Minivoetbalclub Opel Haeck Drongen houdt de punten thuis

Minivoetbalclub Opel Haeck Drongen had vrijdag weer een druk programma in de Drongense sporthal Keiskant. Om 20 uur nam de Drongense C-ploeg het op tegen Mini Rhode Merelbeke. De selectie van coach Sacha Dierckx bestond uit Arne Bradt, Ruben Thoorens, Kobe Lambert, Thibaux Van De Gehuchte, Matissse Begyn en Xanthi Ego en had de gemiddelde leeftijd van amper 17,2 jaar. De youngsters wonnen verdiend van MR Merelbeke met 7-5 en prijken met een 15 op 15 heel mooi aan de leiding in vierde klasse.

Om 21 uur was het de beurt aan de eerstenationalers met de wedstrijd Opel Haeck Drongen – Mini Sint-Gillis-Waas. De bezoekers trokken een defensieve gordel op en loerden op de counter. De thuisploeg acteerde aanvankelijk te traag en kon het blok niet ontwrichten. Bram Mennes gaf Drongen een eerste verwittiging toen zijn poging van ver op de paal strandde. En kort daarna was, na onderschepping, zijn nieuwe poging van ver wel raak (0-1). Op een Drongense actie Desmet – Van Der Cruyssen – Desmet bracht Floris Prinsen redding. Kort daarna trof thuisspeler Kevin Roeland de paal en werd een snelle driehoek Ramon – Roeland – Meeuw naast besloten. Na een nieuwe onderschepping ging Bram Mennes weer aan de haal en werkte hij van op links perfect af (0-2). Zo ging men een eerste keer rusten en bovendien hadden de bezoekers ook al drie corners op de teller staan.

Coach Thierry Simoens wist wat er zijn team te doen stond en Drongen duwde dan ook onmiddellijk het gaspedaal in. Een knappe punter van Kevin Roeland werd door Prinsen gered. Tommy Jacobs rondde zijn mooie passeerbeweging af met een bal op de dwarslat. Een Drongens doelpunt kon niet lang meer uitblijven en in de vierde minuut kogelde Kevin Roeland van op links de 1-2 stand op het bord. Een schot van bezoeker Bo De Moor scheerde de paal en even later was de vierde corner van Sint-Gillis-Waas een feit. Het duo Prinsen – De Wilde klaarde de schepcornerklus (1-3). Maar nog voor halfweg zette Kenny Ramon van op links strak voor en de goed gevolgde Lenn D’Haene prikte aan de tweede paal binnen (2-3).

Na de kampwissel werd de Drongense remonte verder gezet. Een combinatie Mica Meeuw – Kevin Roeland belandde in het zijnet. Na vier minuten stonden de bordjes gelijk, na samenspel van Mica Meeuw, Inaki Van Der Cruyssen en Tommy Jacobs die de 3-3 scoorde . Aan de overzijde was Kevin Roeland attent op een schot van Jeroen De Mol. Drongen had intussen via Inaki Van Der Cruyssen drie corners verzameld en even later zette Mica Meeuw, na een mooie combinatie met Kevin Roeland, de thuisploeg voor het eerst op voorsprong (4-3). Aan het eind van de derde set bezorgde Lenn D’Haene Drongen de vierde corner. De schepcorner werd door het duo Lenn D’Haene – Tommy Jacobs omgezet (5-3).

In de slotact monopoliseerde Drongen de bal en konden de bezoekers maar uitzonderlijk voor gevaar zorgen. Toch trof Koen De Wilde de buitenkant van de paal. De thuisploeg zag een knappe actie Tommy Jacobs – Inaki Van Der Cruyssen miraculeus en met een flinke dosis geluk gered door Floris Prinsen. Een nieuwe listige poging van Inaki Van Der Cruyssen naar het lege doel ging niet zo ver naast. Maar het slotakkoord nam Tommy Jacobs voor zijn rekening. Na onderschepping draaide hij de bal van ver heel mooi in het bezoekende doel. Eindstand: 6-3.

Om 22 uur stond de wedstrijd Opel Haeck Drongen B – Terrasdecor Kassani Elsegem geprogrammeerd. De jonge Drongense tweedeklasser betaalt logischerwijze leergeld in deze kwaliteitsvolle reeks en moest het voorlopig stellen met één overwinning in Nazareth. Elsegem miste vorig seizoen op een haar de promotie naar eerste nationale en dus stond de thuisploeg voor een heel moeilijke opdracht. De thuisploeg kon deze keer wel rekenen op twee routiniers om het jonge geweld te leiden. De wedstrijd zat lang op slot en halfweg stond slechts 1-1 op het bord. Maar in de derde en vierde set werd aan een heel hoog tempo gespeeld en zette de thuisploeg met attractief minivoetbal een 7-1 tussenstand op het bord. In de laatste vijf minuten konden de bezoekers nog milderen tot een 7-3 eindstand. Puike overwinning voor de jongens van coach Walter Maebe!

“ Voetbal speel je met je hoofd, want de bal is vlugger dan je benen. ”