Gehavend Drongen verliest op Nazareth

De Drongense Opelploeg mist al van voor aanvang van de competitie de gekwetsten Mica Meeuw, Kenneth Weytens, Mike De Smet en Levi Schack. Vorige week moest goalie Kenny Ramon wegens knieproblemen de minivoetbalschoenen definitief aan de haak hangen en op vrijdag 8 oktober werd sterkhouder Tommy Jacobs geopereerd aan een acute appendicitis. Pech blijft Drongen blijkbaar achtervolgen en daar bovenop werd gisteren weer Lenn D’haene gemist wegens veldvoetbalverplichtingen. Er zijn dus betere omstandigheden om naar HL Nazareth af te reizen.

De eerste periode werd gekenmerkt door veel schoten op doel waarin Jeffrey Bradt (Nazareth) en Kevin Roeland (Drongen) hun kunnen moesten tonen. Dit leidde tot een resem corners waardoor beide teams al in de eerste dertien minuten hun schepcorner mochten nemen. Voor de thuisploeg scoorde het duo Bradt – Pieters de 1-0 en voor de bezoekers mochten Kevin Roeland en Maarten Melkebeke de bordjes gelijk zetten (1-1).

Drongen kwam in het begin van de tweede set op voorsprong na een mooie driehoek Ilias El Malqui – Inaki Van Der Cruyssen – Nicolas Van Peteghem (1-2). Kort daarna vond Alandson Da Silva met een prachtpass Nicolas Van Peteghem, maar Jeffrey Bradt redde knap. Aan de overzijde waren sublieme reddingen nodig van Kevin Roeland op eerst een lage knal van Jeffrey Bradt en daarna op een poging van Nour-Eddine El Malqui. Op een voorzet van Maxime Pieters werkte Jochen Van Wambeke achter het steunbeen mooi af (2-2).

Na de kampwissel was eerst Drongen het gevaarlijkst. Na een actie van Ilias El Malqui trof Alandson Da Silva de paal. Even later was een combinatie Da Silva – Van Der Cruyssen – El Malqui wel raak (2-3). De thuisploeg haalde via Pieters de vierde corner binnen en dat was opnieuw een kolfje naar de hand van Bradt en Pieters (3-3).

Drongen kwam in de slotact goed weg toen Frederic De Vogelaere naast besloot en even later Jonah Wymeels de binnenkant van de paal op zijn weg vond. Drongen had zich ondertussen niet onbetuigd gelaten en had via Van Peteghem en Van Der Cruyssen het corneraantal op 3 gebracht. De bezoekers gingen echter niet goed om met het zoeken naar de belangrijke vierde corner. De thuisploeg daarentegen was doeltreffender. Drie minuten voor affluiten chipte Jonah Wymeels van dichtbij de bal heel knap over de Drongense goalie in doel (4-3). Drongen slaagde er niet in de vierde corner af te dwingen en in de slotseconden legde Van Wambeke de 5-3 eindstand vast.

In een evenwichtige partij die bijgevolg naar beide zijden kon kantelen was de thuisploeg efficiënter. Volgende week speelt Opel Haeck Drongen de topper van de 1/16 finale van de Beker van België tegen MVC Ronse. Afspraak op vrijdag 15 oktober om 21u in de Drongense sporthal Keiskant. Iedereen van harte welkom!

“ Voetbal speel je met je hoofd, want de bal is vlugger dan je benen. ”