeland – Inaki Van Der Cruyssen (1-2). Een grotere bezoekende voorsprong kwam er net niet toen een actie van Inaki Van Der Cruyssen, Maxime Maes en Quincy Ponjaert op de paal strandde. Stand halfweg: 1-2.

De bezoekers speelden een bijzonder sterk derde kwart. Eerst was er een knap schot van Kevin Roeland en dito redding van Desprets. Daarna trof Lenn D’haene de dwarslat. Met een fantastische ingeving van Lenn D’haene (hakje) zette hij Ilyas El Malqui alleen op weg naar doel, maar weer geraakte men niet voorbij het blok Desprets. Even later konden we zelfs van een miraculeuze redding spreken toen diezelfde Desprets de bal uit zijn doel ranselde na een enig mooie Drongense combinatie Prez – D’haene – Van Der Cruyssen. Ook op een vrijschop van Kevin Roeland stond Desprets op de goede plaats. Op een passeerbeweging van Quincy Ponjaert moest Desprets foutief ingrijpen met een rechtstreekse cornerbal tot gevolg. Het duo Roeland – Van Der Cruyssen kweet zich opnieuw van deze taak (1-3). Met deze stand werd een laatste keer gerust.

De bezoekers lieten zich uiteraard niet zomaar naar de slachtbank leiden. Maar na een Drongense actie van Liam Prez prikte Quincy Ponjaert de bal maar nipt naast de Deftingse kooi. Aan de overzijde bezorgde Brecht Van de Wattijne de thuisploeg de derde corner. Deftinge ontwikkelde druk maar het Drongense regisseursduo Prez-D’haene was outstanding! De snel teruggekeerde Maxime Maes onderschepte de bal en plaatste van op de eigen helft de bal perfect in doel (1-4). Jens Vandepontseele trof vanuit een scherpe hoek de buitenkant van de paal. Op een nieuwe Deftingse aanval langs Brecht Van De Wattijne bracht Kevin Roeland redding. De thuisaanhang appelleerde voor handsbal, maar de scheidsrechter oordeelde dat de bal niet op de stip moest. Stef Du Seuil trof nog de lat waarna de thuisploeg ook de vierde corner beet had. Het duo Houck – Schoukens klaarde de klus (2-4). Desprets had het laatste woord en redde nog op pogingen van Liam Prez en Inaki Van Der Cruyssen. Eindstand: 2-4.

Een mooie en verdiende overwinning voor Opel Haeck Drongen en een goed begin van het drieluik!


“ Voetbal speel je met je hoofd, want de bal is vlugger dan je benen. ”

- Johan Cruyf -