Maldegem en Drongen delen de punten

In de openingsfase had Drongen het meeste balbezit en het zette heel wat aanvalsacties op. Dit resulteerde in schoten van Ilias El Malqui (2) en Nicolas Van Peteghem (2), maar telkens redde Gert-Jan Lameire knap. De thuisploeg lonkte vooral op de counter met de snelle Emmanuel Donkor, maar diens poging werd door de bezoekende goalie Kevin Roeland onschadelijk gemaakt. Vanuit hun verdedigende stelling gingen de Maldegemnaars driemaal hun kans van ver naar het lege Drongense doel, maar ze vonden niet de goede richting. Zo was er nog een blanco score bij de eerste rustpauze.

In een matige tweede set ging een poging van bezoeker Mica Meeuw rakelings naast het lege doel en aan de overzijde probeerde thuisspeler Emmanuel Donkor het ook van ver, maar de bal ging over de Drongense kooi. In de zevende minuut werd, na strafschopfout op Inaki Van Der Cruyssen, de score geopend. Tommy Jacobs zette de penalty om (0-1). Na een prachtige Drongense combinatie scoorde Da Silva in de draai de 0-2, maar de scheidsrechter keurde de goal af. Volgend hem wegens leunend in de draaibeweging.

In het begin van de derde periode stelde de thuisploeg gelijk. Een afvallende bal werd door Bregt Savat van dichtbij binnengepoeierd (1-1). Drongen zette daar een vlotte combinatie El Malqui – Van Der Cruyssen – Da Silva tegenover en deze laatste knalde de bal onhoudbaar binnen (1-2). Een poging van bezoeker Mica Meeuw werd puik gered door Lameire. Maar ook Drongen kwam goed weg toen een dubbele poging van Hovsepyan en Donkor in dezelfde fase tweemaal op Kevin Roeland stuitte. Tussenstand aan de laatste onderbreking: 1-2.

Op een snelle uitbraak van Ilias El Malqui en Alandson Da Silva bracht Lameire alsnog redding met de derde corner voor de bezoekers als gevolg. Maar de Maldegemnaars behaalden via Savat hun vierde corner. De schepcorner werd omgezet door Bregt Savat en Keanu Van Renteghem (2-2). Een minuutje later namen de bezoekers weer de leiding na een actie Van Der Cruyssen – Da Silva – El Malqui (2-3). Een poging van Tommy Jacobs ging naast de verste paal. Met nog vier minuten voor de boeg kende de scheidsrechter een penalty toe aan de thuisploeg na vermeende fout van Da Silva op Standaert, met bovendien grote twijfel of de vermeende fout wel binnen de vijfmeterzone gebeurde. De strafschop werd feilloos omgezet door Keanu Van Renterghem (3-3). Drongen drukte door met een poging van Tommy Jacobs gered door Lameire, claimde ook nog een strafschop op Inaki Van Der Cruyssen en slaagde er niet in om de belangrijke vierde corner te bemachtigen. Eindstand 3-3.

“ Voetbal speel je met je hoofd, want de bal is vlugger dan je benen. ”