Maxime Maes loodst Opel Haeck Drongen naar de kwartfinales van de beker

Op vrijdag 6 januari stonden in het minivoetbal de 1/8 finales van de Beker van België geprogrammeerd. In de Drongense sporthal Keiskant stonden de eerstenationalers Opel Haeck Drongen en AZ’77 Maldegem tegenover elkaar.

Beide ploegen begonnen met open vizier aan de match. Maldegem legde enkele vlotte combinaties op de mat en dat leverde langs Keanu Van Rentergem twee corners op. Maar nadat Maxime Maes de bal had onderschept, vond hij met een trap van ver perfect de weg naar het Maldegemse lege doel (1-0). In de 8e minuut werd de score verdubbeld na een snelle combinatie van Kevin Roeland, Ilyas El Malqui en Lenn D’haene die de bal in de winkelhaak prikte (2-0). Kort daarna werd Drongens balverlies genadeloos afgestraft door Arne De Smet die de bal mooi onder de lat binnenknalde (2-1).

In de eerste minuut van de tweede set werd het Maldegemse corneraantal opgedreven naar 3 eenheden via Joshi Hertschap. Alandson Da Silva zag zijn poging knap gered door de bezoekende goalie Jacobs. Maar ook het Drongense sluitstuk Roeland moest knap redding brengen op een kogel van Arne De Smet. Maxime Maes had weer een Maldegemse inspeelpas goed gelezen en ging zijn kans van ver, maar deze keer zonder succes. Aan de overzijde zorgde Mathias Cordonnier voor de vierde bezoekende corner. Het duo Hertschap – Jacobs kende geen probleem met de cornerbal (2-2). Dit was ook de ruststand halfweg.

Twee Drongense aanvallen strandden telkens bij Tommy Jacobs, die het tweemaal van ver probeerde. De eerste poging ging naast de lege Drongense kooi, maar de tweede was wel knap raak (2-3)! Drongen probeerde de bakens te verzetten en dat leverde via Kevin Roeland en Maxime Maes resp. de tweede en derde corner op. Maar het aanvalsspel hield ook risico’s in en na balrecuperatie trapte Joshi Hertschap Maldegem op een 2-4 voorsprong. Een Drongense actie van Maxime Maes en Ilyas El Malqui werd gered, maar dat leverde de vierde corner op. Het duo Kevin Roeland – Inaki Van der Cruyssen wist op cornerbal te milderen tot 3-4. Aan het einde van de derde periode moest Roeland nog redding brengen op een knal van Van Rentergem en daarmee hadden de Maldegemnaars niet allen een 3-4 voorsprong maar ook drie corners op het scorebord staan. Een benijdenswaardige uitgangspositie!

Er was dus nog heel wat werk aan de winkel voor Coach Thierry Simoens en zijn team om alsnog te scheve situatie recht te trekken. Drongen trok alle registers open, maar kwam goed weg toen een scherpe Maldegemse counter via Luigi Cools en Joshi Hertschap voor doel niet werd afgerond. Na een knappe uitbraak van Maxime Maes en samenspel met Lenn D’haene, schoot Maxime de 4-4 op het bord. En toen in de daaropvolgende minuut Kevin Roeland op rechts Maxime Maes aanspeelde, zorgde Maxime al voor de 5-4 voorsprong voor Drongen. En na een nieuwe onderschepping en raid van Maxime Maes (wie anders?) werkte Maxime met een knappe beweging ook nog perfect af (6-4). Maar een met grondscherend schot bracht Keanu Van Rentergem de Maldegemnaars terug in de match (6-5). In een knotsgek slot redde Jeffrey Berwouts op een poging van Lenn D’haene, maar even later resulteerde een combinatie Maxime Maes – Ilyas El Malqui – Inaki Van Der Cruysen in een 7-5 stand. Maar toen Arne De Smet de vierde Maldegemse corner liet optekenen, werd de cornerbal opnieuw feilloos omgezet door het duo Hertschap – Jacobs (7-6). Maldegem zag nog een poging van Jeffrey Berwouts gered door Roeland en de paal. Uiteindelijk legde Ilyas El Malqui, na een puike inspeelpas van Kevin Roeland, de 8-6 eindstand vast.

Maxime Maes was ontegensprekelijk “de man van de match”! Hij leidde zijn ploeg naar de kwartfinales, waarin Drongen op vrijdag 24 februari naar Nazareth trekt om het op te nemen tegen thuisploeg Hard Labeur Nazareth.

“ Voetbal speel je met je hoofd, want de bal is vlugger dan je benen. ”