Drongen wint in Appels in de slotminuten

Een verplaatsing naar Appels is een jaarlijkse traditie omdat beide teams al heel wat jaren in de hoogste afdeling van het minivoetbal vertoeven. Deze keer ging de match niet door in sporthal van Appels, maar wel in die van Sint-Gillis Dendermonde. De wedstrijd was ook een blij weerzien met Michael Ingels, Kevin Kesteloot, Sven Smekens en Jordy Wauters, vier spelers van Huize Goossens Appels die meerdere seizoenen het shirt van Opel Haeck Drongen droegen.

De eerste spelperiode werd gekenmerkt door voorzichtigheid en er vielen maar weinig open doelkansen te noteren. De bezoekers namen het meeste initiatief en dat leidde tot pogingen van Alandson Da Silva (redding Enzo Van Wingen) en Ilias El Malqui (over doel). De thuisploeg hield alles goed gesloten en probeerde het vooral met pogingen van ver naar het lege Drongense doel. Deze tactische keuze leverde nog het meeste gevaar op. Michael Ingels mikte over doel en de bezoekende goalie Kenny Ramon moest heel attent reageren op een poging van ver van Diego Van Wingen. Keeper Enzo Van Wingen was het dichtst bij de openingstreffer. Hij zag zijn knap schot echter op de paal strandden. Zo werd er een eerste keer gerust met een brilscore op het scorebord.

In het begin van de tweede set had diezelfde Enzo Van Wingen weer pech toen hij terug de paal trof. Drongen reageerde eerst met een snelle uitbraak van Thiemen Hoste die foutief werd afgestopt. Daarna zag Kenny Ramon zijn schot gepareerd door zijn overbuur Enzo Van Wingen en knalde Kevin Roeland op de paal. In de tiende minuut viel het eerste doelpunt. Michael Ingels werd voor doel aangetikt met een logische penalty tot gevolg. De strafschop was een kolfje naar de hand van Jordy Wauters (1-0). Net voor halweg moest Kenny Ramon nog redding brengen op weer een schot van Enzo Van Wingen. Ruststand: 1-0.

Na de kampwissel legden de Drongenaars langs Ilias El Maqui en Inaki Van Der Cruyssen een mooie 1-2-actie op de mat, maar de thuiskeeper hield zijn netten schoon. Na corners van Inaki Van Der Cruyssen en Kevin Roeland hadden de Opelboys vier corners verzameld. De schepcorner werd feilloos omgezet door het duo Kevin Roeland – Tommy Jacobs (1-1). Jordy Wauters zag zijn poging gered en aan de overzijde schoot Kevin Roeland uit zijn sloffen (redding Van Wingen en tweemaal nipt naast).

De laatste spelperiode werd aangevat met een 1-1 stand, maar daar kwam snel verandering in. Diego Van Wingen scoorde met een afgeweken bal op vrijschop. Een lucky goal, maar wel een belangrijke die de thuisploeg weer op voorsprong bracht. Maar Drongen kon vlug tegenscoren. Een knappe aanval Da Silva – Roeland – El Malqui werd door Alandson Da Silva puik afgerond (2-2). De wedstrijd kon beide richtingen uit. Sven Smekens bezorgde de thuisploeg de derde corner en de Drongense keeper Ramon moest op de lijn redden. Aan de overzijde moest tweemaal een schot van Kevin Roeland in corner worden verwerkt. Da Silva toonde zich gevaarlijk en op een mooie aanval vond hij vier minuten voor het einde Ilias El Malqui die de Drongenaars op voorsprong bracht (2-3). De buit was nog niet binnen voor de bezoekers want Appels zocht naar de vierde corner, maar na balonderschepping ging Da Silva alleen op Enzo Van Wingen af die hij omspeelde en puik de 2-4 binnenschoof. In de slotseconden had Appels dan toch de vierde corner te pakken en kon Jordy Wauters de 3-4 eindstand op het bord zetten.

Vorige week verloren de Drongenaars in de laatste vijf minuten en deze keer trokken ze in de slotfase het laken naar zich toe in een match die alle kanten uitkon. Het werd geen hoogstaande wedstrijd tussen twee ploegen die elkaar door en door kennen. Beide teams moeten ongetwijfeld nog groeien tijdens deze competitie.

“ Voetbal speel je met je hoofd, want de bal is vlugger dan je benen. ”